קיש יווני עם חצילים וגבינות הוא ממש מבית אמא. אמא שלי, עליה השלום שתהייה בגן עדן, לא הכינה עם בצק פריך אלא רק פשטידה של חצילים והיינו אוכלים אותה עם לחם שחור של פעם.
אני החלטתי לשדרג את הקיש. הכנתי את הקיש עם בצק פריך והשתמשתי עם נטורינה בטעם חמאה כדי שהבצק יהיה מושלם בטעמו. אגב, הבצק הפריך הזה הוא פרווה לחלוטין, אם תרצו להשתמש בו למילוי קישים ללא גבינה.
אני הוספתי לבצק פריך, ביצה שלמה. אם שמים רק חלבון הבצק יוצא יותר עדין ורך ואני רציתי את הבצק שיצא בשלמותו מתבנית הפאי. אגב לידיעתכם, המים שאתם מוסיפים בסוף לבצק הם שיאחדו את בצק למרקם אחיד.
אחרי שמכינים את הבצק שמים חצי שעה במקרר, מוציאים, מרפדים את תחתית התבנית ושוב למקרר. בזמן שהתבנית במקרר מכינים את המילוי. טריק היסטרי – רדדו את הבצק בין שני ניירות אפייה, קמחו מעט את נייר האפייה. גם קל לרדד את הבצק וקל להעביר עם הנייר הופ ומוציאים את הנייר.
כדי להעשיר את המלית הוספתי קוביות חצילים קלויים בתנור. את החצילים שבתוך המלית קילפתי מהקליפה. מעל קישטתי גם בחצאי חצילים לא מקולפים. כמו שאתם רואים קיש החצילים הגבינות הזה יצא פשוט מושלם.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
קיש עם חצילים וגבינות לפני שנכנס לתנור. כדי שיהיה לכם קל אם תרצו להכין לקראת החג, אפשר כמובן להכין את הקיש ולהקפיא אותו. אני ממליצה בלי הקישואים למעלה שלא יהיו מעוכים מדי אחרי ההקפאה.
הוצאתם מההפשרה? תכינו מראש חצאי חצילים קלויים ותקשטו מעל. והנה תראו כמה קל להכין חצילים בתנור – איך מכינים חצילים בתנור
לפני ההגשה תפזרו גבינה לבנה מגורדת, עושה פלאים במראה
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
קיש יווני חצילים וגבינות מבית אמא
שיהיה חג טעים אהובות ואהובים, יאסו!
הפרסום בשיתוף "שימרית"
קיש יווני עם חצילים וגבינות

קיש יווני עם חצילים וגבינות
סוויט דוליIngredients
לבצק
- 1 כוס קמח
- 100 גרם נטורינה בטעם חמאה
- 2 ביצים
- 2 כפות מים קרים
מילוי חצילים
- 2 כוסות חצילים קלויים על האש מרוסקים (500 גרם)
- 200 גרם גבינה מלוחה
- 3 כפות גבינה לבנה/קוטג'
- 2 ביצים
- 2 חצילים שלמים חתוכים לפרוסות
Instructions
הכנת הבצק
- שמים במעבד מזון קמח ומלח ומערבבים
- מוסיפים את הנטורינה קרה בקוביות עם הביצים ומערבבים הכל ביחד שני סיבובים במעבד מזון בפולסים קצרים
- עוצרים, מוסיפים את המים הקרים ופלא, הבצק שלנו התגבש
- מעבירים לניילין נצמד למקרר לחצי שעה
הכנת החצילים למילוי
- חציל אחד מקלפים את הקליפה וחותכים לפרוסות, בתבנית תנור, על גבי נייר אפייה מניחים את פרוסות החציל.
- אפשר לרסס עם שמן או למרוח שמן מעט מלח ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל180 מעלות מכניסים את החצילים לחצי שעה ואחרי חצי שעה אפשר להפוך. מוציאים כשהם שחומים ומקררים.
- כשהחצילים קרים חותכים אותם לריבועים קטנים.
חציל לקישוט
- חציל נוסף לא מקלפים, חותכים לפרוסות ואופים בתנור כמו בהוראות למעלה.
הכנת המילוי
- שמים בקערה את החצילים המעוכים בקערה, מוסיפים את הגבינות, ביצים ומערבבים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את קוביות החציל הקלוי ומערבבים לבלילה אחידה ושומרים בצד.
הכנת הקיש
- משמנים תבנית קיש
- מוציאים את הבצק מהמקרר, שמים נייר אפיייה מקמחים מעט ומניחים את הבצק עליו
- תקמחו את הבצק מעל ותניחו עוד נייר אפייה ולרדד את הבצק לעיגול בגודל התבנית
- מרימים נייר אחד ועם הנייר השני מניחים את הבצק בתבנית הקיש
- כדי שיהיה לכם קל אל תורידו את נייר האפייה "תיישרו" את הבצק בתוך התבנית וגם תעלו לשוליים. הכי קל לעבוד עם נייר האפייה הבצק לא נדבק ליידים ונשאר אחיד.
- מורידים את הנייר כשהבצק על התבנית ויוצקים את הבלילה שלנו על הבצק
- מיישרים עם כף את הבלילה
- את החציל הלא מקולף שאפינו בתנור, חוצים באמצע ומקשטים את הקיש שלנו.
- מפזרים מעט גבינה לבנה ולתנור
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הקיש, אופים כארבעים דקות עד שהבצק משחים והקיש במרקם אחיד
- מוציאים, מקררים, , לפני ההגשה מפזרים גבינה מלוחה מגורדת ויש לכם קיש מושלם. בתיאבון.