קינוח דובדבנים מרענן לקיץ או קלפוטי בשפת העם, הכנתי אחרי שחזרנו מיוון.מאז עברו כשש שנים ואני קוראת את זה היום ומחייכת, איפה הזמנים של פעם!
כשחברה שלי הודיעה לי שהיא נוסעת לטיול ג'יפים ביוון צחקתי עליה.
"השתגעת? יוון וטיול ג'יפים? ליוון נוסעים לשבת בטברנות, לאכול, לשתות, לרקוד בכיף. השתגעת שאני אסע כל היום והגוף שלי יטלטל בג'יפ?"
אז את יכולה לצחוק על החברה שלך כמה שאת רוצה אבל אלוהים זורק קוביות ולכי תדעי מה יהיו התוצאות.
ביום שהגענו ליוון החליטו היוונים לעשות היסטוריה לכבודנו ופשטו את הרגל.
כשראינו טור עצום של אנשים עומדים אחד אחרי השני באורך קילומטר, קפצתי משמחה ואמרתי: "לעצור את האוטו! יש פה בטוח הופעה וכולם מחכים בתור!"
אז זהו שלא. זו לא היתה הופעה זה היה התור לכספומט.
מאותו הרגע צילמתי כל תור שראינו.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בוקר אחד כשהתעוררנו ופתחתי את הוילון הרחוב כבר היה עמוס באנשים, כולם רצו להוציא את הכסף שלהם מהבנק.
שלושה בנקים ברחוב ואנשים עומדים כבר בערימות מול הבנקים ומחכים
בערבים המסעדות היו הומות אדם כאילו אין ליוונים מחר.
במחר שלהם הם בכלל לא עבדו, החנויות היו סגורות או ריקות.
שיחה עם פקידת הקבלה במלון: "יש לך המלצה לאיזה מועדון לילה או הופעה או מועדון עם שירים?"
המסכנה עוברת לפרצוף מתנצל מספר שמונה, משלבת ידיים על החזה כי לא יודעת מה לעשות עם עצמה ואומרת:
"סורי ביקוז אוף דה סיטיואיישן נו מוזיק. יו נואו זה פוליטיקל סיטיואיישן. דה פיפל דונג אב מוד פור מיוזיק."
ברור! ברור חמודה!
אז נסענו לטייל ביוון ושבילי העיפרון שנסענו בהם היו עבים ליד טיול הג'יפים שהחברה שלי השתתפה.
אין רע בלי טוב וככה גילינו את הדובדבנים. בהרים הגבוהים של יוון, במזג האויר הקריר מצאנו אותם.
עצים עמוסים לעייפה בדובדבנים שמנמנים, בצבע בורדו-שחור, אדום-בוהק, מרהיבים ביופיים ואלוהים כמה טעימים!
שטחים מלאים בעצי דובדבן והרצפה שמתחתם זרועה בדובדבנים.
מה הפלא שמהרגע שנחתנו סוויט דוּלי – אני – באטרף של הכנת מאכלים עם דובדבנים?
יש לי בשבילכם קינוח דובדבנים מרענן לקיץ.
מכינים בשלוש דקות ממש!
העבודה היחידה שלוקחת זמן זה לגלען את הדובדבנים.
חמישה מוצרים, קערה אחת, מזלג או מטרפה
וקינוח דובדבנים מרענן לקיץ הזה שלכם.
איך מכינים?
אחרי שמגלעינים הדובדבנים
מחצית מכמות הדובדבנים שמים בקערה,
יוצקים את הבלילה ועליה מפזרים חצאי דובדבנים.
לוקחים תבנית של תנור,
מרפדים אותה עם מפית מטבח,
יוצקים על מפית המטבח שתי כוסות מים,
מניחים את התבניות על המפית הרטובה
ואופים.
אגב, אם יש לכם היסוסים לגבי המפית על התבנית בתנור
הסירו דאגה מלבכם כבר השתמשתי בזה
כשהכנתי קרם ברולה.
תוכלו לראות כאן
לעוד מתכונים עם דובדבנים רק לחצו כאן
מתכונים עם דובדבנים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אגב, יש לי חברה שמכינה את הקינוח
בלי הדובדבנים!!
היא אומרת לי תמיד זה כל כך טעים
למי יש כח להתעסק עם הדובדבנים? אז בבקשה- רעיון!
זה טעים כשזה חם כי הוא רך ומזכיר בטעמו פודינג,
זה יותר טעים אחרי כמה שעות במקרר כי העיסה מתייצבת,
הטעם קצת כמו של קרם ברולה קר
ואי אפשר להפסיק לאכול.
לעוד מתכונים טעימים לחצו כאן
מתכונים לקינוחים מושחתים
ובפינתנו קוראינו אומרים אם הצליח – ווקשה(:
וגם באינסטוש הגיבו

קינוח דובדבנים מרענן לקיץ
קינוח דובדבנים מרענן לקיץ
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם דובדבנים מגולענים
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 250 גרם שמנת מתוקה
- 250 גרם שמנת חמוצה
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
Instructions
- שמים בקערה ביצים, סוכר, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומערבבים.
- אפשר לערבב עם מוט אפשר עם מזלג רק שהעיסה תהיה אחידה.
- אחרי שהעיסה אחידה להוסיף את האינסטנט ולערבב בשנית.
- לשמן עם ספרי שמן או מעט חמאה תבנית.
- להשאיר כעשרה חצאי דובדבנים בצד לקישוט מעל.
- לפזר הדובדנים בתחתית וליצוק הבלילה על הדובדבנים.
- על הבלילה מעל לפזר דובדבנים לקישוט.
- מחממים תנור מראש ל – 180 מעלות.
- בתבנית אפיה פורסים מגבת מטבח יוצקים עליה כשתי כוסותמים ומניחים את התבנית עם הדובדבנים.
- אחרי שהתנור התחמם, מכניסים התבנית אופים כארבעיםדקות עד שהעיסה משחימה מעט.
- מניחים להתקרר.
- אפשר לאכול חם כי קשה להתאפק אבל במקרר העיסה מתייצבת ויוצאת חלומית!

שלום וחג שמח
האם הכנת עם פירות אחרים? גם יוצא מוצלח?
האמת שלא ניסיתי, אבל אולי פירות רכים כן יצליחו כמו אפרסקים או מישמשים