קרקרים בריאים ללא גלוטן, ללא סוכר, טבעוניים לגמרי,
הכנתי אחרי שאכלנו אצל הבת שלי קרקרים שהכינה אמא של החתן השבדי שלנו.
אמא של דיוויד הגיעה לביקור ואנחנו הוזמנו לארוחת כריסמס טעימה במיוחד.
אנט ודיוויד הכינו סלמון כבוש שמכינים בבית, רוטב לסלמון שהוא פשוט נהדר, ביצים ממולאות,
סלט סלק ותפוחי עץ, פיתות קטנות ונהדרות שזה לחם שבדי מיוחד והורס,
וגם קרקרים טעימים למות.
מזכירה לכם שאנט היא האחראית לעוגיות שבדיות משני מצרכים וסוכר ששרפו את הרשת.
באינסטוש שלי הראתי בסטורי את המטעמים שאכלנו
בתמונה מצד שמאל, הלחם השבדי והקרקרים בסלסילה.
מסתבר שאמא של דיוויד הכינה אותם.
כדי להרגיע אותי, היא אמרה לי שהקרקרים ללא גלוטן,
כאילו שאם היו עם גלוטן לא הייתי טועמת,
אבל מאותה שנייה היה ברור לי שאני חייבת לקבל מתכון.
לא רק שהכנתי, גם צילמתי לכם סרטון איך הכנתי בדיוק
הם באמת נהדרים.
פעמיים הכנתי את הקרקרים.
אמא של דיוויד אמרה שצריך לשטח היטב את העיסה בתבנית תנור.
בפעם הראשונה שהכנתי את הקרקרים,
הילדים אמרו ש"אצל אמא של דייויד הקרקרים היו יותר דקים".
קרציות! הרגילו אותם טוב.
בפעם השנייה שהכנתי שמתי את העיסה בין שני ניירות אפייה
ורידדתי דק-דק ועכשיו נראה אותם מתלוננים!
הם יצאו באמת הכי דקים שיש.
בפעם הראשונה הכנתי בתבנית תנור גדולה.
בפעם השניה חילקתי את העיסה לשניים.
אחת הכנתי בתבנית, את החלק השני שמתי על נייר אפייה
על העיסה עוד נייר אפייה, רידדתי דק דק
והעברתי לתבנית תנור לאפייה.
אהה!! עכשיו הם יצאו מושלמים!!
אחרי שהכנתם את הבלילה, תנו לה לעמוד כעשר דקות.
בתבנית גדולה של תנור יש לשטח את הבלילה ולרדד אותה דק-דק-דק. זה הסוד של הקרקרים.
אנט ממליצה לאחר שעה להוציא, לשבור את הקצוות ולהכניס שוב לתנור לאפייה, וככה לשבור את כל הקרקרים עד שמגיעים למרכז והקרקרים במרכז, ממש יבשים.
מחפשים עוד מתכונים טבעוניים
רק לחצו כאן – מתכונים טבעוניים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו7 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
קרקרים בריאים ללא גלוטן
קרקרים בריאים ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 11/4 כוס קמח תירס דק
- 100 גרם שומשום
- 100 גרם גרעיני חמניה לא קלויים
- 100 גרם גרעיני דלעת לא קלויים
- 50 גרם זרעי פשתן
- 1 כפית מלח
- רבע כוס שמן זית
- 250 מל כוס מים
Instructions
- שמים את כל החומרים היבשים בקערה, מוסיפים שמן ומים
- מערבבים היטב הכל ביחד.
- מניחים את העיסה לנוח כעשר דקות בצד
- בתבנית תנור שמים נייר אפייה ומעבירים את העיסה לתבנית
- עם ידיים רטובות לשטח את העיסה דק-דק-דק
- אני ממליצה לחלק את העיסה לשניים
- על נייר אפייה לשים חצי מהכמות לשטח את העיסה
- לשים מעל עוד נייר אפייה ולרדד עם מארוך דק דק דק
- להוריד את הנייר מלמעלה, להעביר לתבנית אפייה ויש לנו פלטה שטוחה!!
- את החצי השני לשים על נייר אפייה, להניח עליו את העיסה
- עוד נייר אפייה ולרדד את העיסה דק-דק
- אחר שהידקנו את העיסה ורידדנו דק-דק מפזרים מעל מלח גס
- לתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשעה.
- אחרי שעה מוציאים, שוברים את הקצוות מסביב ומחזירים לתנור שוב לאפייה,עד שהאמצע של הקרקרים ממש אפוי.
- שוברים את כל הקרקרים ומעבירים לקופסה סגורה
- טעים טעים טעים