תבשיל בשר עם חומוס הכנתי בימי הקורונה,
אחרי שמצאתי במזווה קילו חומוס והחלטתי להשתמש בחומוס. אז הכנתי חומוס ביתי וסלט חומוס וכשראיתי בשר החלטתי להכין גם תבשיל בשר עם חומוס, אבל חומוס כדי לעבוד איתו צריך להשרות. בוא נעשה סדר ונבין איך ולמה משרים חומוס.
למה בעצם אנחנו משרים את החומוס?
כי החומוס היבש היה פעם טרי, צריך להחזיר לעצמו את הנוזלים ולכן אנו משרים את החומוס.
שוטפים את החומוס ואני מוציאה את הגרגרים שהם יותר כהים או פגומים.
מכסים את הקערה במים קרים. המים צריכים לעבור את החומוס בכמות המים כי החומוס סופג את המים.
משאירים את הקערה על השיש ואם המים נספגו יש להוסיף עוד מים.
רצוי להשרות כ-12 שעות כי אז החומוס יכפיל את נפחו, מעבר ל-12 שעות זה לא משנה כי החומוס נפח לגודל המקסימלי.
עדיף להחליף את מי ההשריה לפחות פעמיים עד שמשאירים אותו להשרייה ארוכה.
בסיום ההשריה, מסננים ושוטפים את הגרגרים.
לפעמים לקצר תהליכים, אני משרה במים רותחים. שוטפת את החומוס אחרי שעה, שוב מרים רותחים ומבשלת עד לרתיחה, אחרכך מנמיכה את האש ומבשלת את החומוס על אש נמוכה.
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה
ולקבל מתכונים כל יום?
לחצו כאן29 – מתכונים לווטצ'אפ
חומוס עם בשר הוא תבשיל קדירה נהדר בסיר אחד. מבשלים הכל בסיר אחד, תוסיפו סיר אורז ליד ויש לכם ארוחה נפלאה לשבת.
באינסטגרם שלי תוכלו לראות בלייב את המתכונים שהכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
רק ללחוץ כאן
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לארוחות בסיר אחד תמצאו כאן
מתכונים לארוחות בסיר אחד
אם אתם מחפשים עוד מתכונים לשבת
בבקשה – מתכונים לשבת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
תבשיל בשר עם חומוס
מה צריך לתבשיל בשר עם חומוס?
500 גרם צלי בשר מספר 5
1 כוס חומוס מושרה
1 בצל חתוך לקוביות
5 כפות שמן
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2-3 כוסות מים
2 שיני שום פרוסות או כתושות
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה – לא חייבים
כפית צ'ילי חריף
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
איך מכינים לתבשיל בשר עם חומוס??
לילה לפני ההכנה שמים את החומוס במים ומשרים למשך הלילה.
בבוקר, שופכים את המים ושוטפים את החומוס.
ניתן להמשיך להשרות את החומוס עד שלב ההכנה.
לפני הבישול יש לסנן את החומוס.
יוצקים שמן לסיר ומוסיפים את קוביות הבצל,
מאדים את הבצל לגוון שחום.
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר משחים.
מוציאים את הבשר מהסיר, מוסיפים עוד מעט שמן
מוסיפים את החומוס ומטגנים את החומוס כשבע עד עשר דקות.
מחזירים את הבשר בחזרה לסיר.
יוצקים מים על הבשר והחומוס.
מוסיפים את רסק העגבניות, מוסיפים שום, ואת כל התבלינים.
מביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים-שלוש על אש נמוכה.
בודקים מדי פעם שהמים לא נגמרו והתבשיל לא מתייבש.
אני לפני הצילום פיזרתי מעל פלפלים אדומים חריפים,
ולפני ההגשה פשוט ערבבתי אותם לתוך התבשיל,היה חריף ונהדר.
בתיאבון!
נראה נהדר. אכין בקרוב.
אוותר על החריף, האם ניתן להוסיף כוסברה קצוצה מעל?
בטח שאפשר מה שאוהבים. אצלנו פחות אוהבים כוסברה לכן לא שמתי. בהצלחה
מה זה נראה ? ממתי אוכלים עם עיניים
כל אחד יכול לשים מה שהוא אוהב
בהחלט!
אם אני רוצה להכפיל כמויות בשר, אני צריכה להכפיל גם כמויות לרוטב נכון?
בהחלט. בהצלחה! תבשיל נהדר