מרק חומוס יווני חורפי מושלם הוא מרק שהכי מתאים לחורף, מרק חומוס עם ירקות סמיך וטעים.
ההפתעה היתה כשנפגשנו בני הדודים, ובן דודי היקר סיפר לי שבעבר, היהודים היוונים הכינו את המרק הזה בכלי חימר ומבשלים אותו לילה שלם עד שיתרכך.
אז אם ביוון הכינו שאני לא אכין בארץ? אז נכון לא בכלי חרס, בסיר רגיל של מרק – אבל איזה טעים הוא יצא!
כדי לשמור על קשר עם בני הדודים, קבענו לנו מנהג, פעמיים בשנה פיקניק משפחתי שבו באים כל בני הדודים מהצד של אמא, עם הילדים, עם הנכדים, כל המשפחות. לפעמים זה לא יכול לבוא, לפעמים ההיא גם לא, אבל בעיקרון בדרך כלל כולם מגיעים כי זה מפגש משפחתי מאחד. ככה הילדים הקטנים גם לומדים להכיר את הילדים של בני הדודים הרחוקים יותר. בהתחלה כמובן לוקח זמן עד שכל הילדים מתאחדים אבל בסופו של דבר זה אלה יופי של מפגשים, וככה שמעתי את הסיפור על מרק החומוס היווני עם הירקות.
טעים אצלי באינסטוש – בואו
האינסטגרם של סוויטדולי
.
מרק שמכיל ירקות עם חומוס והוא טעים וקל הכנה, היוונים לא אוהבים חריף. לא תמצאו מתכונים חריפים אצל היוונים ולכן אם אתם רוצים את המרק הזה חרפרף תוסיפו לו חריפות.
תראו את הקערה היפה של המרק שהיא גם מבית אמא.
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים למרקים? בבקשה
מתכונים למרקים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מבצעי סוף שנה ממשיכים והורדנו את המחיר למכשיר עוגיות
המחיר כולל משלוח!
נפתחה קבוצת פייסבוק למכירות.
ממחר מתחילות הגרלות ומחירי אדמה!
מוזמנים באהבה רק לוחצים כאן
אמהות ואבות קונים חכם
שיהיה לכם חורף נעים!
מרק חומוס יווני חורפי מושלם
מרק חומוס יווני חורפי מושלם
סוויט דוליIngredients
- 5 כפות שמן
- 1 בצל
- 2 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 2 כוסות חומוס מושרה ומוכן
- 4 כוסות מים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה
- 5 עלי וגבעולי סלרי
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
Instructions
- חותכים את הבצל, מקלפים את תפוחי האדמה והגזרים וחותכים לקוביות
- יוצקים שמן לסיר ושמים בתוכו את קוביות הבצל
- מטגנים את הבצל מספר דקות ומוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים
- מטגנים הכל ביחד מספר דקות
- מוסיפה את עלי הסלרי ומערבבת הכל ביחד ומטגנת
- מוסיפים את החומוס ומערבבים ומטגנים
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה מתוקה
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים הכל ביחד
- יוצקים מים על הירקות ומביאים את המרק לרתיחה
- אחרי שהמים רתחו, מנמיכים את האש ומבשלים את המרק על אש נמוכה כשעה-שעה וחצי
- תבדקו אם צריך להוסיף מדי פעם מים
- כשהחומוס ממש רך, מגישים לשולחן ומתענגים על כל שלוק של מרק. תהנו.