עוגת גבינה ותותים ללא אפייה הכנתי לכבוד ארוחת חגיגית עם כל הילדים.
איך שהגשתי את העוגה לשולחן, אומרת לי הבת הקטנה, "אמא העוגה ממש לא יפה"
אני בהלם מוחלט, האמת, כל השולחן היה בהלם.
"מה לא יפה בה?" שאלתי
"למה בתחתית יש שני צבעים?"
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
האמת, גם אני לא תכננתי שיהיו שני צבעים בתחתית של העוגה, אבל ככה יצא.
התחלתי להכין עוגת גבינה קרה, השעה היתה כבר אחרי 11 בלילה, אבל אלה השעות שאני הכי אוהבת לעבוד.
פתחתי את המזווה ולהפתעתי גיליתי שאין עוגיות פתי בר, אבל יש עוגיות אחרות.
אמרתי מה יכול להיות רע? ערבבתי בין השניים והכנתי תחתית.
יצאה תחתית נהדרת וטעימה!
"לי תתני חתיכה בלי התחתית" ביקשה זו שאמרה שהעוגה מכוערת
"לי תתני את התחתית שלה גם" אמרה ילדה אחרת "אני לא מבינה אותך, זה החלק הכי טעים בעוגה"
את עוגת הגבינה מכינים עם תחתית ביסקוויטים
ומרפדים את התבנית
חותכים תותים, מסדרים אותם כמו חיילים במסדר אחד אחרי השני,
מכינים תערובת גבינות
חותכים תותים לקוביות קטנות
יוצקים מחצית מכמות הגבינה על התחתית
מפזרים קצת תותים
ויוצקים את שארית הבלילה.
ככה יש המון תותים גם בפנים וגם בחוץ!
מכניסים את העוגה למקרר
ותקוו כשיבואו הילדים שלכם
שלא יגידו שהעוגה מכוערת.
והנה תמונה של העוגה מבפנים.
לפני שהסתערו עליה – צילמתי
תוכלו לראות שגם בתוך העוגה יש תותים קטנים.
רוצים להכין את העוגה גם בפסח?
את תחתית העוגיות תחליפו בעוגיות פסח
תטחנו ותמשיכו בהתאם להוראות
ויש לכם גם עוגת תותים כשרה לפסח
ורוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו74 כאן- מתכונים לווטצא'פ
לעוד מתכונים של עוגות גבינה רק ללחוץ כאן –
מתכונים לעוגות גבינה
מחבת 4 שקעים שמתאים לכל סוגי הכיריים כולל אינדוקציה!
ויש גם מתכון מושלם
פנקייקים אווריריים ושמנמנים מושלמים!
2 בהנחה
2 מחבתות ו-2 סטים מסיליקון מתנה!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוגת גבינה ותותים ללא אפייה
—
עוגת גבינה ותותים ללא אפייה
סוויט דוליIngredients
- 100 גרם ביסקוויטים
- 50 גרם חמאה
- 500 גרם שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם גבינת שמנת - 30%
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 20 תותים
Instructions
- טוחנים את הביסקוויטים או מרסקים עם פטיש עד שיש לנו פירורים
- ממיסים את החמאה ומערבבים עם הביסקוויטים
- מכסים את תחתית התבנית עם פירורי הביסקוויטים
- מהדקים אותם היטב לתחתית, שמים את התבנית בצד.
- ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם חצי קופסת שמנת מתוקה
- ממיסים בפולסים קצרים ומערבבים את השוקולד למחית אחידה
- מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה והחצי הנוסף שנשאר עם כוס סוכר לקצף יציב - סה"כ 1.5 שמנת מתוקה
- כשהקצפת בהירה ותפוחה, מוסיפים את הגבינות ואת השוקולד הלבן המומס לבלילה של הקצפת ומערבבים במהירות בינונית עם המיקסר
- מוסיפים את האינטסנט פודינג וניל ומערבבים הכל ביחד. שמים בינתיים בקירור.
- כ-5-6 תותים חותכים לריבועים קטנים, הם יכנסו לתוך תערובת הגבינה
- שוטפים היטב את התותים, חוצים את התותים לשניים
- ומעמידים את התותים בתבנית האפייה עם הצד החתוך כלפי חוץ
- יוצקים בזהירות חצי מכמות הבלילה לתבנית כדי שהתותים לא יפלו
- חותכים ריבועים קטנים של תותים ומפזרים על שכבת הגבינה ויוצקים את שארית הבלילה על התותים
- מכסים בניילון נצמד ולמקרר ללילה
- מכינים את רסק התותים - כ-4 תותים מרסקים במעבד מזון עם שקית סוכר וניל
- בעת ההגשה יוצקים מרסק התותים על העוגה.
- כשפורסים את העוגה מגלים שיש תותים גם בתוך העוגה. אתם תהנו מאד!