ניוקי עם עגבניות וזיתים ניוקי אליולי הכנתי בחג השבועות האחרון והיתה לו הצלחה אדירה. כלתי לא אוהבת רטבים עם שמנת ולכן חשבתי על אופציה להכין מתכון עם רוטב בלי שמנת, אגב זו גם מנה נהדרת למנות לטבעונים או לצמחונים. שילוב הטעמים של העגבניות, הזיתים והניוקי אליולי יוצר מנה ייחודית וטעימה. הניוקי הרכים מתמזגים עם הרוטב העשיר ויוצרים חוויה קולינרית מיוחדת.
מנה טעימה, קלה להכנה ומלאת טעמים ים תיכוניים והשוס העיקרי, מכינים תוך כעשרים דקות, ויש לכם יופי של ארוחת צהריים או ערב קלה ונהדרת. הפעם השתמשתי בניוקי שקניתי אבל ניתן להכין בקלות ניוקי בבית הנה המתכון –
מתכון לניוקי ללא גלוטן
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
מנה נפלאה שתקצור לכם המון מחמאות היא מרשימה וצבעונית, מה שהופך אותה לאופציה נהדרת לאירוח אורחים.
לסיכום, ניוקי עם עגבניות וזיתים ניוקי אליולי היא מנה טעימה, קלה להכנה, בריאה, משביעה, מרשימה ומתאימה לכל המשפחה. היא אופציה נהדרת לכל מי שרוצה להכין ארוחה מיוחדת תוך זמן קצר.
הקוצץ המושלם לכל מטבח במבצע מיוחד !
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן82– מתכונים לווטצ'אפ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אפשרות נהדרת לארוחת ערב משפחתית קלה ומהנה
ניוקי עם עגבניות וזיתים ניוקי אליולי
ניוקי עם עגבניות וזיתים ניוקי אליולי
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם ניוקי
- 5-6 כפות שמן זית
- 10 עגבניות שרי
- 4 שיני שום
- 1 כוס זיתי קלמטה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות אורגנו יבש
- 2 כפיות בזליקום יבש
- 1 כפית צ'ילי גרוס
Instructions
- מחממים מים ומכינים את הניוקי לפי ההוראות על השקית, אחרי שהניוקי צפים, מוציאים ושמים בצד
- יוצקים שמן לתבנית
- חותכים את עגבניות השני לחצי ומעבירים לשמן ומטגנים
- מוסיפים שיני שום כתושות ומערבבים ומטגנים ביחד
- מוסיפים את הזיתים, אפשר חלק מהזיתים שיהיו פרוסים וחלק שלמים ומטגנים
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים הכל ביחד
- מכניסים את הניוקי למחבת ומערבבים הכל ביחד ומבשלים מספר דקות לספיגת הטעמים והרוטב בניוקי
- טועמים ואם צריך מוסיפים עוד תבלינים.
- לפני ההגשה אפשר לפזר מעל זיתים שלמים ו4-5 עגבניות חתוכות
- מגישים מיד. טעים אש. בתיאבון.