לינזר טורטה פרווה מושלם, העוגה האוסטרית המושלמת שעשיתי לה עלייה. לפני שנים עברתי קורס אפייה ב"דן גורמה" ובין העוגות היתה גם "לינזר טורטה". סיפרתי לאחותי. היא אמרה לי שהעוגה שהיתה אהובה על האבא של בעלה, ארתור זכרונו לברכה, היתה העוגה לינזר טורטה. אני זוכרת שהתקשרתי לשושנה אשתו, והיא נתנה לי מתכון, שנשכח איפשהו. שבוע שעבר הזדמן לי לטעום מהעוגה, נזכרתי כמה היא טעימה, חיפשתי את המתכון, והחלטתי שאני מכינה את העוגה אבל בגירסת פרווה.
את העוגה הכנתי כמובן עם נטורינה שהיא מושלמת לאפייה. ובמקום רק קמח, הוספתי שקדים טחונים. ואו איזה בצק מעולה.
מכינים בצק ומחלקים אותו לשני חלקים. שלושת רבעי בצק מכינים עבור תחתית לתבנית ומצמידים את הבצק לתבנית.
אם אתם רואים בסרטון או בתמונה יד שלישית קטנה, אתם לא טועים. ביום שהכנתי מיקה הקטנה היתה חולה ושמרתי עליה. בזמן שהכנתי את התחתית, היא היתה חייבת לעזור לי וככה היד שלה נקלטה במצלמה.
אחרי שהתחתית מוכנה, מורחים שכבת ריבה, מהשליש ששמרנו, מכינים פסים ומקשטים את העוגה בפסים שתי וערב. בגלל שנשאר לי קצת בצק, קרצתי פרחים והוספתי מסביב, תראו את היפיופה שלנו
הכנתי לכם סרטון שתראו איך הכנתי
כמה טריקים שיעזרו לכם להכין לינזר טורטה פרווה משולמת
אחרי שמכינים את הבצק, מפזרים קמח על משטח עבודה, מעבירים את הבצק למשטח עם הקמח ומאחדים לבצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד או נייר אפייה ומעבירים לחצי שעה למקרר.
מוציאים, מחלקים את הבצק. שלושת רבעי לבסיס התחתון ושליש לפסים מעל.
תרדדו את הבצק על נייר אפייה, תכינו את התבנית, ותהפכו את הבצק עם נייר האפייה על התבנית. ככה יקל עליכם להעביר את הבצק.
בשלב הפסים, תרדדו את הבצק ושימו אותו לעשרים דקות במקרר. בגלל הקור, חיתוך הפסים יעשה בקלות וגם המעבר לתבנית. גם אם יקרע לכם פס באמצע, אל תתרגשו, תצמידו את הבצק ותמשיכו עם הפסים.
לשכבת הריבה תשימו את טעם הריבה האהוב עליכם. אני ערבבתי שתי ריבות, ריבת תות וריבת דובדבנים.
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
העוגה יצאה חלום. בצק רך ופריך ובזכות השקדים הטחונים טעים אש
המחבת שיכין לכם פנקייקים מושלמים
המתנה שתשמח את המשפחה
לפרטים ורכישה
קונים אחד לכם ואחד לילדים
לינזר טורטה פרווה מושלמת בטעמה
המתכון בשיתוף שימרית
לינזר טורטה פרווה מושלם

לינזר טורטה פרווה מושלם
סוויט דוליIngredients
- 200 גרם נטורינה
- חצי כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כף גרידת לימון
- 1 ביצה
- 1 כוס שקדים טחונים
- כוס וחצי קמח
- 1 כוס ריבה
Instructions
- שמים במיקסר את הנטורינה עם הסוכר והסוכר וניל, גרידת לימון וביצה ועם וו גיטרה מערבבים לתערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים לעיסה אחידה
- מקמחים משטח עבודה מעבירים את הבצק ומהדקים אותו למיקשה אחידה
- עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה
- מוציאים, מחלקים לשלושת רבעים ורבע, אחד לתחתית והשני לפסים מעל
- על נייר אפייה מרדדים את הבצק לגודל התבנית
- מכינים את תבנית הפאי והופכים את הבצק כשהנייר למעלה לתבנית
- מקלפים את הנייר ומהדקים את הבצק לתחתית, עם האצבעות מצמידים את הבצק לשוליים הפנימיים. עם סכין או עם היד חותכים את שאריות הבצק.
- שמים את התבנית במקרר לעשר דקות
- מוציאים, מורחים שכבת ריבה נדיבה על הבצק ומחזירים למקרר בינתיים
- את החלק השני של הבצק מרדדים לבצק דק ומכניסים למקרר שיתקרר. ככה יהיה יותר קל לחתוך את הפסים.
- חותכים פסים ושמים על העוגה שתי וערב.
- גם אם נקרע לכם בדרך הפס, אל תתרגשו. תוסיפו עד חתיכת בצק ותאמינו לי, זה יהיה נפלא גם ככה
- אם נשאר לכם בצק, אפשר לקרוץ פרחים ולקשט מסביב
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את העוגה אופים כשלושים-שלושים וחמש דקות עד שהעוגה משחימה
- מוציאים, מקררים וניתן לפזר כמובן אבקת סוכר מעל. תהנו. בתיאבון!