קציצות עם חומוס ופטריות, זה בעצם סיר אחד
שהוא כולו תבשיל. גם חומוס, גם פטריות וגם קציצות,
ויש המון רוטב טעים שלטבול בו חלה זה חלום.
השבוע, אני חולפת במהירות על המבואה בכניסה לבית האבות שאמא שלי נמצאת בו,
עוצר אותי איש ואומר לי
"את ממש לא בסדר"
אני מסתכלת על האיש ולא מכירה אותו בכלל
"אתה מדבר אלי?" אני שואלת
"כן. זו את שהופעת ביום העצמאות בטלוויזיה נכון?"
אני מחייכת "נכון, מה עשיתי רע?"
"את אמרת שאת מוסרת דרישת שלום לאמא שלך בבית אבות"
"נו, ומה הבעיה עם זה?"
"אנחנו לא בית אבות! פה זה דיור מוגן!"
כמעט פרצתי בצחוק אבל בחיי התאפקתי
"כבר חשבתי שנעלבת שלא בירכתי גם אותך רק את אמא שלי"
"אני מכיר את אמא שלך והיא אישה מאד נחמדה, אבל השם שבחרת לא מתאים,
פה זה לא בית אבות"
"אתה צודק לגמרי אדוני, סליחה באמת"
אני ממשיכה בדרכי וחושבת לי בלב,
שבטוח שכשאני אהיה מבוגרת בדיור מוגן, ואם אי פעם מישהו יברך אותי בטלויזיה,
זה מאד יעליב אותי שיגידו שאני בבית אבות! חוצפה שכזו.
אבל בוא נחזור לסיר הגדוש בכל טוב שהכנתי לכם.
אפשר להגיש עם אורז לבן
איך מכינים אורז לבן אחד אחד
אורז שיוצא אחד-אחד טעים-טעים שמהווה תוספת לכל ארוחה
או עם – אורז מבושל עם תרד
לעוד מתכונים עם בשר לחצו כאן – מתכונים לבשר ועוף
נרשמתם כבר לקבוצת הווטצ'אפ למתכונים?
בואו – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
לעוד מתכונים עם בשר לחצו כאן – מתכונים לבשר ועוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן –
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
קציצות עם חומוס ופטריות
מה צריך בשביל קציצות עם חומוס ופטריות?
לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
4 כפות שמן זית
כ-10 פטריות חורש חתוכות
2 כוסות חומוס מבושל
מלח ופלפל שחור
כפית כמון – לא חייבים
כוס-כוס וחצי מים
איך מכינים קציצות עם חומוס ופטריות?
החומוס צריך להיות כבר מבושל.
לילה לפני תשרו את החומוס, בבוקר לשפוך את המים ולבשל עד שהחומוס מתרכך,
אבל לא סמרטוט.
מערבבים את כל החומרים להכנת הקציצות, יוצרים כדורים,
מטגנים את הקציצות ושמים בצד.
בסיר רחב יוצקים את השמן, שים את הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום.
מוסיפים את הפטריות לבצל ומטגנים כחמש עד שבע דקות.
מוסיפים את החומוס, מערבבים הכל ביחד.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, הנוזל נהפך לחום.
מוסיפים את הקציצות, מביאים שוב לרתיחה,
מנמיכים את האש ומבשלים כארבעים דקות על אש נמוכה,
או עד שהרוטב מצטמצם.
אם אתם אוהבים לטבול את החלה ברוטב,
תוסיפו עוד חצי כוס מים בעת הבישול.
מגישים עם אורז ויש לכם מנה שוס!