עוגת שזיפים בחושה ללא גלוטן הכנתי מקמח תירס, עוגת פולנטה שזיפים, זו היתה פעם ראשונה שהכנתי עוגה עם קמח תירס והופתעתי כמה היא טעימה.
הכנתי לכם סרטון איך הכנתי את העוגה
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויטדולי
את העוגה הכנתי עם חברתי שרה כשהכנו ביחד מתכון לממליגה רומנית בעשר דקות, בדיוק הבן שלה היה בבית והתעורר משינה.
"להיכן לך קפה? שאלה ענה שכן
"באיזה כוס להכין לך?"
"בכוס סטרוגנו" אמר לה, אני צחקתי והיא סיפרה לי סיפור. להבהרה, שרה אמנם רומניה אבל היתה נשואה לבחור סלוניקאי ולכן שם משפחתה הוא סטרוגנו.
בצעירותה, בא לבקר אותה הדוד של בעלה, דוד דוד והיא הכינה לו כמובן קפה שחור. הוציאה את הסרויס היפה שאמא שלה נתנה לה והגישה לו ספל עם כוס מסרוויס מיוחד. שאל אותה אם יש לה כוסות זכוכית בבית והלך לארון במטבח. הוציא כוס מזכוכית, נתן לה ואמר לה
"זה כוסות של סטרוגנו". מאז נשאר השם.
הבהרות וטיפים לעוגה
1. מכינים את העוגה עם קמח תירס טחון דק! לא קמח תירס רגיל, זה עושה את ההבדל בעוגה.
2. שרה הכינה את העוגה ללא סוכר, אנחנו הכנו ביחד עם סוכר. מי שרוצה את הגירסת ללא סוכר, במקום כוס סוכר שמים חצי כוס "כמו סוכר".
3. אני הכנתי עם שלושה שזיפים וקישטתי את העוגה מעל בלבד. טעות! אתם תכינו עם חמישה שזיפים לפחות! בגלל שהכנתי רק עם שכבה עליונה של שזיפים, היו חסרים שזיפים בתוך העוגה. תזכרו, לערבב שזיפים גם בתוך העוגה!
העוגה נהדרת. היא רכה ועסיסית ויש לה טעם מיוחד,
ואל תשכחו להוסיף עוד שזיפים גם בתערובת העוגה
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות91
מתכונים לווטצאפ
היא רכה, היא עסיסית, היא נהדרת
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוד מתכונים לעוגות תמצאו כאן
מתכונים לעוגות
פיזרתי על העוגה אבקת סוכר
והיא נהדרת!
עוגת שזיפים בחושה ללא גלוטן

עוגת שזיפים בחושה ללא גלוטן
סוויט דוליIngredients
- 5 שזיפים אדומים
- 4 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס שמן
- 250 מל שמנת מתוקה
- 2.5 כוסות קמח תירס טחון דק
- 1 שקית אבקת אפייה
Instructions
- שוטפים את השזיפים וחותכים לחצאים ואחרי כן לפרוסות דקות
- בקערת מיקסר שמים את הביצים, הסוכר והסוכר וניל ומקציפים הכל ביחד
- אפשר להכין כמובן גם עם קערה ומטרפה
- מוסיפים את השמן ומערבבים
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים
- מוסיפים את קמח התירס ואבקת אפייה ומערבבים לבלילה אחידה
- שומרים כוס פרוסות שזיפים בחוץ ומערבבים את כל התערובת עם השזיפים
- מקשטים למעלה עם פרוסות של שזיפים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה
- אופים את העוגה כחמישים דקות עד שהיא מוכנה
- מוציאים, מפזרים אבקת סוכר ויש לכם עוגה שוס!