גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות מכינים משני מצרכים בלבד. קמח ויוגורט. טוב גם כפית מלח אם זה נחשב למוצר אבל מדהים איך שני מצרכים וככה טעים.
כבר הרבה זמן אני מתכננת להכין גוזלמה והפעם החלטתי להכין וגם הילדה הגיעה עם הנכד, מפה לשם נעשה את זה קצר, "מורמור מה את עושה?"
"גוזלמה"
"גוזלמה??בחיים לא שמעתי על דבר כזה" ענה לי בן ה-4
אמא שלו הרגיעה אותו שגם היא לא מכירה, ובשלב שטיגנתי הם רצו לטעום.
"אבל עוד לא צילמתי"
"אל תצחיקי אותי, את מכינה כזה מול העיניים ולא נותנת לנו לטעום?"
נתתי להם לטעום כי הייתי בטוחה שהקטן לא יאהב.
"מורמור זה פיצה פיצוץ!" הודיע לי
אחרי כמה דקות ניגש אלי
"מורמור את יכולה לתת לי הביתה כמה גוזלמות?"
בשלב הזה נקרעתי מצחוק והבטחתי לו שאתן לו כמה שהוא רוצה.
הלכו הילדים, מאוחר כבר, אנחנו מול הטלוויזיה ואני מקבלת את ההודעה הזו
אז בואו תראו איך מכינים גוזלמה כדי שיהיה לכם טעים גם.
הכנתי לכם סרטון כדי שתראו בדיוק איך מכינים את הפלא הזה
ואם תגיעו עד הסוף תראו את אדם אומר כמה הוא אוהב את הגוזלמה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון? בואו תראו בסטורי
איך הכנתי את הגוזלמה בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי
להכין את הגוזלמה זה ממש קל, מערבבים קמח עם מלח ויוגורט ומכינים בצק.
מחלקים את בצק לכדורים ומתחילים לרדד
טיפים חשובים להכנה:
בהתחלה הבצק לא בדיוק מתאחד, אני הרטבתי את הידיים כדי שיהיה רך ואחיד.
בגלל הביקוש, הכנתי שני סבבים כמובן כי נגמר וחוסל, אז שתדעו שאם אתם מכינים ומשאירים בחוץ, מה שנקרא נותנים לבצק לנוח, הוא יוצא עוד יותר רך וקל לעבודה.
תרדדו את הבצק הכי דק שאתם יוכלים לפני המילוי.
אחרי המילוי תהדקו את הבצק שיהיה שטוח לפני הטיגון.
תשימו לב שלא יהיו חורים בבצק שהמילוי לא ינזל החוצה.
תכינו עם סלט ליד ואנשים יטרפו את הגוזלמה שלכם.
משטח האפייה שיעזור לכם להכין מאפים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים נהדרים ללחם וחלות תמצאו כאן
מתכונים ללחם ולחמניות
גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות

גוזלמה מאפה תורכי עם גבינות
סוויט דוליIngredients
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית מלח
- 1 200 מל' יוגורט - רצוי עם אחוזי שומן גבוהים
- 150 גרם גבינה מלוחה מפוררת
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- תרסיס שמן
Instructions
- שמים במיקסר קמח, מלח ויוגורט
- לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד וגמיש
- אפשר ללוש במיקסר ואפשר ביד
- מעבירים למשטח עבודה, מקמחים את המשטח ומעבדים את הבצק עד לקבלת בצק רך
- מחלקים את הבצק ל-6 או 8 כדורים
- מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק דק דק
- בקערית מערבבים את הגבינה הלבנה והצהובה ביחד
- מניחים במרכז העלה כף או שתיים מהמילוי
- סוגרים את הבצק לחצי ירח
- מהדקים היטב מסביב.
- מניחים מחבת על האש ומרססים אותו בשמן מחכים שהשמן יהיה חם
- מניחים את הגוזלמה על המחבת ומטגנים משני הצדדים עד שהגוזלמה משחימה
- מורידים מהאש ואני מרשה לכם לאכול חם. זה הורס!
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו40 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי