מרק במיה וכיסוני בשר

מרק במיה וכיסוני בשר, שילוב הטעמים של הבמיה, הבשר והכיסונים יוצר מרק מיוחד בטעמו

שתף
הדפסה
מרק במיה וכיסוני בשר
מה צריך

1 חבילה בצק כיסונים של שימרית
4 כפות שמן
1 בצל
500 גרם בשר טחון
מלח, פלפל שחור
שום כתוש
1 כפית בהרט
600 גרם במיה
4 כפות שמן
1 בצל
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון סחוט
מים

מה צריך

1 חבילה בצק כיסונים של שימרית
4 כפות שמן
1 בצל
500 גרם בשר טחון
מלח, פלפל שחור
שום כתוש
1 כפית בהרט
600 גרם במיה
4 כפות שמן
1 בצל
400 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון סחוט
מים

מרק במיה וכיסוני בשר

מרק במיה וכיסוני בשר, שילוב הטעמים של הבמיה, הבשר והכיסונים יוצר מרק מיוחד בטעמו. אצלנו בבית, הסלוניקאים, גדלנו על במיה מבושלת ברוטב עגבניות. אמא שלי היתה מלכת הכנת הבמיה. כל מי שטעם את תבשיל הבמיה שלה ליקק את האצבעות. הסבלנות בה הכינה את הבמיה, אחד אחד טיפלה בהם, שתהייה בגן עדן.

כשראיתי את הבמיה, אמא שלי נתנה לי את ההשראה ואני רצתי להכין מרק במיה עם כיסוני בשר.

מרק הבמיה עם רסק העגבניות נפלא בטעמו, הכיסונים הנפלאים עם הבשר המתובל מוסיפים למרק טעם נפלא.

את הכיסונים הכנתי  עם הגאונות החדשה של שימרית, בצק לכיסונים מוכן. הבצק נשמר במקרר, הבצק פרווה.

מוציאים מהמקרר את הקופסה, פותחים ויש 40 עיגולי בצק מוכנים, מה שנשאר זה למלא ולקפל. זהו! אני מילאתי עם בשר טחון, ואו כמה שהם יצאו טעימים. כיסונים מופלאים בטעמם.

הכנתי לכם סרטון שתראו איך הכנתי את המרק הנהדר הזה

 

 

הנה כמה טיפים כדי שהתבשיל שלכם יהיה מושלם

בבמיה מטפלים באהבה. מייבשים אותה היטב. אני השתמשתי בבמיה קפואה, ברור שטרייה היא שווה יותר.
עם במיה קפואה יותר קל להכין, כי היא הגיעה כשהראש של הבמיה כבר קטום.

אם קניתם במיה טרייה, יש לקטום את הראש למעלה ולטגן היטב כדי שלא ייווצר ריר בתבשיל.
את מרק הבמיה מכינים קודם. נותנים למרק להתבשל עם רוטב העגבניות.
רק אחרי שהמרק מוכן והבמיה רכה, מכניסים את הכיסונים לעשר דקות בישול. נוצר מרק מופלא בטעמו.
בגלל שבצק הכיסונים מוכן, עשר דקות בתוך המרק, והכיסונים שלנו מוכנים. תראו כמה הבצק דק ונפלא.

מרק במיה וכיסוני בשר

שילוב הטעמים של הבמיה, הבשר והכיסונים יוצר מרק מיוחד בטעמו, שילוב הטעמים של הבמיה, הבשר והכיסונים יוצר מרק עשיר וטעים, כל ביס חגיגה בפה.

מרק במיה וכיסוני בשר

 

עוקבים אחרי  באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

מנדולינה חדשה עם חותכן לקוביות!

מרק הבמיה שאתם כל כך תאהבו עם כיסוני הבשר

מרק במיה וכיסוני בשר

המתכון בשיתוף שימרית

מרק במיה וכיסוני בשר

 

מרק במיה וכיסוני בשר

סוויט דולי
מרק במיה וכיסוני בשר מרק מופלא בטעמו
Prep Time 30 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 8 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח יווני

Ingredients
  

  • 1 חבילה בצק כיסונים של שימרית
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית בהרט

מרק במיה

  • 600 גרם במיה
  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 100 גרם רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 3 כוסות מים

Instructions
 

  • קודם מכינים את מרק הבמיה
  • שוטפים את הבמיה ומייבשים אותה היטב. קוטמים את הראש של הבמיה ומנגבים שוב במפיות נייר. תייבשו היטב.
  • יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומאדים את הבצל לצבע לבן
  • מוסיפים את הבמיה לבצל ומטגנים מספר דקות
  • בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות וכוס מים, מוסיפים מלח פלפל, לימון ומערבבים לבלילה אחידה
  • יוצקים את רסק העגבניות על הבמיה. מערבבים. מוסיפים את יתר המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהבמיה רכה
  • בינתיים מכינים את כיסוני הבשר
  • פותחים את הקופסה, לוקחים כיסון בשר ושמים כפית של בשר טחון באמצע
  • עם האצבעות מקפלים את הבצק היטב מסביב. תרטיבו את האצבעות זה ילך בקלות
  • לוקחים עוד כיסון, מניחים עליו את הכיסון הממולא, מורחים מסביב עם האצבע מים ומקפלים את הבצק שוב על הכיסון
  • יוצרים צורת עיגול. כשהידיים רטובות, הבצק פשוט נוח לעבודה.
  • ככה ממלאים את כל הכיסונים בבשר ומניחים על משטח עבודה.
  • כשהמרק מוכן, תטעמו לבדיקת טעמים, אולי צריך מלח או עוד לימון
  • ולאט לאט מחליקים את כיסוני הבשר לתוך המרק
  • כשכל הכיסונים בסיר, מנענעים את הסיר ונותנים לכיסונים להתבשל
  • עם כף אפשר ליצוק מרק על הכיסנים
  • מבשלים כעשר דקות-15 דקות, והכיסונים מוכנים. מגישים חם. מרק מעולה!
Keyword מרק במיה וכיסוני בשר

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים