קציצות בשר אבוחצירה של יונית צוקרמן שרפו את הרשת לפני כעשר שנים. היא העלתה מתכון וכל המדינה רצה להכין את הקציצות המופלאות האלה. אני זוכרת שאחותי הכינה בזמנו, והחתן שלי התאהב בהן. עברו שנים והשבוע אחותי סיפרה לי שהכינה את הקציצות שוב.
אתם מכירים את הריטואל, היא מכינה, מודיעה לי ואני באה לצלם.
יונית אמרה שאת הקציצות האלה מכינים באהבה והיא צדקה, אחותי ממש הכניה אותם באהבה, הילדים שלה טרפו אותם. לא קשה להכין אותן אבל תקפידו על דרך ההכנה כדי שיצאו טעימות. והן יוצאות פצצה!
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
הטריק העיקרי של הקציצות, אורז לא מבושל שמוסיפים לקציצות לפני הבישול.
מכינים את הקציצות בצורה מאורכת, כמו קובה.
לפני הטיגון, טובלים את הקציצות בביצה ובסולת. רק אחרי זה מעבירים לסיר עם הרוטב.
אחותי אהובתי עם הסיר שהכינה
לרכישה
מארז להכנות טורטיה אכילה בתנור
סט קערות להכנת טורטיה אכילה
רוצים לקנות 4 קערות להכנת טורטיה בהנחה? בבקשה
עוד מתכונים לאוכל סיני ואסייתי כאן
מתכונים לאוכל סיני ואסייתי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
בזמן הבישול הקציצות מתנפחות ומושלמות בטעמן
קציצות בשר אבוחצירה
קציצות בשר אבוחצירה
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל
- 1 תפוח אדמה
- 1 פרוסת לחם
- צרור גדול של פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- חצי כוס אורז לא מבושל
ציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס סולת
רוטב
- 1 כף פפריקה אדומה
- 1 כף אבקת מרק
- רבע כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 2 וחצי כוסות מים רותחים
Instructions
- לבשר הטחון מוסיפים בצל קצוץ דק ותפוחי אדמה מגורד, בפומפיה בחלק הכי דק
- מוסיפים לתערובת 1 פרוסת לחם רטובה, שסוחטים אותה היטב, פטרוזיליה קצוצה, ואת האורז הלא מבושל
- מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים הכל ביחד
- מכינים קציצות מאורכות
- טובלים את הקציצות בביצה טרופה ובסולת מכל הצדדים
- מחממים שמן במחבת, וכשהשמן חם מטגנים את הקציצות
- בסוטאז' יוצקים שמן ומוסיפים פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל ומטגנים הכל ביחד שיהיה צבע אדמדמם
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים הכל ביחד
- מניחים בזהירות את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים
- אחותי בישלה כחמישים דקות על אש נמוכה כדי שהאורז יתבשל היטב בתוך הקציצות. בתיאבון!