עוף מבושל עם תפוזים סיניים, ברוטב סויה, תבשיל מיוחד במינו. עוד שבועיים ט"ו בשבט ואתם תוכלו לשלב את העוף עם התפוזים כמנה נפלאה לט"ו בשבט. הטעם של העוף והסויה עם התפוזים הקטנים והטעימים, יוצר טעם מיוחד במינו.
בואו לראות בדיוק איך הכנתי–
האינסטגרם של סוויט
כדי שתראו איך בדיוק הכנתי הנה סרטון הכנה
כמובן בשביל להכין את המנה אתם צריכים שיהיו לכם תפוזים סיניים, עכשיו זו העונה והעצים מלאים בהם. בוודאי יש לחברים שלכם עצים, כמו שאני קבלתי בזמן האחרון המון תפוזים סיניים.
הנה מתכון שוס – ריבת תפוז סיני
טריק חשוב – לילה לפני שאתם מחליטים להכין את התבשיל עם העוף והתפוזים. אני חתכתי את התפוזונים לשניים והשרתי בלילה במים. אפשר כמובן להחליף את המים, לא בשלתי את התפוזים רק השרתי במים.
הרוטב עצמו הוא גם עם סויה וכדי להוסיף מתיקות בקטנה, הוספתי קצת מריבת התפוזים שהכינותי מראש.
יצא תבשיל פנטסטי וטעים.
ובנימה אישית, החתן שלי לא אכול מאכלים שיש בהם "דברים מוזרים", הבת שלי אמרה לי "הוא לא יאכל את זה". אמרתי לה "בסדר, אני אטפל בנושא".
ניקיתי את העוף מהתפוזים, ושמתי לו רוטב סמיך וטעים. הטריק עבד אש. הצלחת חזרה נקייה. מזל שהוא לא קורא את המתכונים שלי (:
מחפשים מתכונים לט"ו בשבט? בבקשה
מתכונים לט"ו בשבט
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים לעוף תמצאו כאן
מתכונים לעוף
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
עוף מבושל עם תפוזים סיניים
עוף מבושל עם תפוזים סיניים
סוויט דוליIngredients
- 3 כרעיים עוף
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כף גריל עוף
- 1 כפית פלפל שחור
- רבע כוס סויה
- 2 כפות ריבת תפוזים
- 1 כוס מים
- 2 כוסות תפוזים סיניים חתוכים לחצי
Instructions
- לילה לפני הכנת התבשיל, חותכים את התפוזונים לחצי, מעבירים לסיר עם מים שיעבוד ככה כל הלילה
- למחרת, בסיר רחב, יוצקים שמן מוסיפים פרוסות בצל ומטגנים עד לקבלת גוון שחום
- חותכים את העוף וחלק הסרתי את העור
- כשהבצל שחום, מוסיפים את העוף לסיר ומטגנים
- אחרי כמה דקות, הופכים לצד השני ומטגנים עד לקבלת גוון שחום של העוף
- מוסיפים על העוף, פלפל שחור, תבלין גריל עוף, ואת רוטב הסויה
- מרוקנים את התפוזים מהמים שהיו בהם כל הלילה ומוסיפים לתבשיל
- מערבבים את העוף עם התבלינים עד שהעוף כולו מטובל בכל התבלינים
- מוסיפים את ריבת התפוזים ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את המים,
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים את העוף עם הרוטב והתפוזים
- אפשר לבשל על אש קטנה כשעה וחצי או להעביר לתנור
- מכסים בנייר אפייה, בחום של 10 מעלות אופים כשעה
- מוציאים מהתנור ובתיאבון. תהנו.