ריבת תפוז סיני המהממת שלי כיכבה על השער ב XNET
חברימים, ממש מתרגשת וגאה שריבת תפוז סיני שלי הגיעה לעמוד השער.
האמת, מגיעה לה. מתוקה כזאת עם סירופ חלומי. אל תגידו שלא אמרתי – זהירות – זה ממכר!
התפוזים הסינים הקטנטנים האלה צומחים כרגע על כל עץ פנוי בגינות ואלי הגיע משלוח.
ריבת תפוז סיני היא חלום. נכון-נכון זו לא ריבה זו קונפיטורה אבל אני מעדיפה את השם ריבה.
השנה הכנתי שוב את הריבה והכנתי לכם סרטון איך הכנתי את הריבה.
ככה נראתה הכתבה עצמה
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו68 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
הכנתי לכם מדריך מדוייק – רק ללחוץ כאן
איך מכינים ריבה בבית? המדריך המלא להכנת ריבה מתכונים טיפים ועצות
ריבת תפוז סיני מכינים אחרי שחורצים פסים בתפוזים,
מרתיחים פעמיים-שלוש ואחרי זה מבשלים.
הטעם אחרי ההכנה חלומי.
המתיקות עם טיפת מרירות
הסירופ הזהוב שרק אותו ליצוק על פרוסה ולאכול
זה חלום
חלק מהתפוזים הסיניים חציתי לשניים וחלק השארתי בשלמותם
בכלל לי יש חולשה לריבות וקונפיטורות
וממש ממליצה לכם להסתכל אני חושבת שאתם ממש תהנו
עוד מתכונים לריבות כאן – מתכונים לריבות וקונפיטורות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
ריבת תפוז סיני
ריבת תפוז סיני
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו תפוז סיני
- 500 גרם סוכר
- 1 מקל וניל
- חצי כוס מיץ לימון סחוט
- 1 כוס מים
Instructions
- חורצים פסים לאורך התפוזים
- מניחים בסיר את התפוזים, מוסיפים מים ומרתיחים פעמיים שלוש על מנת שלא יהיו מרירים.
- כל פעם לאחר הרתיחה, שופכים את המים ממלאים מחדש ומרתיחים
- לאחר שלוש פעמים, שופכים את המים, מוסיפים הסוכר, לימון, מים והוניל ומרתיחים
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד כשעה-שעה ורבע עד שהסירופ מסמיך.
- מורידים מהאש, מקררים, מעקרים צנצנת במיקרו למשך דקה, מעבירים הריבה לצנצנת.
- זהירות זה ממכר. תהנו
מה צריך לריבה טעימה מתפוז סיני?
1 קילו תפוזים סיניים
500 גרם סוכר
1 מקל וניל
חצי כוס מיץ לימון סחוט
1כוס מים – נכון בסרט שמתי חצי כוס. תתחילו עם חצי כוס ותראו אם צריך עוד.
איך מכינים את הריבה עם התפוזים הסיניים?
חורצים פסים לאורך התפוזים.
מניחים בסיר את התפוזים, מוסיפים מים ומרתיחים פעמיים שלוש על מנת שלא יהיו מרירים.
כל פעם לאחר הרתיחה, שופכים את המים ממלאים מחדש ומרתיחים.
לאחר שלוש פעמים, שופכים את המים, מוסיפים הסוכר,לימון,מים והוניל ומרתיחים.
לאחר ההרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד כשעה-שעה ורבע עד שהסירופ מסמיך.
מורידים מהאש, מקררים, מעקרים צנצנת במיקרו למשך דקה, מעבירים הריבה לצנצנת.
זהירות זה ממכר בטעם.