עראיס כרובית וארטישוק ירושלמי מושלם! הפיתה הכי טעימה שתכינו. מנה צמחונית נפלאה, מלאה בטעמים וקלה להכנה.
בתחילת המלחמה ורד פתחה את המטבח שלה ובהתנדבות כמובן בישלנו ארוחות לחיילים. יום אחד חזרתי הביתה ו"השווצתי" שפרופסור מהאוניברסיטה היה הסו-שף שלי. כל עם ישראל במיטבו התנדב והכנו באהבה המוני ארוחות לחיילים.
בואו לאינסטגרם שלי טעים שם –
האינסטגרם של סוויטדולי
כאות הוקרה, אירגנו לנו ארוחה לכל המתנדבים וכל אחד היה צריך להביא משהו. ככה הכרתי את עראיס הכרובית והארטישוק של יאיר. כמובן שמיד דאגתי לכם למתכון כי מאד נהניתי מהעראיס. יאיר מתווך במקצועו אבל חובב בישול וזו היתה אחת המנות הטעימות שאהבתי.
יאיר הביא את הפיתות חצי מוכנות, מילא את התערובת בבית
ובמטבח טיגן את הפיתות וצרב אותן
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן95– מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים צמחוניים?
מתכונים צמחוניים
זה היה מיוחד וטעים מאד. כמובן שמיד לקחתי את המתכון וניסיתי אותו בבית ואכן יצאו נהדרות. כמה דברים כדי שיהיה לכם קל וטעים.
תשתמשו באותה כמות של כרובית וארטישוק ירושלמי. תשטפו את הארטישוק הירושלמי היטב, תקלפו ותבשלו. אותו דבר עם הכרובית. לקראת ההכנה שהכמות תהייה זהה. כוס ארטישוק ירושלמי וכוס כרובית. ומערבבים ביחד.
אתם תחליטו מראש כמה פיתות תרצו להכין. את התערובת ממלאים בחצאי פיתות, ולכן כמות של כוס ארטישוק ירושלמי וכוס כרובית מעורבבים ביחד תספיק לכם בערך ל- 2 פיתות. את חצאי הפיתות לפני הטיגון מחלקים לרבעים ורק אחרי זה מטגנים.
רוצים כמות נוספת? אין בעיה רק תגדילו את כמות הכרובית והארטישוק הירושלמי שווה בשווה. בעראיס יש גבינה צהובה שבתכלס היא כמו דבק לכל התבשיל ומאד מוסיפה לטעם. לאחר שאתם מכינים את התערובת תטעמו לראות אם צריך עוד מלח ופלפל שחור, זה ממש תלוי בטעם שלכם.
מארז סכינים נהדר למטבח
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אתם יכולים להכין מראש את הפיתות ולפני ההגשה פשוט לטגן את העראייס הנהדר הזה.
עראיס כרובית וארטישוק ירושלמי מושלם!
עראיס כרובית וארטישוק ירושלמי מושלם!
סוויט דוליIngredients
- 1 כוס כרובית
- 1 כוס ארטישוק ירושלמי
- 1 כפית שום כתוש
- רבע כוס שמן זית
- 1 כפית זעתר יבש
- כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
Instructions
- מקלפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים שיהיה רך אבל לא מושי
- מבשלים את הכרובית בישול קל, שלא תהייה מרוסקת
- מסננים את הארטישוק והכרובית מהמים וקוצצים דק
- שמים בקערה את הירקות, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומתבלים
- מוסיפים כף שמן זית, שום כתוש, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל ביחד
- חוצים פיתות וממלאים אותן בתערובת
- לפני ההגשה מערבבים שמן זית עם הזעתר ומורחים על הפיתות
- על מחבת חם צורבים את הפיתות מכל הצדדים.מגישים חם זה נהדר!