לטקס תפוחי אדמה לחנוכה, הלביבות הקלאסיות עם תפוחי אדמה שכולם אוהבים. בכולם זה מעלה געגוע לבית אמא, לזמנים של פעם, אין כמו לביבות תפוחי אדמה שיתאימו לחג החנוכה.
הכנתי לכם סרטון איך מכינים לטקס, לביבות תפוחי אדמה שלב אחרי שלב
אבל למה בעצם אנחנו מכינים לביבות? הרי הכל מתחיל ונגמר באגדה של פח השמן, כשהחשמונאים חזרו למקדש בירושלים להקדיש את המקדש מחדש לשימוש הדתי, מצאו פח שמן זית שהיה מספיק טהור להדלקת המנורה המותקנת במקדש, למשך ימי הטהרה.
למרות שפח השמן היה אמור להספיק רק ליום אחד, המנורה האירה למשך שמונה ימים, וככה אנחנו חוגגים את חנוכה שמונה ימים.
בחג החנוכה אנחנו זוכרים את נס פח הזמן, והלביבות שלנו הן דוגמא מסורתית של מזון שטוח שמטגנים בשמן, לביבות או לטקס. יש לי כמובן לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור נהדרות אבל היום אנחנו הולכים על הדבר האמיתי.
לביבות תפוחי אדמה קרנצ'יות מבחוץ, רכות מבפנים, שטובלים בשמנת חמוצה – משגעות.
מתכונים נוספים ללביבות תמצאו כאן
מתכונים ללביבות
עוד מתכונים לחנוכה כאן
מתכונים לחנוכה
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי

מבצע קופסאות למטבח

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לטקס לביבות תפוחי אדמה לחנוכה, קלאסיות לחנוכה
לטקס תפוחי אדמה לחנוכה


לטקס לביבות תפוחי אדמה לחנוכה
סוויט דוליIngredients
- 5 תפוחי אדמה
- 1 בצל
- חצי כוס קמח
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
Instructions
- מגררים את תפוחי אדמה והבצל על פומפיה, אפשר כמובן גם במעבד מזון.
- מערבבים את התערובת ביחד
- סוחטים את כל הנוזלים מהתערובת, שזה הכי חשוב
- מוסיפים את הביצה, מלח פלפל ומערבבים לבלילה אחידה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים הכל ביחד
- מחממים שמן במחבת, מכניסים ידית של עץ לשמן, ואם יש בועות מסביב סימן שהשמן חם
- יוצרים לביבות ומניחים בתוך השמן
- מטגנים מצד אחד, הופכים לצד שני, כשהן מוכנות מעבירים לצלחת עם נייר סופג
- מגישים ורואים איך כולם נהנים. חג שמח.