עוגיות ג'ינג'ר שבדיות פריכות הן עוגיות ממרשם שבדי שעובר מדור לדור במשפחה של דיוויד וככה אתם זוכים למתכון לעוגיות ג'ינג'ר יותר טעימות ממה שיש באיקאה.
לפני כמה שנים התארחנו בכריסמס בשבדיה והמנהג הוא שבבוקר הכריסמס, הילדים וההורים מכינים עוגיות ג'ינג'ר ואני התייצבתי כמובן עם המצלמה ותיעדתי את המעמד. כיף גדול!
האפרוחית שלנו היתה אז בת חמש, כל הילדים הכינו עוגיות, גם המבוגרים, כשהעוגיות בתנור, הבית מתמלא בריחות אפייה משכרים וכשהן יוצאות הדקיקות המשגעות האלה, לא מפסיקים לנשנש אותן.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי לכם סרטון איך בדיוק מכינים את העוגיות ג'ינג'ר
באותו היום ביקשתי מאנה, אחות של דייויד את המתכון לעוגיות הג'ינג'ר, אבל לצערי לא עשיתי איתו כלום.
השבוע הנכדים בהרצליה הכינו גם עוגיות וגם ג'ינג'ר-האוס, בית שכולו עשוי מעוגיות ג'ינג'ר.
את קירות בית העוגיות מדביקים עם סוכר מקורמל
הילדים קישטו אותו
זה הדליק אותי לגמרי. ביקשתי מדיוויד מתכון, הוא שלח ואני רצתי למטבח.
גם אנה הסבירה לי שהם מכינים את הבצק בלילה ורק למחרת עובדים איתו.
אז כלל חשוב בהכנת עוגיות ג'ינג'ר שבדיות, תכינו את הבצק בלילה, תשימו במקרר ורק למחרת תכינו את העוגיות.
מרדדים את הבצק דק דק וקורצים צורות.
אפשר עיגולים, אפשר לבבות
אני גם רידדתי עם מארוך מסוגנן חלק מהעוגיות
תשאירו רווחים בין העוגיות כי הן מתפשטות בזמן האפייה.
ריח משכר משתרר בבית בזמן האפייה.
חמש דקות אופים את העוגיות
תשימו טיימר שלא ישרפו
את העוגיות הגדולות יותר אופים כשבע דקות.
רוצים מתכונים ישירות לווטצ'אפ? קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו כאן 61 – מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לפורים\? בבקשה
מתכונים לפורים
עוגיות הג'ינג'ר היפהפיות יצאו מהתנור
תראו כמה דקות עוגיות הג'ינג'ר
ויש גם גירסה טבעונית – תודה ל Netta Savir
אז האמת שהעברתי את המייל למחיקה כי בעלי טבעוני ואני לא מכינה עוגיות עם חמאה ושמנת……ורגע אחרי זה-החזרתי אותו וטבענתי את המתכון-יצא מוש!!!!
החלפתי את הקמח בקמח כוסמין-אותה הכמות, החלפתי את השמנת המתוקה בקרם קוקוס מנוער היטב (שיתערבב הקרם עם הנוזלים)-
אותה הכמות והחלפתי את החמאה בשמן קוקוס מכבישה קרה-רק 180 גרם.
כל השאר אותו הדבר (עם כוכבית 🙂 -כי לא היה לי הל אז הוספתי אגוז מוסקט במקום
מהמם ביותר. יכנס מייד לתיבת העוגיות של תמיד יש בבית.
לעוד מתכונים של עוגיות רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגיות
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגיות ג'ינג'ר שבדיות פריכות
עוגיות ג'ינג'ר שבדיות פריכות
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם חמאה
- חצי +כף כוס שמנת מתוקה
- חצי כוס+כף סירופ מייפל
- אחד ורבע כוסות סוכר לבן
- כף ג'ינג'ר יבש
- כף קינמון
- כפית אבקת הל
- כפית ציפורן טחון
- כף סודה לשתיה
- 4 ורבע כוסות קמח לבן
Instructions
- שמים בסיר: חמאה, מייפל, שמנת מתוקה וסוכר ומחממים עד שהסוכר נמס
- מוסיפים את התבלינים היבשים:ג'ינג'ר,קינמון,הל וציפורן ומערבבים היטב
- מביאים לרתיחה וסוגרים את האש
- בקערה לערבב את הקמח ואבקת הסודה ביחד ולשים במיקסר
- להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהוסיף את הבלילה מהסיר
- ללוש את הבצק כעשר דקות עד שהוא נעשה לבצק רך
- מוציאים מקערת המיקסר, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר
- למחרת, חותכים את הבצק לחתיכות
- מרדדים כל חתיכת בצק למשטח דק-דק וקורצים עוגיות
- מעבירים לתבנית אפייה
- לתנור שחומם מראש ל - 175 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כל מגש כחמש דקות בלבד.
- אם העוגיות יותר גדולות תאפו כשבע עד עשר דקות
- מוציאים ונותנים לעוגיות להתקרר לפני שמעבירים לקופסה סגורה
- הן נשמרות בקופסה סגורה כשבוע או יותר.