קציצות פרסה אפויות בתנור הן אותן הקציצות הנהדרות שאנחנו מכירים אבל במקום לטגן, אופים אותן בתנור. קציצות פרסה או קציצות כרשה, תלוי מאיזה תפוצה אתם ואיך אתם קוראים לקציצות. אצלנו ברור שקוראים להן קציצות פרסה או לביבות פרסה, אבל יש תפוצות שאצלהם קוראים לבצל הארוך שאנו מדברים עליו, כרישה.
בלי שום קשר, יש מדריך מפורט מא' – ת' איך מכינים קציצות פרסה בסרטון שלפניכם.
יש לי חברה שסיפרה לי שכל שנה היא אופה את הקציצות פרסה ולא מטגנת. היום באמצע "מבצע פרסה". מבצע פרסה התחיל מזה שאחותי הלכה לשוק וקנתה לי שלוש קילו פרסה. את הפרסה העברתי לכיור לשטיפה רצינית. להוציא את החול מכל העלים.
אני ממלאה את הכיור בבצלים ועושה בהתחלה אמבטיה מים לפרסה. בזמן שאני שוטפת נותנת למים להיכנס לכל השורשים. ואז אחד-אחד, תחת המים שוטפת מהחול וחותכת לשלושה חלקים בדרך כלל. את הפרסה מעבירה לסיר עם מים כדי לבשל את הפרסה.
אחרי שמילאתי שני סירים גדולים, מבשלת את הפרסה עד שהיא רכה.אחרי שהפרסה התבשלה, העברתי למסננת למשך הלילה. לא חייבים למשך הלילה, אפשר לסחוט היטב ולהמשיך לעבוד.
אני פשוט חילקתי לי את העבודה ביומיים. למחרת, עירבבתי את הפרסה עם הבשר, הוספתי את כל התבלינים והתחיל מבצע טיגון. באמצע מבצע טיגון נזכרתי בחברתי האהובה שרה והחלטתי חלק מהקציצות לאפות.
בואו לאינסטוש תוכלו לראות איך הכנתי את הקציצות פרסה בלייב בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי

את כל המתנות וכל המבצעים תמצאו כאן רק ללחוץ –
סוויט דולי בדיל היומי
שימנתי תבנית עם שמן זית, הנחתי את הקציצות על התבנית ולתנור לאפייה.
אחרי כחצי שעה הפכתי ויש לנו קציצות פרסה אפויות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו45 כאן –מתכונים לווטצ'אפ
בתור אחת שקציצות פרסה זה אחד מהמאכלים האהובים עלי,
חייבת להודות שהיתה לי הפתעה טעימה עם הקציצות האפויות.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לירקות נהדרים תמצאו כאן
מתכונים לירקות
קציצות פרסה אפויות בתנור
קציצות פרסה אפויות בתנור
סוויט דוליIngredients
- 2 ק"ג פרסה או כרישה
- 500 גרם בשר טחון
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כוס פירורי לחם
Instructions
- שוטפים היטב את עלי הפרסה.
- שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם.
- אחרי ההרתחה, שמים הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים.
- טוחנים את הפרסה.
- אחרי הטחינה סוחטים את התערובת שוב ממים
- שמים בקערה את הפרסה הטחונה/קצוצה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
- העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות.
- אם צריך עוד פירורי לחם – תוסיפו. שהעיסה תהייה אחידה.
- מכסים תבנית אפייה עם נייר אפייה ומשמנים עם שמן זית.
- מכינים את קציצות הפרסה ומניחים בתבנית.
- בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את התבנית
- ואופים כעשרים עד שלושים דקות תלוי בחום התנור.
- אחרי כעשרים דקות, הופכים לצד השני ואופים עוד כעשר דקות.
- חג שמח ובתיאבון!