מתכון לממליגה רומנית בעשר דקות, ממליגה ללא גלוטן, שהכינה חברתי האהובה שרה. ועכשיו וידוי, עד היום, והגעתי לגיל מופלג תסכימו איתי,לא טעמתי ממליגה. אצלנו בבית לא היה את המאכל הזה, בדיוק כמו שעד שהגעתי לצבא שמעתי פעם ראשונה את המילה "ג'חנון" ורק אז טעמתי אותו. אותו דבר ממליגה, אמא שלי היא מיוון היא לא מרומניה, ולכן מעולם לא עלה אצלנו על השולחן ממליגה.
יש לנו זוג חברים מאד טובים, כשאנחנו נפגשים ויוצאים לאכול במסעדה, איריס מזמינה ממליגה. אני תמיד מתפלאת ושואלת אותה "ממליגה??" ואיריס שמשתגעת על ממליגה תמיד בוחרת לבדוק את הממליגה במסעדות. החלטתי שאני חייבת לפצח את סוד הממליגה והלכתי לשרה, שהיא רומניה אסלית וביחד, שלב אחרי שלב היא הסבירה לי איך מכינים, מה אפשרויות ההגשה, וגם נתנה לנו הצעת הגשה.
ממליצה לכם בחום לראות את הסרטון, כי מעבר להכנה יש שם הצעות הגשה נהדרות.
שרה חברתי האהובה הכינה ממליגה וגם סיפרה איך אפשר לשפר אותה והציעה הצעות הגשה והכל כאן
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
מסתבר שלא צריך הרבה בשביל להכין ממליגה, אבל איך שרה אמרה, תקנו קמח תירס טוב! לא את האינסטנט.
כל אחד מחליט על דרגת הסמיכות של תבשיל הממליגה שהוא יכין.
אפשר להכין ממליגה פרווה,למאכלי בשר למשל. הכנתם צלי ורוצים להכין ליד ממליגה? אז מכינים בלי חמאה. רוצים להכין עם תוספת של גבינות? מוסיפים חמאה, מפזרים גבינות ואוכלים עם שמנת חמוצה.
תאמינו לי, כל יום לומדים משהו חדש ואין ספק, בישול אחד עם שריקה ולמדתי להכין ממליגה.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
ממליגה פרווה טעימה אש!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לתוספות? בבקשה
מתכונים לתוספות
ממליגה, שהוספנו לה חמאה, וגבינה מלוחה
מתכון לממליגה רומנית בעשר דקות
מתכון לממליגה רומנית בעשר דקות
סוויט דוליIngredients
- 3 כוסות מים
- 1 כוס קמח תירס
- 1 כפית מלח
Instructions
- שמים בסיר 3 כוסות מים עם המלח ומביאים לרתיחה
- כשהמים רותחים, מוסיפים את קמח התירס ומערבבים כל הזמן
- מערבבים עד שהתערובת שלנו מתקשה
- ניתן להגיש כתוספת לבשר כמו שהיא
- אפשר להוסיף חמאה, לפזר גבינות ולאכול עם שמנת חמוצה. בתיאבון!