עוגת דבש תפוחים ושטרויזל פרווה היא עוגה חגיגית לראש השנה.
עוגת הדבש היא מלכת העוגות בראש השנה והפעם, עוגת דבש ותפוחים עם פרורי שטרויזל פריכים על העוגה.
עוגה פרווה, ככה שהיא מושלמת לאירוח בערב החג. הכנתי אותה עם נטורינה שהיא תחליף חמאה או מרגרינה על בסיס שמן קוקוס, נהדרת לאפייה ומתאימה לטבעונים.
עוגה רכה ועסיסית, מתוקה אבל לא מדי כי מיץ תפוזים מעדן את טעמה והשטרויזל שלמעלה יוצר לה פריכות נפלאה.
לראש השנה הקודם הכנתי עוגת דבש עם תפוחים ותמרים,
שהיתה הצלחה היסטרית ותוכלו להתרשם מהתמונות של הבנות שהכינו את העוגה
כאן – עוגת דבש תפוחים ותמרים פרווה
כדי שתראו איך מכינים עוגת דבש תפוחים עם שטרויזל פרווה,
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את העוגה.
תמיד שואלים אותי איך מכינים שטרויזל,
הפעם תוכלו לראות איך הכנתי במדויק את השטרויזל.
בואו הכל כאן
אם לא הסתכלתם בסרטון,
מכינים את העוגה, יוצקים לתבנית
מכינים את פרורי השטרויזל
ואת הפירורים פיזרתי על העוגה
ככה העוגה נראית מוכנה ונכנסה לתנור
עוגת דבש תפוחים עם שטרויזל פריך מעל, פרווה
מתאימה לראש השנה
עוד מתכונים לראש השנה
מתכונים לראש השנה
שיהיה לכולנו חג טעים ומתוק!
מבחר עוגות תפוחים תמצאו כאן
עוגות תפוחים לראש השנה 2019
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה לחצו כאן
עוגות וקינוחים פרווה
ואם אתם מעוניינים להצטרף
רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגת דבש תפוחים ושטרויזל פרווה
עוגת דבש תפוחים ושטרויזל פרווה
סוויט דוליIngredients
מצרכים לעוגה
- 150 גרם נטורינה
- חצי כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס דבש
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח תופח
- 3 תפוחים
- חצי כוס סוכר חום
- חצי כפית קינמון
מצרכים לשטרויזל
- 50 גרם נטורינה
- חצי כוס סוכר חום
- 100 גרם שקדים טחונים
- חצי כוס קמח
Instructions
- אפשר להכין את העוגה במיקסר או עם קערה ומטרפה.
- מקלפים את התפוחים וחותכים לריבועים.
- מפזרים על התפוחים סוכר חום וקינמון ומניחים בצד.
- שמים בקערה את המרגרינה וסוכר חום ומערבבים לעיסה אחידה.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף לבלילה אחידה.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- מוסיפים מיץ תפוזים ומערבבים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את התפוחים לבלילה ומערבבים.
- משמנים תבנית אפיה ומצפים אותה בנייר אפייה כדי שיהיה יותר קל לשלוף את העוגה.
- משמנים את נייר האפייה. יוצקים את הבלילה לתבנית
- מכינים את השטרויזל, בקערה מערבבים את הנטורינה עם השקדים, הסוכר והקמח.
- מפוררים בידיים לקבלת פירורים ומפזרים על העוגה מעל.
- לתנור שחומם ל -180 מעלות מכניסים את העוגה ואופים את העוגה כחמישים דקות.
- מוציאים מקררים מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה,ושיהיה לכם חג שמח וטעים!