קציצות בשר אבוחצירה

קציצות בשר אבוחצירה הן מנה מרוקאית מסורתית וטעימה במיוחד

שתף
הדפסה
קציצות בשר אבוחצירה
מה צריך

500 גרם בשר טחון
1 בצל
1 תפוח אדמה
1 פרוסת לחם
צרור יפה של פטרוזיליה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי
ביצה טרופה
סולת

רוטב
פפריקה אדומה
מרק עוף
מלח
פלפל שחור
מים

מה צריך

500 גרם בשר טחון
1 בצל
1 תפוח אדמה
1 פרוסת לחם
צרור יפה של פטרוזיליה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי
ביצה טרופה
סולת

רוטב
פפריקה אדומה
מרק עוף
מלח
פלפל שחור
מים

קציצות בשר אבוחצירה

קציצות בשר אבוחצירה של יונית צוקרמן שרפו את הרשת לפני כעשר שנים. היא העלתה מתכון וכל המדינה רצה להכין את הקציצות המופלאות האלה. אני זוכרת שאחותי הכינה בזמנו, והחתן שלי התאהב בהן. עברו שנים והשבוע אחותי סיפרה לי שהכינה את הקציצות שוב.

אתם מכירים את הריטואל, היא מכינה, מודיעה לי ואני באה לצלם.

יונית אמרה שאת הקציצות האלה מכינים באהבה והיא צדקה, אחותי ממש הכניה אותם באהבה, הילדים שלה טרפו אותם. לא קשה להכין אותן אבל תקפידו על דרך ההכנה כדי שיצאו טעימות. והן יוצאות פצצה!

בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי

הטריק העיקרי של הקציצות, אורז לא מבושל שמוסיפים לקציצות לפני הבישול.
מכינים את הקציצות בצורה מאורכת, כמו קובה.
לפני הטיגון, טובלים את הקציצות בביצה ובסולת. רק אחרי זה מעבירים לסיר עם הרוטב.

אחותי אהובתי עם הסיר שהכינה

קציצות בשר אבוחצירה

 

רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ

אחותי מרטיבה את הקציצות עם הרוטב

קציצות בשר אבוחצירה

לרכישה
מארז להכנות טורטיה אכילה בתנור

קערות טורטיה לאכילה

רוצים לקנות 4 קערות להכנת טורטיה בהנחה? בבקשה

סט 4 קערות טורטיה

עוד מתכונים לאוכל סיני ואסייתי כאן
מתכונים לאוכל סיני ואסייתי

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל

בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי

בזמן הבישול הקציצות מתנפחות ומושלמות בטעמן

קציצות אבו חצירא

 

קציצות בשר אבוחצירה

 

קציצות בשר אבוחצירה

סוויט דולי
קציצות בשר אבוחצירה מנה נפלאה קלה להכנה
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course מתכונים לקציצות
Cuisine מטבח ים תיכוני

Ingredients
  

  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 בצל
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 פרוסת לחם
  • צרור גדול של פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • חצי כוס אורז לא מבושל

ציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס סולת

רוטב

  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כף אבקת מרק
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 2 וחצי כוסות מים רותחים

Instructions
 

  • לבשר הטחון מוסיפים בצל קצוץ דק ותפוחי אדמה מגורד, בפומפיה בחלק הכי דק
  • מוסיפים לתערובת 1 פרוסת לחם רטובה, שסוחטים אותה היטב, פטרוזיליה קצוצה, ואת האורז הלא מבושל
  • מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים הכל ביחד
  • מכינים קציצות מאורכות
  • טובלים את הקציצות בביצה טרופה ובסולת מכל הצדדים
  • מחממים שמן במחבת, וכשהשמן חם מטגנים את הקציצות
  • בסוטאז' יוצקים שמן ומוסיפים פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל ומטגנים הכל ביחד שיהיה צבע אדמדמם
  • מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים הכל ביחד
  • מניחים בזהירות את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים
  • אחותי בישלה כחמישים דקות על אש נמוכה כדי שהאורז יתבשל היטב בתוך הקציצות. בתיאבון!
Keyword קציצות בשר אבוחצירה

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

הרשם
התראה עבור
guest
0 תגובות
ישן ביותר
חדש ביותר המוצבעים ביותר
פידבק בתוך התגובה
צפה בכל התגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים