כרוב סגול אפוי בתנור בשני טעמים מכינים שפותחים את המקרר ורואים כרוב סגול שלם שמחכה כבר שבוע שיגעו בו ואף אחד לא מסתכל עליו. החלטתי שזה הזמן לטפל בו. מזהירה מראש – הוא לא נראה חתיך, המנה לא ממש אטרקטיבית במראה שלה, עד שלוקחים ביס. זה בדיוק מה שקרה לי עם הבת שלי. אמרתי לה תטעמי. שאלה מהזה? אמרתי לה כרוב עם טחינה. טעמה ואהבתי לראות את העיניים שלה נפקחות בתדהמה ואמרה "ואו אמא זה טעים!"
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
בזמנו הכנתי פרוסות כרוב אפוי בתנור עם סויה ודבש, והפעם כשמצאתי את הכרוב החלטתי שאני מכינה עם הכרוב הסגול את אותו המתכון, כי כשאת בלחץ של בישולים להתחיל לקצוץ סלט כרוב לא ממש בא לי.
לקחתי את הכרוב פרסתי לפרוסות והלכתי לארון לקחת את הסויה. הקופסה הראשונה שנחה לי מול העיניים היתה טחינה. אמרתי לעצמי יאללה בואי נעשה ניסוי. ואו הניסוי הצליח מעל ומעבר.
שוב מזהירה, המראה של הכרוב לא ממש אסתטי, הוא לא חתיך אבל שוב אומרת טעים אש!
הכרוב עם הרוטב לפני האפייה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן95– מתכונים לווטצ'אפ
הזהרתי, נכון, נייר האפיה מתלכלך, המראה לא מרהיב, אבל הכרוב טעים!
בצד אחד כרוב סגול עם סויה ודבש ובצד השני כרוב סגול עם טחינה
מחפשים מתכונים לסוכות?
מתכונים לסוכות
מחפשים עוד מתכונים לסלטים? בבקשה
מתכונים לסלטים
עם מרית רחבה של מחבת, מרימים בזהירות את כל פרוסת הכרוב, כי הוא מתפרק, ומעבירים לצלחת הגשה.
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הפתעת החג אצלכם – כרוב סגול אפוי בתנור בטעמים נהדרים
כרוב סגול אפוי בתנור בשני טעמים
כרוב סגול אפוי בתנור בשני טעמים
סוויט דוליIngredients
- 1 יחידה כרוב סגול
בטעם טחינה
- חצי כוס טחינה
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית מלח
בטעם סויה ודבש
- 4 כפות דבש
- 2 כפות סויה
- 2 שיני שום כתושות
- רבע כפית פלפל שחור
Instructions
- חותכים את הכרוב לפרוסות ומניחים על נייר אפייה בתבנית
- ניתן להכין את שני הטעמים ביחד, חצי מהכמות תכינו עם טחינה וחצי עם סויה ודבש
- מערבבים את כל הרטבים של הטחינה לבלילה אחידה
- מורחים היטב על הכרוב ואל תחסכו ברוטב
- מערבבים את כל הרטבים של הסויה והדבש
- מורחים על הכרוב
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים כשעה בתנור. הכרוב נעשה רך וטעים.
- עם מרית רחבה מרימים בזהירות את הכרוב מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה
- אפשר ליצוק פסים של טחינה על הכרוב עם הטחינה לפני ההגשה
- אפשר לפזר שומשום על הכרוב עם הסויה והדבש לפני ההגשה. חג שמח!

