תבשיל טופו עם פטריות וברוקולי, תבשיל צמחוני/טבעוני נהדר וטעים אש!
השילוב של הטופו הסופג טעמים, הפטריות העסיסיות והברוקולי הקראנצ'י יוצר חגיגה של טעמים ומרקמים. ניתן להוסיף מגוון תבלינים ורטבים או צ'ילי למשל אם אתם אוהבים יותר חריף – אצלנו אהבו מאד את התבשיל כמו שהוא.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
שילוב נפלא של טעם, בריאות וקלות הכנה!
התבשיל מתאים למתחילים וגם למנוסים במטבח. הוא מוכן יחסית מהר, תעבדו שלב אחרי שלב כמו שכתבתי במתכון ותראו כמה קל להכין.
ניתן לשלב את התבשיל עם מגוון תוספות כמו אורז, קינואה, פסטה, ולהפוך אותו לארוחה שלמה ומאוזנת.
התבשיל טבעוני וללא גלוטן, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לאנשים עם מגבלות תזונתיות.
ובוא נגיד ואין לכם במקרר ברוקולי, אתם יכולים להחליף לאיזה ירק שאהוב עליכם. הפטריות סופגות את הטעמים והתבשיל יצא נהדר.
אל תדלגו על שלב של ערבוב הטופו עם הקורנפלור. זה מבודד את הטופו ויוצר טעמים נהדרים. התבשיל עשיר בטעמים.
מחפשים עוד מתכונים ללא גלוטן? בבקשה
מתכונים ללא גלוטן
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
תבשיל טופו עם פטריות וברוקולי הוא בחירה מצוינת עבור כל מי שמחפש ארוחה טעימה, בריאה ומזינה.
הוא קל להכנה, גמיש ומתאים למגוון טעמים והעדפות.
תבשיל טופו עם פטריות וברוקולי

תבשיל טופו עם פטריות וברוקולי
סוויט דוליIngredients
- 300 גרם טופו
- 3 כפות קורנפלור
- 5 כפות שמן
- רבע כוס סויה
- 3 שיני שום
- 2 כוסות פרחי ברוקולי
- 250 גרם פטריות טריות -סלסלה מהסופר
- רבע כוס קארי ירוק
- 1 כף קארי צהוב
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 400 מל קרם קוקוס - 1 קופסת שימורים
Instructions
- מוציאים את הטופו מהשקית ומייבשים היטב
- חותכים את הטופו לפרוסות ואחרי זה לקוביות
- לקערה עם קורנפלור מכניסים את קוביות הטופו ומערבבים היטב
- עוטפים את קוביות הטופו עם הקורנפלור
- יוצקים שמן למחבת, כשהשמן חם מעבירים את קוביות הטופו לטיגון
- מטגנים את הקוביות לגוון שחום
- יוצקים רוטב סויה על הטופו ומטגנים את הטופו עם הרוטב
- מטגנים מספר דקות עד שהקוביות משחימות, מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת בינתיים
- יוצקים שמן למחבת, מוסיפים את השום, מוסיפים את הברוקולי ומטגנים
- מוסיפים את הפטריות ומקפיצים ומאדים את כל הירקות ביחד
- יוצקים לסיר עם הירקות את קרם הקוקוס
- מוסיפים מלח, פלפל שחור, קארי ירוק ואבקת קארי צהובה ומערבבים
- מוסיפים את קוביות הטופו, מערבבים הכל ביחד
- מבשלים את התבשיל ביחד כמה דקות. אם אתם אוהבים כוסברה אפשר לפזר על התבשיל חופן כוסברה
- בתיאבון!
מה זה קארי ירוק? כתוב במתכון חצי כוס קארי ירוק ובאופן ההכנה מצויין להוסיף קארי צהוב. המתכון נראה ממש שווה
קארי ירוק תוכלי למצוא גם בכל המרכולים וגם בחנויות מזרח ומערב למשל. זהו בקבוק עם נוזל שנקרא קארי ירוק. בנוסף מוסיפים כף עם קארי צהוב סידרתי במתכון. בהצלחה! שתדעי שבשבת הסיר הזה חוסל חח מאד אהבו אצלי
למה לא מציינים אעזה גודל קופסה של קרם קוקוס??? אנחנו אמטרים לנחש? 😂
במתכון למטה הכל מפורט ולנוחיותך הוספתי גם למעלה(: