עוגת הגזר שמאיה אהבה היא עוגה לזכרה של מאיה.
מאיה פודר ז״ל הייתה ילדה מקסימה, חייכנית, עם צחוק מתגלגל, תמיד מוקפת בחברים, וניצלה את החיים את תום.
מאיה נולדה בתאריך 26/11/1997, בת בכורה לאילה ואבי, ואחות גדולה לאליה והללי, וחברה (הכי טובה) של רבים. מאיה סיימה שנה א׳ בלימודי קולנוע באוניברסיטת תל אביב, כשהתקבלה למגמת הפקה, היא רצתה לעשות סרטים עם סוף פתוח.
מאיה, סיפור החיים שלך נשאר הכי פתוח שאפשר, עזבת אותנו בשיאך, ולעד נזכור ונאהב אותך.
עוגת הגזר הזו זו העוגה גזר המיתולוגית של פוארטו, מקסיקו. שם הם קנו אותה בגרושים מאישה בחוף הים שמאיה כלכך אהבה. כשחזרה לארץ מהטיול הגדול לא הפסיקה לדבר על העוגה עד שהשיגה את המתכון, ומיד שלחה את המתכון לאחותה שתכין לה.
מאיה נהרגה בשבת השחורה, 7.10.23 במסיבת הנובה ברעים.
המתכון נכתב בשיתוף עמותת ״מתכון עם זיכרון״ עוסקת בהנצחת חללי מערכות ישראל בצורה ייחודית המשלבת בין אוכל וזיכרון.
לזכרה של מאיה הכנתי את העוגה הנפלאה הזו.
עוגה מאד קלה להכנה, מערבבים את המצרכים אחד אחרי השנייה, אפשר בקערה עם מטרפה, אפשר במיקסר ומעבירים לתבנית אינגלישקייק.
מצד ימין העוגה לפני שנכנסה לתנור, בצד שמאל יצאה מהתנור
אחרי שהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי – פרוסטינג
ומורחים על העוגה
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו תראו איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
אפשר להבין למה מאיה כל כך אהבה את העוגה,
היא מאד רכה וציפוי הפרוסטינג שמעל מוסיף לה טעם בכל ביס
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
עוגת הגזר שמאיה אהבה
עוד מתכונים לזכר חללים בבקשה
מתכונים לזכרם
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
קבוצה שקטה בלי חפירות
לחצו61 כאן- מתכונים לווטצא'פ
המתכון בשיתוף מתכון עם זיכרון
עוגת הגזר שמאיה אהבה
עוגת הגזר שמאיה אהבה
סוויט דוליIngredients
- 150 גרם סוכר חום
- 150 גרם סוכר לבן
- חצי כף קינמון
- 3/4 כוס שמן
- 150 גרם חמאה רכה
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כוסות גזר מגורד
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
לפרוסטינג- הציפוי מעל
- 150 גרם אבקת סוכר
- 225 גרם גבינת שמנת
- 100 גרם גבינה רכה
- 1 כפית תמצית וניל
Instructions
- שמים את הסוכר הלבן והחום, תמצית וניל והקינמון בקערת מיקסר
- מוסיפים את החמאה והשמן ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים
- מוסיפים את הגזר המרוסק ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים את הקמח, אבקת סודה לשתיה והמלח בסוף ומערבבים
- משמנים תבנית אינגלישקייק ויוצקים את העוגה לתוכה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות אופים כ-30-35 דקות
- מוציאים ומקררים
הכנת הפרוסטינג - הציפוי מעל
- שמים בקערה את החמאה הרכה, אבקת סוכר וניל וגבינה ומערבבים לתערובת אחידה
- מערבים עד שהתערובת חלקה
- כשהעוגה קרה מוסיפים את הקרם מעל
- ניתן לשמור את העוגה במקרר, הציפוי נשמר.