מרק במיה וכיסוני בשר, שילוב הטעמים של הבמיה, הבשר והכיסונים יוצר מרק מיוחד בטעמו. אצלנו בבית, הסלוניקאים, גדלנו על במיה מבושלת ברוטב עגבניות. אמא שלי היתה מלכת הכנת הבמיה. כל מי שטעם את תבשיל הבמיה שלה ליקק את האצבעות. הסבלנות בה הכינה את הבמיה, אחד אחד טיפלה בהם, שתהייה בגן עדן.
כשראיתי את הבמיה, אמא שלי נתנה לי את ההשראה ואני רצתי להכין מרק במיה עם כיסוני בשר.
מרק הבמיה עם רסק העגבניות נפלא בטעמו, הכיסונים הנפלאים עם הבשר המתובל מוסיפים למרק טעם נפלא.
את הכיסונים הכנתי עם הגאונות החדשה של שימרית, בצק לכיסונים מוכן. הבצק נשמר במקרר, הבצק פרווה.
מוציאים מהמקרר את הקופסה, פותחים ויש 40 עיגולי בצק מוכנים, מה שנשאר זה למלא ולקפל. זהו! אני מילאתי עם בשר טחון, ואו כמה שהם יצאו טעימים. כיסונים מופלאים בטעמם.
הכנתי לכם סרטון שתראו איך הכנתי את המרק הנהדר הזה
הנה כמה טיפים כדי שהתבשיל שלכם יהיה מושלם
בבמיה מטפלים באהבה. מייבשים אותה היטב. אני השתמשתי בבמיה קפואה, ברור שטרייה היא שווה יותר.
עם במיה קפואה יותר קל להכין, כי היא הגיעה כשהראש של הבמיה כבר קטום.
אם קניתם במיה טרייה, יש לקטום את הראש למעלה ולטגן היטב כדי שלא ייווצר ריר בתבשיל.
את מרק הבמיה מכינים קודם. נותנים למרק להתבשל עם רוטב העגבניות.
רק אחרי שהמרק מוכן והבמיה רכה, מכניסים את הכיסונים לעשר דקות בישול. נוצר מרק מופלא בטעמו.
בגלל שבצק הכיסונים מוכן, עשר דקות בתוך המרק, והכיסונים שלנו מוכנים. תראו כמה הבצק דק ונפלא.
שילוב הטעמים של הבמיה, הבשר והכיסונים יוצר מרק מיוחד בטעמו, שילוב הטעמים של הבמיה, הבשר והכיסונים יוצר מרק עשיר וטעים, כל ביס חגיגה בפה.
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מנדולינה חדשה עם חותכן לקוביות!
המתכון בשיתוף שימרית
מרק במיה וכיסוני בשר

מרק במיה וכיסוני בשר
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילה בצק כיסונים של שימרית
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 500 גרם בשר טחון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית בהרט
מרק במיה
- 600 גרם במיה
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 100 גרם רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 2 כפות מיץ לימון סחוט
- 3 כוסות מים
Instructions
- קודם מכינים את מרק הבמיה
- שוטפים את הבמיה ומייבשים אותה היטב. קוטמים את הראש של הבמיה ומנגבים שוב במפיות נייר. תייבשו היטב.
- יוצקים שמן לסיר, מוסיפים קוביות בצל ומאדים את הבצל לצבע לבן
- מוסיפים את הבמיה לבצל ומטגנים מספר דקות
- בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות עם רסק העגבניות וכוס מים, מוסיפים מלח פלפל, לימון ומערבבים לבלילה אחידה
- יוצקים את רסק העגבניות על הבמיה. מערבבים. מוסיפים את יתר המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהבמיה רכה
- בינתיים מכינים את כיסוני הבשר
- פותחים את הקופסה, לוקחים כיסון בשר ושמים כפית של בשר טחון באמצע
- עם האצבעות מקפלים את הבצק היטב מסביב. תרטיבו את האצבעות זה ילך בקלות
- לוקחים עוד כיסון, מניחים עליו את הכיסון הממולא, מורחים מסביב עם האצבע מים ומקפלים את הבצק שוב על הכיסון
- יוצרים צורת עיגול. כשהידיים רטובות, הבצק פשוט נוח לעבודה.
- ככה ממלאים את כל הכיסונים בבשר ומניחים על משטח עבודה.
- כשהמרק מוכן, תטעמו לבדיקת טעמים, אולי צריך מלח או עוד לימון
- ולאט לאט מחליקים את כיסוני הבשר לתוך המרק
- כשכל הכיסונים בסיר, מנענעים את הסיר ונותנים לכיסונים להתבשל
- עם כף אפשר ליצוק מרק על הכיסנים
- מבשלים כעשר דקות-15 דקות, והכיסונים מוכנים. מגישים חם. מרק מעולה!