מרק מקסיקני עם שעועית ובשר הוא כל כך מרק של חורף!
תבשיל של שעועית ובשר שמכינים בסיר אחד,
עם טעמים חרפרפים, תבשיל סמיך וטעים אש!
מכירים צ'ילי קון קרנה? אז כזה אבל יותר טעים,
כי אני השתמשתי גם בקוביות של בשר וגם בבשר טחון.
ארוחה שלמה בסיר אחד וכמה שזה טעים.
הנה כמה טיפים איך מכינים מרק מקסיקני.
ראשית, מטגנים את קוביות הבשר כעשר דקות, עד שהן מטוגנות היטב.
מוסיפים שעועית, אני שמתי שני סוגים ועגבניות מרוסקות.
הוספתי מים רותחים מבר מים תמי4 ישר לסיר
שזה גם חוסך זמן והמים טעימים ואיכותיים.
למרק מקסיקני משתמשים בשעועית אדומה, לבנה או שחורה.
אפשר לחסוך זמן בבישול אם משתמשים בשעועית קפואה,
אם משתמשים בשעועית יבשה,חשוב להשרות את השעועית לילה לפני.
ממליצה להכין ליד המרק, משולשי טורטיות אחרי שעברו בטוסטר אובן.
אפשר להגיש עם המרק
ולהשתמש בטורטיה הפריכה בתור כף
מעמיסים על הטורטיה שעועית, בשר ואוכלים.
טעים-טעים-טעים!
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
רוצים מתכונים נוספים למרקים?
תמצאו כאן – מתכונים למרקים
אם אתם מעוניינים לקבל מתכונים בווטצ'אפ
בואו13 – לחצו כאן – קבוצת ווטצ'אפ למתכונים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מרק מקסיקני עם שעועית ובשר
המתכון בשיתוף שטראוס מים תמי4
סוויט טיפ:
למרק מקסיקני משתמשים בשעועית אדומה, לבנה או שחורה.
אפשר לחסוך זמן בבישול אם משתמשים בשעועית קפואה,
אם משתמשים בשעועית יבשה,חשוב להשרות לילה לפני.
ממליצה להגיש עם טורטיות פריכות (ששמתם בטוסטר אובן כמה דקות לפני).
לגירסה צמחונית-
להכין אותו דבר, לוותר על הבשר.
מה צריך בשביל מרק מקסיקני עם שעועית ובשר?
2 כוסות של בשר – חתוך לריבועים – 200 גרם קוביות בשר – בשר מספר 5
1 כוס בשר טחון – 250 גרם
1 כוס שעועית אדומה או לבנה
1 כוס שעועית שחורה
1 קופסה – 400 גרם – עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 בצל חתוך לריבועים
2 שיני שום כתושות
6 כפות שמן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כפית צ'ילי אדום גרוס חריף
4 כוסות מים תמי4 – המים צריכים לכסות את התבשיל
איך מכינים מרק מקסיקני עם שעועית ובשר?
יוצקים שמן לסיר מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מספר דקות.
מוסיפים את קוביות הבשר לסיר ומטגנים מספר דקות, עד הבשר משחים מכל הצדדים.
מוציאים את קוביות הבשר לצלחת נפרדת.
מוסיפים לסיר את הבשר הטחון, מפוררים ומטגנים עד שהוא מוכן.
כשהבשר מוכן, מחזירים את קוביות הבשר לסיר.
מוסיפים לסיר את השעועית, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות.
מוסיפים את המים לסיר, מוסיפים מלח, פלפל וצ'ילי חריף ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים על אש נמוכה,
עד שהבשר מתרכך.
מגישים עם טורטיות, פלפל חריף ואומרים – הללויה איזה מרק טעים!
