קדירת צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור, תבשיל נפלא לשבת. אחרי שהבשר יושב בתנור, הוא יוצא רך רך, הירקות מקבלים טעמים מופלאים ויש לכם ארוחה שלמה בסיר אחד.
בואו לאינסטוש טעים אצלי –
האינסטגרם של סוויטדולי
אצלנו מאד אוהבים בשר ולכן בשבת אני מעדיפה לעשות סיר גדול עם תפוחי אדמה וגזר, ככה יש לי ארוחה שלמה בסיר אחד. סיר מלא בטעמים, שכולם מבקשים תוספת. בדרך כלל אני נוהגת להעביר את הבשר לכלי הגשה יחד עם תפוחי האדמה והגזר, לא במקרה הזה.
הסיר כל כך יפה שאני מגישה אותו כמו שהוא לשולחן, וכשהוא נפתח כולם רוצים לטעום.
לגבי הבישול, בדרך כלל אני משאירה את הבשר על הגז, הפעם הוא תפס לי מקום, אז העברתי את התבשיל לתנור. שלוש שעות בתנור יצרו סיר מושלם של בשר עם תפוחי אדמה. הבשר רך רך וטעים אש.
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן33– מתכונים לווטצ'אפ
שלב חשוב הוא טיגון קוביות הבשר בהתחלה. מטגנים את הבשר היטב מכל הצדדים. לאחר מכן מוסיפים את הירקות, מביאים לרתיחה ואחרי שהתבשיל שלנו רתח, היידה התפקיד שלכם נגמר ואפשר לשתות קפה.
מכניסים את הסיר לשלוש שעות בתנור בשיטת "שגר ושכח".
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים לצלי בקר? בבקשה
מתכונים צלי בקר
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שלוש שעות בתנור, ואתם יכולים להיות בטוחים שהבשר שלכם יצא רך וטעים
הירקות יספגו את הטעמים ויהיה לכם סיר נהדר לשבת.
קדירת צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור
קדירת צלי בקר עם תפוחי אדמה בתנור
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קוביות בשר כתף מספר 5
- 2 בצל
- 6 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 5 כפות שמן
- 1 כף מלח
- חצי כף פלפל שחור
- 1 כף פפריקה אדומה עם שמן
- 1 כף גריל עוף
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 8 שיני שום
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים את הבצל לאט לאט עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- מטגנים מצד אחד היטב עד שהבשר משנה צבעו לשחום
- כשהבשר משחים, הופכים את הבשר לצד השני ומטגנים היטב מהצד השני עד לקבלת גוון שחום
- מטגנים את הבשר מכל הצדדים בלי להסס עם הזמן, קחו את הזמן זה רק יעשה טוב לבשר
- בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה והגזר וחותכים לקוביות
- כשהבשר שחום, מפזרים את התבלינים על הבשר ומערבבים את הבשר עם התבלינים
- מפזרים גם את שיני השום בכל הסיר
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והגזר ומערבבים הכל ביחד ומטגנים מספר דקות
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- טועמים קצת מהתבשיל לראות אם צריך להוסיף תבלינים ואם לא, סוגרים ומעבירים לתנור
- לתנור שחומם מראש ל - 130 מעלות מכניסים את הסיר לשלוש שעות
- אתם יכולים לבדוק אחרי כשעה וחצי אם המים עדיין בסיר ואם צריך מוסיפים עוד חצי כוס
- אחרי כשלוש שעות מוציאים את הסיר והופה! הבשר רך ונמס בפה. בתיאבון.