סלט שעועית מש ועשבי תיבול, סלט קל הכנה וטעים אש!
לפני מספר חודשים הלכתי לנטורופתית שהמליצה לי לאכול שעועית מש. שעועית מש עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חשובים. שילוב עם עשבי תיבול מוסיף נוגדי חמצון וערכים תזונתיים נוספים.
בפעם הראשונה שהכנתי בסיר, בני הבית עפו על הסיר וסיימו אותו. הבת שלי בכלל התאהבה בו. "תכיני לי שעועית מש" ביקשה השבוע. הכנתי את התבשיל הקלאסי והחלטתי להפתיע אותה עם סלט.
השילוב של שעועית מש עם עשבי תיבול טריים יצר סלט בעל טעם רענן, עשיר ומעניין. עשבי התיבול מוסיפים ניחוחות וטעמים שונים, ומשדרגים את חוויית האכילה.
הסלט קל להכנה ונהדר.
ככה נראית שעועית מש
טיפים להכנת סלט שעועית מש מושלם:
השריה: תשרו את השעועית למשך מספר שעות לפני הבישול, זה עוזר לרכך אותה ולהפחית את זמן הבישול. אני מכינה את תבשיל השעועית מש. אפשר לאכול אותו ככה או להכין סלט.
בישול: חשוב לבשל את השעועית עד שהיא רכה, אך לא מדי. היא צריכה להיות נגיסה ולא עיסתית.
עשבי תיבול: השתמשו בעשבי תיבול טריים ואיכותיים. אתם יכולים לבחור את הסוגים שאתם אוהבים, כמו פטרוזיליה, כוסברה או נענע.
חייבת להודות, כדי להעשיר את הסלט הוספתי כוסברה. זה ידוע, או שאוהבים כוסברה או לא. הבת שלי לא אוהבת, הבן שלי מאד. הוא חיסל את הסלט. הבת ביקשה בפעם הבאה בלי כוסברה.
בואו לעקוב אחרי באינסטוש –
האינסטגרם של סוויטדולי
לכן, לפני שאתם מוסיפים את עשבי התיבול תחשבו איזה מהם אצלכם אוהבים.
בעת ההכנה, אני טחנתי את כל עשבי התיבול כולל השום במעבד מזון ויצא נהדר.
מחפשים עוד מתכונים לסלטים?
מתכונים לסלטים
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן88– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לראות את כל סרטוני האוכל שלי?
בואו הצטרפו לערוץ שלי – ערוץ היוטיוב של סוויט דולי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
סלט שעועית מש ועשבי תיבול

סלט שעועית מש ועשבי תיבול
סוויט דוליIngredients
לבישול שעועית המש
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כוס שעועית מש
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כוסות מים
תערובת הסלט
- 1 כוס שעועית מש מושרית
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- 1 שן שום כתושה
- 1 בצל ירוק
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כף לימון סחוט
Instructions
- לילה לפני משרים את שעועית המש במים, זה יזרזר את הבישול שלה. בבוקר שוטפים
- יוצקים שמן לסיר, קוביות בצל ומטגנים לגוון שקוף
- מוסיפים את שעועית המש, מערבבים מוסיפים מלח ופלפל שחור, מים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעה עד שהשעועית מתרככת
- אחרי שששועית המש מוכנה, מוציאים ומקררים
- מעבירים את שעועית המש לקערה
- קוצצים פטרוזיליה, כוסברה ושום ומעבירים לתבנית עם המש
- את הבצל ירוק חותכים לפרוסות דקות ומוסיפים לסלט
- מוסיפים תבלינים, מערבבים הכל ביחד ומגישים. בתיאבון!
ההי דולי, תודה על מתכונייך המרהיבים.
כיוון שאת מתיחסת בצדק למש מבחינת ערכים, כדי לשפר בהרבה ב0 עבודה כדאי אחרי השרייה של כמה שעות להעביר להנבטה(מסיבות עצלות אני משכנת אותה במסננת שמונחת בקערה שמוכנסת לשקית ניילון נקייה שנותרת פתוחה. שוטפת אותה במים מידי פעם ותוך יממה בערך (תלוי במזג האויר) מציץ לו נבט פצפון.
בשלב הזה לוקח לרכך בבישול במים עמה דקות בודדות.
אני משתמשת יחדיו גם בגרעינים הלבנים כמובן, אבל גם בציפה הירוקה שנפרדה.
תודה רבה לך מאד על ההסבר המעמיק. איזה כיף לדעת!