פלפל שושקה ממולא בשר ואורז אפוי בתנור, מנה שכל ביס ממנה היא ממש תענוג. השילוב של פלפל השושקה המתוק, הבשר הטחון העסיסי והמתובל יוצר טעם עשיר ומאוזן. אמא'לה כמה שזה היה טעים!
פלפל שושקה ממולא הוא מנה מרשימה וטעימה שמתאימה לאירוח. היתרון העצום – הכנתי מראש בתנור, שמרתי במקרר ולפני שהילדים באו חיממתי והגשתי בקערה היפה.
כמה טיפים כדי שהתבשיל שלכם יצליח
אני בחרתי מראש את סוג התבנית, ידעתי שאגיש אותה לשולחן ולכן היה חשוב לי לבדוק כמה פלפלים נכנסים לתבנית
סידרתי אותם מראש בתבנית כדי שיהיה לי יותר נוח. ככה ראיתי כמה פלפלים התבנית מכילה ואיך תיראה המנה
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
הכנתי את המילוי לפני. כל פלפל לקחתי מהתבנית ומלאתי אותו. בגלל שהפלפל ארוך דפקתי אותו כמה פעמים על התחתית כדי שהמילוי יכנס פנימה וכל הפלפל יהיה ממולא
אחרי שכל הפלפלים היו בתבנית, הכנתי רוטב, יצקתי על הפלפלים והכנסתי לתנור
מוש-מוש-מוש-לםםםםםםםםםם!! ואו כמה יפים הם יצאו
המילוי יצא גם נפלא, רך רך וטעים אש
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ
מחפשים עוד מתכונים לממולאים? בבקשה
מתכונים לממולאים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
התבנית אמייל היפהפייה בגודל 2 הספיקה לכל הכמות
פלפל שושקה ממולא בשר ואורז
פלפל שושקה ממולא בשר ואורז
סוויט דוליIngredients
- 10 פלפל שושקה
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כוס אורז מבושל
- חצי כוס פטרוזיליה
- חצי כוס כוסברה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 2 שיני שום כתושות
רוטב עגבניות
- 3 כפות שמן
- 1 בצל
- פרוסות דקות מכיסויים של השושקה
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 200 גרם רסק עגבניות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 2-3 כוסות מים
Instructions
- שוטפים את הפלפלים, מורידים להם את הראש ומנקים את הפלפלים מהגרעינים
- את הכיסויים שהורדתם, אפשר לחתוך לפרוסות ישמשו אותנו ברוטב
- שמים בקערה כוס אורז מבושל
- את הבשר הטחון מטגנים עם שמן ובצל עד שהוא שחום
- מוסיפים לתערובת האורז, מוסיפים את כל הפטרוזליה והכוסברה והתבלינים ומערבבים לבלילה אחידה
- לוקחים כל פלפל, ממלאים אותו, אחרי כל כפית מילוי דופקים אותו כדי שהתערובת תרד למטה
- ככה מכינים את כל הפלפלים ושמים בתבנית
- מכינים את הרוטב
- יוצקים מעט שמן לסיר מוסיפים בצל קצוץ ומוסיפים את פרוסות הפלפל השושקה מספר דקות
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, מלח פלפל ושיני שום ומים ומערבבים
- כשהרוטב אחיד, מעבירים את הרוטב בזהירות לתבנית
- אם נשאר לכם תערובת של אורז ובשר אפשר לפזר בתבנית
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית, מכסים בנייר אפייה
- אופים כשעה. אחרי שעה מורידים את הנייר ונותנים עוד עשר דקות למים להתאדות. זה פשוט מושלם! בתיאבון