שעועית מש תבשיל נהדר. לפני מספר חודשים הייתי אצל נטורופתית בגלל בעיות בריאות והיא המליצה לי לאכול מש. היא הסבירה לי כי שעועית מש, או מאש, היא קטנייה קטנה וירוקה, עשירה בטעם וערכים תזונתיים.
האמת כבר הכנתי מאכלים בעבר עם מאש אבל היא התעקשה שאכין רק את המש ואוכל אותו כמו שהוא, ללא תוספת ליד. אם את רוצה עם אורז תאכלי עם אורז מלא.
שעועית מש היא מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ברזל, מגנזיום וסידן. היא מסייעת לשמור על רמות סוכר יציבות בדם, תומכת בעיכול בריא ומספקת אנרגיה לאורך זמן.
בניגוד לקטניות אחרות, שעועית מש נחשבת לקלה יותר לעיכול. אבל הנטורופתית המליצה לי להשרות את המש לילה לפני במים.
שעועית מש היא אלטרנטיבה מצוינת לבשר, ומספקת את החלבון והסיבים התזונתיים החסרים בתזונה צמחונית או טבעונית.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי את התבשיל, וכשהילדים באו ביום שישי אמר לי הבן הצעיר שלי, "מה יש לך שם בסיר?"
אמרתי לו שזה משהו שנטורפתית המליצה לי. "תשימי לי לטעום"
טוב, אחרי הטעימה הזו, כולם טעמו, ומיותר לציין שהסיר הגמר באותו היום.
קל ופשוט להכין את המש והיא נפלאה בטעמה
עוד מתכונים טבעוניים תמצאו כאן
מתכונים טבעוניים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
המטחנה החשמלית למטבח שלכם
קונים אחד לכם ואחד לילדים – השני בהנחה!
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שעועית מש תבשיל נהדר

שעועית מש תבשיל נהדר
סוויט דוליIngredients
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כוס שעועית מש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 כוסות מים
Instructions
- יש להשרות את השעועית מש לילה לפני ההכנה במים
- בבוקר, מסננים את המים, שוטפים את המש ומשאירים בצד
- לסיר עם שמן מוסיפים קוביות בצל ומטגנים לאט לאט לגוון שחום
- כשהבצל שחום, מוסיפים את המש, מים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
- המים נעשים חומים וזה יופי
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחמישים דקות עד שהמש רך. בתיאבון!
מהי כמות המים?
כתוב במתכון למטה במסודר. שלוש כוסות תרדי עד למטה