לזניה חצילים וגבינות מושלמת היא לזניה צמחונית נהדרת עם חצילים וגבינות.
השילוב של חצילים רכים ועסיסיים, הגבינות הוא פשוט טעים להפליא. החצילים סופגים את טעמי הרוטב והגבינות, ויוצרים מנה עשירה ומגוונת בטעמים.
למרות שלזניה נשמע מילה מורכבת, הכנתי לכם שלב אחרי שלב כמה קל להכין לזניה עם חצילים וגבינות. את החצילים אין צורך לטגן.
תשמנו תבנית אפייה, מניחים עליהם חצילים, מרססים עוד שכבת זמן ואופים בתנור ויש לכם יופי של חצילים ללזניה.
לזניה היא מנה משביעה ומזינה, עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים. החצילים מכילים נוגדי חמצון וויטמינים רבים, והגבינות הן מקור טוב לסידן.
לזניה עם חצילים וגבינות היא מנה נהדרת להגשה בכל אירוע, החל מארוחת צהריים קלה ועד לארוחת ערב חגיגית.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
בואו תראו כמה קל להכין. שכבת חצילים, שכבת גבינות, דפי לזניה ושוב אותו דבר.
על דפי הלזניה מעל תפזרו גבינה צהובה
עוד מתכונים לשבועות תמצאו כאן
מתכונים לשבועות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
אפשר לפזר גם גבינה מלוחה מעל הגבינה הצהובה
הקוצץ המושלם לכל מטבח
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
לזניה חצילים וגבינות מושלמת

לזניה חצילים וגבינות מושלמת
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן
- 2 חצילים
- 250 מל גבינה קוטג' או גבינה לבנה
- 50 גרם גבינה מלוחה מגורדת
- 1 כפית מלח
- חצי כוס חלב
- 12 דפי לזניה
- 200 גרם גבינה צהובה
- 100 גרם גבינת מוצרלה
Instructions
הכנת החצילים
- מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות
- מחממים תנור ל 200 מעלות
- מניחים את החצילים ומשמנים עם תרסיס שמן מפזרים מעט מלח
- מכניסים לתנור ואופים עד שמשחים והופכים לצד השני
- אופים עוד כעשר דקות ומוציאים
הכנת הבלילה
- שמים בקערה גבינה לבנה עם גבינה מלוחה וחלב ומחצית מכמות הגבינה הצהובה
- מערבבים הכל ביחד לבלילה אחידה טועמים ואם צריך מוסיפים מלח
הכנת הלזניה
- משמנים דפים ומניחים את עלי הלזניה
- מורחים שכבת גבינה ועליה מניחים פרוסות חצילים
- על החצילים מניחים עוד דפי לזניה
- שכבת גבינה שכבת חצילים ודפי לזניה
- על דפי הלזניה מעל מפזרים גבינה צהובה ומוצרלה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את הלזניה ואופים כשלושים דקות עד שהיא מוכנה
חסר לי רוטב אדום…..
את בהחלט יכולה להוסיף, אני העדפתי בלי אבל את יכולה להוסיף שכבת רוטב עם תבלינים בין השכבות.