קציצות בשר ואורז בסיר אחד הכנתי כי אני משתגעת על אורז אדום!
אם יש משהו שאני מתגעגעת אליו,
זה הסיר עם האורז האדום שאמא שלי היתה מכינה.
יואו כמה אהבתי אותו. לא יכולה להסביר לכם אפילו.
תמיד האורז היה אחד אחד ובטעמים נהדרים.
אתמול הוצאתי סיר מהמגירה בשביל להכין אורז,
ואז קפץ לי הרעיון.
אחרי ההצלחה ההיסטרית
למתכון של קציצות בשר ופסטה בסיר אחד, חשבתי לעצמי,
למה לא להכין בסיר אחד גם קציצות ואורז?!
אתם כבר מכירים אותי ויודעים שיש לי בפריזר קציצות מטוגנות,
שאף אחד לא יאכל אם ידע שהן יצאו מההקפאה,
אז הפעם החלטתי להכין קציצות עם אורז אדום.
קציצות הבשר הפעם היו קציצות תרד והן פשוט נהדרות.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לאורז תמצאו כאן
מתכונים לאורז
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו4– לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
אם אתם מחפשים עוד מתכונים – בבקשה
פוסט שאלפי אנשים כבר הספיקו להיות בו
המתכונים של סבתא גלילה
מבחר מתכונים טעימים של סבתא גלילה לכבוד יום ההולדת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קציצות בשר ואורז בסיר אחד
סוויט טיפ:
אני הכנתי את הקציצות עם התרד,
אתם יכולים לוותר על התרד ולהכין קציצות רגילות,
למרות שאני מודיעה לכם מראש – תנסו
הן פשוט נהדרות.
מה צריך בשביל קציצות בשר ואורז בסיר אחד?
לקציצות
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 שיני שום כתושות
400 גרם תרד טחון (שקית תרד מהסופר)
אני טיגנתי את הקציצות לפני.
לרוטב
1 קופסת עגבניות מרוסקות – 400 גרם
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כוס אורז בסמתי ארוך
2 וחצי כוסות מים
2 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית
איך מכינים קציצות בשר ואורז בסיר אחד?
ראשית, מכינים את הרוטב בסיר.
שמים על האש את העגבניות המרוסקות והשום ומטגנים 2-3 דקות.
מוסיפים מים, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
אחרי שהרוטב רתח, אצלי הקציצות היו מוכנות ומטוגנות,הוספתי אותן לסיר.
מכינים את הקציצות,
קוצצים את התרד דק-דק ומערבבים את כל הבשר עם התרד,
יוצרים קציצות וזורקים אותן לסיר להתבשל.
מבשלים את הקציצות על אש קטנה כעשרים דקות.
אחרי עשרים דקות מוסיפים את האורז.
אם יש לכם קציצות מוכנות,
לאחר שהרוטב רתח, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות לסיר.
מוסיפים גם את האורז.
נותנים לתבשיל רתיחה נוספת ומנמיכים את האש.
אחרי עשר דקות, מערבבים הכל ביחד, זה חשוב.
ואחרי עשר דקות נוספות שוב מערבבים, מכסים את הסיר ונותנים לאורז להתבשל.
אחרי כעשר דקות רבע שעה, במידה והאורז מוכן, מכבים את האש,
שמים מגבת מטבח על הסיר, מכסים עם המכסה ונותנים לתבשיל לעמוד ככה כחצי שעה.
לא נוגעים. אחרי חצי שעה פותחים את הסיר ולא מפסיקים לאכול את האורז.
תענוג!
נראה טעים. האם אפשר עם בשר הודו וללא טיגון?
בטח. אני פה בשביל ההשראה תכיני איך שאת אוהבת. בטוח יהיה טעים.