שטרודל גבינה מעלי פילו הוא פריך, כל ביס שממלא את הפה זו הפתעה, כי חלק מילאתי עם גבינה, חלק עם גבינה וצימוקים, ושטרודל עם דובדבנים.
מודה, עד עכשיו לא החלטתי מה הכי טעים, כי שטרודל לא צריך תפוחים בשביל להיות מושלם! עלי הפילו הפריכים שעוטפים את הגבינה וכל ביס – חלום.
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את השטרודל
את שטרודל הגבינה שלנו הכנתי עם בצק פילו של "שימרית", שתמיד נמצא במקרר ואני מאד אוהבת לעבוד איתו.
הכנתי 5 רולדות של שטרודל עם גבינה, מכל שלושה דפים הכנתי שטרודל אחד.
חלק הכנתי רק עם גבינה, שטרודל אחד עם גבינה וצימוקים, שטרודל אחד עם גבינה ודובדבנים.
הבלילה של הגבינה צריכה להיות יציבה ולא דלילה כדי לשמור על צורת הרולדה,
ולכן השתמשתי בגבינה ללא נוזלים, כנען.
אחרי שהכנתי שתי רולדות עם גבינה החלטתי לגוון והוספתי צימוקים לרולדה.
ואם יש צימוקים למה שלא יהיו דובדבנים?
לאחת הרולדות, גלענתי דובדבנים, והוספתי על הגבינה,
יצא נהדר במיוחד כשהשטרודל שלנו נחתך באמצע.
הנה כל הקולקציה בשלושת הטעמים
אחרי שהרולדות מוכנות, מרחתי בביצה טרופה, קצת סוכר למעלה ולתנור.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
ארבע מתוך 5 הרולדות שלנו מרחתי בביצה טרופה,
תסתכלו על השטרודל האחרון והחום הוא ללא ביצה טרופה.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
הביס שלהם מושלם!
הפריכות של הבצק שמתפצח בפה, עם המרקם של הגבינה פשוט נהדר.
חשוב לאכול את השטרודל סמוך לזמן ההכנה,
כי עלי הפילו מתפצחים בפה והטעם מושלם.
אבל אם נשאר לכם, אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה,
למחרת אני חיממתי בטוסטר אובן והם יצאו נהדרים.
מחפשים עוד מתכונים לעוגות? בבקשה
מתכונים לעוגות
סט שלוש תבניות אמייל במבצע
שטרודל עם גבינה – ביס מושלם!
שטרודל גבינה מעלי פילו

שטרודל גבינה מעלי פילו
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק עלי פילו שימרית
- 500 גרם גבינת כנען
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינה לבנה 5%
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- שמן למריחה על הדפים
לצפוי מעל
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות אבקת סוכר
Instructions
- מכינים את הבלילה של הגבינה
- את הגבינות מערבבים עם סוכר וביצה לתערובת אחידה וחלקה
- פותחים את חבילת עלי הפילו
- מניחים דף על משטח העבודה ומורחים בשמן
- מניחים עליו עוד דף ומורחים בשמן
- מניחים עליו עוד דף
- מניחים בצד העליון של הדף שורה מתערובת הגבינה
- מגלגלים את הרולדה עד הסוף ומניחים בתבנית
- ככה מכינים את כל השטרודל שלנו, אפשר גם אחרי שמרחנו את הגבינה, לסגור בצדדים את עלי הפילו ולגלגל
- מניחים את השטרודל בתבנית אפייה מורחים בביצה טרופה
- מפזרים סוכר על השטרודל ומכניסים לתנור
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית ואופים כשלושים דקות עד שהשטרודל שלנו שחום
- כשהוא יוצא מהתנור, מפזרים אבקת סוכר והיידה בתיאבון!