עוגת גבינה אפויה קלילה לקיץ, היא עוגה שמכינים משלושה מצרכים בלבד והיא מיוחדת בטעמה. העוגה לא עוגה גבוהה אבל רכה ומיוחדת במינה. השכבה העליונה עם מרקם אוורירי והשכבה האמצעית כמו פודינג. מיוחדת במינה.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
בואו תראו כמה קל להכין את העוגה, הכנתי לכם סרטון קצר
העוגה שלנו לא גבוהה. אפיתי בתבנית 24. אם תאפו בתבנית 20 היא תהייה גבוהה יותר. אני ממליצה לא לאפות בתבנית עם תחתית נשלפת, כי אז העוגה עלולה לנזול כבר קרה לי. רצוי בתבנית אטומה כמו פיירקס או תבנית אחרת, אני אפיתי בתבנית הנהדרת שלי ולאחר האפייה העוגה נפרדה בקלות מהתחתית.
תראו את המירקם של העוגה, תוכלו לראות באמצע את המרקם כמו פודינג שלה. לאחר ההכנה כמובן שומרים במקרר כדי לתת לעוגה לספוג טעמים.
אל תהיו כמוני, שלא היה לה סבלנות ובעוד העוגה חמה וגם אחרי זה, לא הצלחנו להתאפק ו"יישרנו" את העוגה ולכן העוגה הגיעה לצילומים שרבע מהעוגה כבר לא היה. היא באמת נהדרת ומיוחדת במינה. בוזקים מעל אבקת סוכר אבל גם שכבת קצפת יכולה להיות נהדרת.
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
ורוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן- מתכונים לווטצא'פ
מחפשים עוד מתכונים לעוגות גבינה?
מתכונים לעוגות גבינה
הנה התבנית שאפיתי איתה, היא נהדרת ותמיד קלה לניקוי
עוגת גבינה אפויה קלילה לקיץ
![]()
עוגת גבינה אפויה קלילה לקיץ
סוויט דוליIngredients
- 6 ביצים
- 250 גרם גבינת שמנת
- 397 גרם קופסה חלב מרוכז
Instructions
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
- את החלבונים שמים בקערת המיקסר
- מקציפים כחמש דקות לפחות עד שהקצף נהפך ללבן ויציב
- מעבירים את החלבונים המוקצפים לקערה אחרת
- באותה קערת מיקסר שמים חלמונים, חלב מרוכז ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את גבינת השמנת לתערובת ומקציפים עד לקבלת עיסה אחידה
- עכשיו נאחד ביחד את שתי התערובות
- ניקח שליכטה של החלבונים ונעביר לקערה עם החלמונים ונערבב לקבל עיסה יותר יציבה
- את החצי השני של החלבונים נערבב בעדינות ידנית גם לתוך קערת החלמונים
- מערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת עיסה אחידה
- משמנים תבנית אטומה כמו תבנית פיירקס או תבנית סגורה ללא תחתית נשלפת
- יוצקים לתבנית את הבלילה של העוגה
- יוצקים לתבנית תנור מים לתוכה נכניס את התבנית
- לתנור שחומם מראש ל 160מעלות מכניסים את העוגה מניחים בתוך התבנית עם המים
- אופים את העוגה כשעה
- מוציאים מהתנור מקררים במקרר
- אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר חותכים ונהנים מכל ביס. בתיאבון


המים בתבנית חמים או קרים?