קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו מעדן שנונה היתה מגישה על פרוסת לחם שחור.

שתף
הדפסה
קיש חצילים או בספרדית ספונגטו
מה צריך

בצק פריך מלוח מוכן – לתחתית הקיש
כ-10 פרוסות חציל
500 ג' חצילים על האש מעוכים – קופסה מהסופר עובדת יופי!
200 ג' גבינה מלוחה מגוררת
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 ביצים

על מנת להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג' חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.

סוויט טיפ

תבנית 24

מה צריך

בצק פריך מלוח מוכן – לתחתית הקיש
כ-10 פרוסות חציל
500 ג' חצילים על האש מעוכים – קופסה מהסופר עובדת יופי!
200 ג' גבינה מלוחה מגוררת
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 ביצים

על מנת להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג' חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.

סוויט טיפ

תבנית 24

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו.
ספונגטו הוא מאכל סלוניקאי/ספרדי שגדלתי עליו.
מרוקנים חצילים קלויים על האש,  מערבבים עם גבינות וביצים, אופים בתנור או מטגנים במחבת.
אני זוכרת את נונה חותכת את הספונגטו שטיגנה על המחבת. כמו חביתה שמנמנה ועסיסית,
הגישה לי פרוסת ספונגטו שהורידה מהאש, שמה על לחם שחור והטעם עד היום לא נשכח. מעדן!

אני מאד אוהבת מאכלי חצילים ומאחר ואת הבורקס עם החצילים שקצר הצלחה כבר עשיתי,
החלטתי להפוך את הספונגטו לקיש.
קיש עלאק. כולה הוספתי בצק פריך בתחתית, אבל השם הורס לא?(:

עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות

להכין את הקיש זה באמת כלום עבודה.
אני השתמשתי בתחתית בצק פריך מוכנה. חתכתי ריבוע והחזרתי הבצק למקרר.
מערבבים החצילים עם הגבינות והביצים ויוצקים על תחתית הבצק פריך.
כדי שזה יראה עוד יותר טוב צרבתי קלות על מחבת עיגולי חצילים ו-וואלה! הקיש מוכן.
ככה נראה הקיש לפני האפייה.

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

השילוב של הבצק הפריך עם החצילים יוצר מעדן נקודה!
פרוסות החציל מעל רק מוסיפות צבע וטעם לקיש.

 

עוד מתכונים לפשטידות וקיש כאן
מתכונים לפשטידות וקישים


רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?

רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן77– מתכונים לווטצ'אפ

 

עוד מתכונים לפשטידות וקיש כאן
מתכונים לפשטידות וקישים

 

ובפינתנו אתם שולחים לסוויט דוּלי תמונות שהכנתם ואני מפרסמת – בבקשה:

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו

קיש חצילים או בספרדית ספונגטו


מה צריך בשביל קיש חצילים או בספרדית ספונגטו?

בצק פריך מלוח מוכן – לתחתית הקיש
כ-10 פרוסות חציל
500 ג' חצילים על האש מעוכים – קופסה מהסופר עובדת יופי!
200 ג' גבינה מלוחה מגוררת
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 ביצים

על מנת להכין שכבת בצק פריך:
1 כוס קמח
100 ג' חמאה
1 ביצה
פחות מחצי כפית מלח
2-3 כפות מים קרים
במעבד מזון שמים הכל ביחד ומערבבים או לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
שמים במקרר כחצי שעה לקירור.

איך מכינים  קיש חצילים או בספרדית ספונגטו?

שמים בקערה את החצילים, מוסיפים הגבינות הביצים ומערבבים.
מהבצק הפריך חותכים ריבוע ומרדדים.
משמנים תבנית קיש ומניחים את הבצק הפריך.
מצמידים עם היד ואת השאריות מסביב חותכים.
עם מזלג מחוררים את התחתית.
יוצקים את תערובת החצילים והגבינה על התחתית.
מחממים מחבת ומורחים אותו במעט שמן זית או תרסיס שמן ומטגנים קלות את פרוסות החצילים.
לאחר מספר דקות כשהשחימו הופכים את הפרוסות לצד השני.
לאחר שהשחימו גם מהצד השני מקשטים את הקיש מסביב עם פרוסות החציל.
בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מכינסים את הקיש ואופים כארבעים דקות עד חמישים דקות.
מגישים חם או קר – הכל טעים!

 

 

 

 

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים