מתכונים
סוויטשופ
בונבונים
עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגה גבינה נפלאה עם תחתית של בצק פריך ושקדים ומתכון שעובר מדור לדור

שתף
הדפסה
עוגת הגבינה של סבתא שושנה
מה צריך

לבצק
כוס קמח תופח
50 גרם שקדים מולבנים טחונים
חצי כוס סוכר
1 חלמון
100גרם חמאה
ללוש ולשים במקרר

מלית הגבינה:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינה 9%
תמצית וניל
3 חלמונים
2 כפות קורנפלור+רבע כוס חלב

מה צריך

לבצק
כוס קמח תופח
50 גרם שקדים מולבנים טחונים
חצי כוס סוכר
1 חלמון
100גרם חמאה
ללוש ולשים במקרר

מלית הגבינה:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינה 9%
תמצית וניל
3 חלמונים
2 כפות קורנפלור+רבע כוס חלב

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה פורסמה לראשונה בסלונה לפני שנה, הגיעה לדף הראשי וקצרה כמובן הצלחה גדולה.

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

היא היתה גם בין העוגות הראשונות שפרסמתי
ולכן היתה לי התרגשות כששמעתי על אדם אמיתי שקרא את הפוסט שלי ומכאן תבינו את רעיון הפוסט.

הבן אדם לא הבין את דרך הכנת העוגה
ולכן שלב אחרי שלב צילמתי והסברתי איך מכינים את העוגה.

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עכשיו מתוקי תקשיב. נכון מהבצק פריך נשאר לנו חלבון אחד? וממלית הגבינה עוד שלושה?
יופי! את כל ארבעת החלבונים מקציפים עם חצי כוס סוכר לקצף חזק ויציב.

מוציאים את העוגה מהתנור,  שמים את הקצף ערמות ערמות על העוגה
סבתא שושנה אומרת להכניס לתנור לעוד עשר דקות-רבע שעה שצבע הקצף יהפוך לקרמל.
מכיוון שיש לי בבית מבער קטן, אתה יודע, כזה שמשתמשים איתו בקרם ברולה, חרכתי את הקצף קלות.

ועוד מתכונים לעוגות גבינה
רק ללחוץ כאן – עוגות גבינה

במיוחד בשבילך, העמדתי את ד’ דוגמנית הבית, עם העוגה, ומכל הצדדים עשיתי לה פאפרצ’י כדי שתיווכח כמה יפה יצאה.
לעוגות גבינה ללא הפרדת ביצים וללא גלוטן
רק לחצו כאן – עוגת גבינה אפויה אלוהית ללא גלוטן
א
ו – עוגת גבינה חמה של בית מלון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

עוגת הגבינה של סבתא שושנה

 

העוגה של סבתא שושנה נאפתה בתבנית 24.

מה צריך לעוגת הגבינה של סבתא שושנה?

לבצק
כוס קמח תופח
50 גרם שקדים מולבנים טחונים
חצי כוס סוכר
1 חלמון
100גרם חמאה
ללוש ולשים במקרר

מלית הגבינה:
100 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
500 גרם גבינה 5%
250 גרם גבינה 9%
תמצית וניל
3 חלמונים
2 כפות קורנפלור+רבע כוס חלב

איך מכינים עוגת הגבינה של סבתא שושנה?
מכינים את הבצק.
האפשרויות:
א. לשים במעבד מזון, שני סיבובים וכשהכל נעשה פירורים, מוציאים.
מניחים ניילון על משטח עבודה, שמים את הפירורים ומאחדים לבצק.
ב. ללוש את חומרי הבצק עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה. חשוב לא ללוש הרבה זמן.
עוטפים בניילון וחצי שעה למקרר.
את החמאה החלמונים, הסוכר והוניל לשים במקסר ולהקציף עד קבלת קצף אורירי ותפוח.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות ביחד.
את הקורנפלור להמיס בחלב ולהוסיף לתערובת הגבינות.
להוסיף את תערובת הגבינות למקסר ולערבב הכל ביחד.
עוד שני סיבובים ואנחנו מתחילים לרקוד הורה.
להוציא את הבצק פריך מהמקרר, לרדד בתבנית 24.
לצקת הגבינות על הבצק .
לאפות את העוגה כעשר דקות בחום של 180 מעלות, להעביר ל-160 לעוד כשלושים-ארבעים דקות, עד שהעוגה משחימה מעט למעלה.
מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר.
מקציפים את ארבעת החלבונים הנותרים עם חצי כוס הסוכר לקצף חזק ויציב.
מעבירים את קצף הביצים על העוגה. כל פעם כף או בשקית זילוף.
מחזירים לתנור לעוד 10-15 דקות. אני חרכתי את הקצף עם מבער קטן.
שמים במקרר ואחרי כמה שעות מתמכרים לטעם.

חג שמח!!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

המתכון נשמר
במחברת המתכונים
רוצים לקבל מתכונים טעימים ושווים ישר למייל?