שעועית ירוקה ברוטב עגבניות פיקנטי אכלתי אצל חברתי, שלא הסכימה שאגיד את שמה. אתחיל בזה שאני גדלתי על שעועית ירוקה ברוטב עגבניות, בלדינו קוראים לה "פיז'ולטה". שנים אכלנו פיז'ולטה ברוטב עגבניות ברוטב רגיל והיה טעים לי אש.
כאמור, הגענו לארוחה אצל החברים וכשהתבנית הוגשה לשולחן, אני רואה את כל מיני עשבים על השעועית. לוקחת קצת טועמת ואומרת לחברה שלי
"שמת כמון בשעועית?"
צחקה עלי, "נו בטח אתם היוונים לא אוכלים חריף, לא אוכלים מתובל, אנחנו המרוקאים מותק, שמים בכל מתכון כמון"
לוקחת עוד ביס
"מה זה? פלפל אדום?"
"יפה דולי! טיגנת פרוסות פלפל אדום"
"מי שם פלפל אדום בשעועית ירוקה??"
"טעים לך??"
"מאדדדד וחכי תכף את גם תספרי לי איך הכנת ויהיה לכולנו מתכון"
כמובן שישר שלפתי מצלמה, צילמתי וקבלתי מתכון.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
השילוב של שעועית ירוקה טרייה עם רוטב עגבניות פיקנטי, יצר מנה עשירה בטעמים ומעוררת תיאבון. החריפות מוסיפה עניין ובעיטה קטנה לטעם המוכר. באמת היה טעים אש. אין כמו שעועית ירוקה על אורז לבן, ממליצה לכם בחום, טעים אש!
מנה צמחונית/ טבעונית קלה להכנה, אתם חייבים לנסות.
מחפשים עוד מתכונים לירקות? לוחצים כאן
מתכונים לירקות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
לרכישה
מארז להכנות טורטיה אכילה בתנור
סט קערות להכנת טורטיה אכילה
רוצים לקנות 4 קערות להכנת טורטיה בהנחה? בבקשה
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
שעועית ירוקה ברוטב עגבניות פיקנטי

שעועית ירוקה ברוטב עגבניות פיקנטי
סוויט דוליIngredients
- 1 בצל
- 5 כפות שמן
- 1 פלפל אדום
- 800 גרם שעועית ירוקה
- 4-5 גבעולים עם עלי סלרי
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
- 2 כוסות מים
Instructions
- יוצקים שמן לסיר חותכים בצל לקוביות ומטגנים לגוון שקוף
- את הפלפל האדום חותכים לרצועות דקות ומוסיפים לבצל ומאדים עוד מספר דקות
- אחרי מספר דקות מוסיפים את השעועית פנימה ומערבבים הכל ביחד
- מוסיפים מים, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות תבלינים ומערבבים הכל ביחד
- מביאים לרתיחה, לאחר שרתח התבשיל, מנמיכים את האש
- מבשלים על אש נמוכה כחמישים דקות עד שהשעועית רכה. בתיאבון!