צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים עם טריק שלא הכרתם

שתף
הדפסה
צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים
מה צריך

3 בטטות גדולות
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה אדומה
2 שיני שום

מה צריך

3 בטטות גדולות
3 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
2 כפיות פפריקה אדומה
2 שיני שום

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים הכנתי עם טריק היסטרי כדי שהצ'יפסים יהיו קשים וטעימים.

בעבר הכנתי צ'יפסים אפויים של בטטה, שהיו שטוחים וקריספיים.

בכלל אם יש משהו שיכול להתחרות בצ'יפס תפוחי אדמה זה כמובן צ'יפס בטטה, אבל בגלל שאנחנו פחות אוהבים טיגון, הכנתי את הצ'יפס אפוי בתנור.

הבעיה היא כשאופים את הבטטה בתנור בצורה רגילה, הצ'יפסים יוצאים נהדרים כמובן, אבל די רכים.

עם הטריק שאלמד אתכם, הצ'יפסים נשארים קריספים וקשים גם אחרי האפייה.

בואו תראו איך הכנתי באינסטגרם שלי
בואו לכאן –
האינסטגרם של סוויטדולי

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

לפני שאספר לכם על הטריק ההיסטרי, ידעתם שבטטה נחשב לירק ללא גלוטן?

זה שהבטטה מתוקה ומנחמת אנחנו יודעים אבל היא מכילה רכיבי תזונה חיוניים כמו בטא קרוטן, ויטמיני B, אשלגן ונוגדי חמצון החשובים לבריאות העיניים, הלב ומערכת החיסון.

ורק שתדעו, שהערכים הגבוהים של הבטטה נשמרים אם מבשלים או אופים את הבטטה עם הקליפה.

ואחרי שסיפרתי לכם כמה הבטטה בריאה, בבקשה,

יש טריק היסטרי שגורם לבטטה להישאר קשה ועדיין נהדרת אחרי האפייה בתנור.

איך עושים את זה? פשוט. שמים את הצ'יפסים של הבטטה במים קרים למשך שעה או יותר.

ידעתי שהילדים צריכים להגיע לארוחת צהריים ביום שישי, ביום חמישי בערב הכנתי את הצ'יפסים והכנסתי למים קרים ושמתי במקרר כל הלילה. לא קרה כלום! למחרת הוצאתי, תיבול, לתבנית אפייה ולתנור.

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

אני הוספתי מלח, פלפל שחור ושום כתוש.
אתם יכולים להוסיף מה שאתם אוהבים,
פפריקה אדומה או אבקת מרק, מה שאתם רוצים.

בבקשה, תראו איך הם שמרו על הצורה שלהם בצורה מושלמת.
לא נעשו מושי בכלל.
נשארו קשים ונהדרים.

עוד מתכונים עם ירקות תמצאו כאן
מתכונים לירקות

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

 

במיוחד בשבילכם שיהיה לכם קל להכין צ'יפסים של בטטה

השגתי לכם 100 יחידות נוספות מהמנדולינה המבוקשת!!! ???

מהרו להזמין – כל הקודם זוכה ?

69 ש"ח בלבד, והמשלוח בחינם!!!

מנדולינה 8 ב-1 חובה בכל מטבח לחיתוכים שונים הפרדת ביצים מסננת ועוד...
69 ₪

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו47 כאן –מתכונים לווטצ'אפ

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

רוצים לראות איך אני מכינה את כל המתכונים?
כל סרטוני האוכל במקום אחד
רק ללחוץ כאן – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

 

 


צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

סוויט דולי
צ'יפס בטטה אפוי בתנור טעים אש!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים לארוחת צהריים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 3 בטטות גדולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 שיני שום

Instructions
 

  • מקלפים את הבטטות וחותכים לעיגולים
  • חותכים צ'יפסים בעובי סנטימטר
  • מערבבים את כל התבלינים ביחד
  • משרים את הצ'יפסים בקערת מים קרים למשך שעה
  • אפשר גם לילה לא קורה כלום
  • לסנן את הציפסים מהמים ולייבש
  • לערבב את כל התבלינים ביחד בקערה, להוסיף את הבטטה לערבב היטב עד שהבטטות מצופות
  • מסדרים תבנית אפייה ומסדרים את הבטטות בשכבה אחידה בתבנית, לא אחד על השני
  • לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות מכניסים את הבטטות
  • אופים כעשרים דקות ובודקים, אולי צריך עוד כמה דקות תלוי בתנור
  • מוציאים ומגישים חם עם רטבים, הם טעימים אש!
Keyword צ'יפס בטטה אפוי בתנור קריספי וטעים

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות פייסבוק

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים