תבשיל חגיגי גולש בקר עם ניוקי, תבשיל שהוא כל כך טעים והוא יהיה נהדר לשולחן חג הפסח. הרוטב, הניוקי שמקבל את הטעמים ומתבשל עם הבשר – שוס אדיר.
הכנתי גולש בשבוע שעבר עם המון רוטב. הכנתי את התבשיל לכבוד שבת, שאז היו אמורים להגיע כל הילדים. בשישי בערב הגיעו החבר'ה מהרצליה. בעודם אוכלים קלטה מיה את הסיר עם הגולש על הכיריים
"מורמור את יכולה לתת לי קצת מתפוחי האדמה שבסיר?"
"בטח קוקלה" אמרתי ונתתי לה
ככה כל פעם מישהו ביקש קצת מהתפוחי אדמה, קצת מהגזר ואפשר להגיד לא?!
בבוקר כשהתחלתי לבדוק מה יש בסירים קצת חשכו עיני. נשאר המון רוטב, המון בשר אבל מעט מאד תפוחי אדמה, ולא היה זמן להוסיף תפוחי אדמה לתבשיל. נזכרתי שיש לי במזווה מיני ניוקי, הוספתי לתבשיל ותשמעו – זו היתה הצלחה אדירה!
להבהרה, ניוקי מכינים עם תפוחי אדמה וקמח – לכבוד פסח אנחנו נכין את הניוקי עם קמח תפוחי אדמה או עם קורנפלור, ככה שהניוקי יהיה גם כשר לפסח.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
הטריק הוא לבשל את הגולש כשעתיים שלוש שהבשר יהיה רך. כשעה לפני ההגשה, מפזרים מעל הבשר את הניוקי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן33– מתכונים לווטצ'אפ
מערבבים את הניוקי עם הרוטב והבשר ומבשלים על אש קטנה
מחפשים עוד מתכונים למנה עיקרית לפסח?
מנות עיקריות לפסח
כשאתם מגישים, שימו חלה ליד או מצות אם זה פסח
ותראו איך האנשים יעמיסו את הגולש עם כל השפע
לביס מושלם לפה
ואם חשבתם שביס אחד מספיק, אתם טועים.
מסכן האורח שלי, גם מעמיס לו ביסים וגם אני מצלמת לו את הביס.
טוב, זה היה באמת מושלם.
תראו את הניוקי נחים להם עם תפוחי האדמה בתבשיל –
אומרת לכם – תבשיל מושלם, כמיטב המסורת – אתם תודו לי שוב ושוב.
הרוסטר שתכינו איתו את הצלי
הכנתי לכם מתכון לניוקי כשר לפסח בבקשה
מחפשים עוד מתכונים לפסח? בבקשה
מתכונים לפסח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
הסיר היפה שלי מוגש לשולחן
תבשיל חגיגי גולש בקר עם ניוקי
תבשיל חגיגי גולש בקר עם ניוקי
סוויט דוליIngredients
- 1 ק"ג בשר כתף מס' 5
- 5 כפות שמן
- 2 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כפית פלפל צ'ילי גרוס - לא חייבים
- 10 שיני שום
- 6 תפוחי אדמה
- 2 גזר
- 500 גרם מיני ניוקי
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 200 גרם רסק עגבניות מרוכז
- 3 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן למחבת, חותכים את הבצל לקוביות מוסיפים את הבצל ומטגנים את הבצל
- מטגנים את הבצל לאט לאט עד שהוא משחים
- מניחים את קוביות הבשר על הבצל ומטגנים היטב דקות ארוכות
- מטגנים את הבשר מצד אחד עד שהוא משחים
- רק אחרי שהבשר משחים הופכים לצד השני
- מטגנים את הבשר מכל הצדדים בלי להסס עם הזמן, תשחימו את הבשר זה יעשה לו טוב
- בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה והגזר
- כשהבשר שחום, מפזרים את המלח והפלפל, גם את הפלפל החריף, על הבשר ומערבבים את הבשר עם התבלינים
- מוסיפים את שיני השום על כל התבשיל
- מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה והגזר ומערבבים היטב עם הבשר
- מוסיפים מים לתבשיל ומביאים לרתיחה
- טועמים קצת מהתבשיל לראות אם צריך להוסיף תבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים
- אחרי שעתיים מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות ומערבבים הכל ביחד ואם צריך מוסיפים עוד מים
- תנו לבשר להתבשל לפחות 3 שעות אם לא יותר
- כשעה לפני ההגשה, מפזרים את הניוקי על התבשיל
- עם כף מערבבים היטב ומכניסים את הניוקי לתוך התבשיל שיכוסה ברוטב
- מבשלים עוד כשעה על אש נמוכה, עד שהניוקי מתנפחים וסופגים את הרוטב.
- הללויה! תבשיל טעים אש! שיהיה לכם חג שמח וטעים.