אוזני המן ממולאים אגוזים ודבש הן אוזני המן מיוחדות במינן, עם בצק שמכינים משלושה מצרכים בלבד ללא סוכר וללא ביצים.
חברתי שרה ממוצא רומני, סיפרה לי שאמא שלה היתה מכינה לכבוד פורים אוזני המן עם אגוזים ודבש, שאת המלית מכינים קודם לכן בבישול. כמובן שנרתמתי מיד למשימה והכנתי את אוזני המן.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
את האגוזים טחנתי במטחנת מזון עם סוכר וסוכר וניל כדי שהתערובת תהייה אחידה.
אחרי זה מבשלים וממיסים את הדבש בסיר קטן, אחרי זה מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים הכל ביחד. אני הרטבתי ידיים ויצאתי כדורים מהמלית.
את הבצק כאמור הכנתי משלושה מצרכים בלבד והוא נהדר לעבודה.
מקררים את הבלילה לפני ההכנה, מניחים באמצע כדור של תערובת
ומקפלים לאוזן המן ולתבנית.
הם יצאו נהדרים. חייבת להגיד להם, זה לא בצק של עוגיות שנמס בפה, הוא יותר קריספי, אבל טעים מאד.
מחפשים עוד מתכונים לפורים?
מתכונים לפורים
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
אוזני המן במילוי אגוזים ודבש מיוחדים במינם
אוזני המן ממולאים אגוזים ודבש
אוזני המן ממולאים אגוזים ודבש
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם אגוזי מלך
- 2 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות דבש
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כף חמאה
בצק
- 3 כוסות קמח
- 200 גרם חמאה
Instructions
- שמים במיקסר את הקמח עם החמאה ומערבבים
- מוסיפים את המים ומערבבים הכל ביחד
- הבצק לא נהפך לעיסה אחידה אבל הוא רך והוא בסדר גמור
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים את הבצק למשטח
- מהדקים את הבצק לקבלת בצק אחיד
- אפשר לשים במקרר לחצי שעה ואפשר להתחיל לעבוד ישר, בזמן שהבצק במקרר מכינים את התערובת
- שמים במעבד מזון את האגוזים עם הסוכר וסוכר וניל וטוחנים הכל ביחד
- יוצקים לסיר דבש, גרידת לימון וחמאה וממיסים לאט על האש
- כשהדבש נמס, מוסיפים את האגוזים הקצוצים לתערובת ומערבבים הכל ביחד
- מערבבים לעיסה אחידה ומקררים
- מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים ושמים בצלחת
- את הבצק מחלקים לשלושה חלקים
- מרדדים כל כדור בצק בין שני ניירות אפייה וקורצים עיגולים
- לתוך כל עיגול שמים כדור מהתערובת וסוגרים לאוזן המן
- ככה מכינים את כל אוזני המן
- מעבירים לתבנית אפייה את כל אוזני המן.
- בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות אופים כעשרים דקות.
- מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ושיהיה לכם פורים טעים.
איזה כיף להכין את המתכון הזה, היה טעים
וואי תמונה נהדרת