מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי מיוחד במינו, מרק קרמי, קטיפתי ומנחם, מושלם לימים הקרים.
שילוב המרקמים של הערמונים עם הטעם המיוחד של הארטישוק הירושלמי יוצרים חוויה מעניינת, ומיוחדת במינה. מרק צמחוני/ טבעוני נפלא לאירוח.
אפשר כמובן להוסיף שמנת לבישול למי שרוצה להעשיר את טעם המרק. לאחר טחינת המרק שהוא מוכן אפשר להוסיף שמנת לבישול ולבשל עוד מספר דקות.
גם לנוסח הטבעוני ניתן להוסיף קרם קוקוס אם רוצים – אני לא הוספתי כלום.
בואו ללעקוב אחרי באינסטגרם שלי
האינסטגרם של סוויט
הקושי הוא בהחלט, קילוף הארטישוק כי יש לו זיזים. אפשר כמובן עם קולפן לי היה יותר נוח לקלף אותו עם סכין. כשאתם קונים את הארטישוק הירושלמי תשתדלו שיהיו כמה שפחות בליטות. גם את הזיזים הקטנים אפשר לקלף, כי בסוף אנחנו טוחנים את הכל ביחד ככה שאין בעיה בעצם.
מתחילים עם טיגון הארטישוק הירושלמי
אחרי שטיגנו את הארטישוק, מוסיפים את הערמונים, מים תבלינים ומבשלים הכל ביחד
קל מאד להכין את המרק. אפשר כמובן גם להכין ולהקפיא למאוחר יותר, ככה שיהיה לנו תמיד מרק מיוחד להגיש לאורחים.
מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי הוא שילוב נפלא של טעמים ומרקמים, ומציע מגוון יתרונות:
תזונה עשירה:
ערמונים: מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ומינרלים כמו מגנזיום ואשלגן.
ארטישוק ירושלמי: עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, ונוגדי חמצון.
מתאים לתזונה צמחונית וטבעונית: מרק זה הוא טבעוני וניתן להכינו ללא חלבון מן החי. אפשר להוסיף קרם קוקוס אם רוצים להעשיר את הטעם.
המרק, מנה מרשימה וטעימה לאירוח חברים ובני משפחה
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים למרקים?
מתכונים למרקים
מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי מיוחד

מרק ערמונים וארטישוק ירושלמי מיוחד
סוויט דוליIngredients
- 3 כפות שמן
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 10 יחידות ארטישוק ירושלמי
- 2 שקיות ערמונים קלופים ומוכנים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כפית אגוז מוסקט
- 3 כוסות מים
Instructions
- מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לפרוסות
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מספר דקות
- מוסיפים את פרוסות הארטישוק ומטגנים מספר דקות עד שארטישוק שחום
- מוסיפים את הערמונים, ומטגנים הכל ביחד
- לאחר הטיגון מוציאים 3-4 ערמונים לקישוט המרק בסוף
- מוסיפים מים, תבלינים מערבבים הכל ביחד ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כחמישים דקות
- כשהמרק מוכן, טוחנים עם בלנדר מוט או בבלנדר את כל המרק למחית קטיפתית
- כשיוצאים את המרק לצלחות, מקשטים עם חצאים או רבעי הערמונים ששמרנו בצד
- הוא נפלא. בתיאבון.