קציצות בשר עם ירקות אפויות בתנור, אתם תטעמו ותגידו ואו. לא מאמינים שהן אפויות ולא מטוגנות. ככה אני אמרתי כשטעמתי את הקציצות בפעם הראשונה.
קרן שהכינה אותם אמרה לי "אני דוחפת המון ירקות פנימה. מגרדת אותם דק-דק, שלא ירגישו בטעמים, מערבבת עם הבשר, הם אוכלים את זה יופי"
"הקציצות טעימות אש קרן, טיגנת אותם?"
"לא! אפיתי בתנור"
תשמעו אני טעמתי והקציצות טעימות אש
בואו תראו באינסטוש איך הכנתי
האינסטגרם של סוויטדולי
הוספת ירקות לקציצות היא דרך מצוינת להגדיל את צריכת הירקות היומית, במיוחד עבור ילדים שלא מסכימים לאכול ירקות.
הירקות מוסיפים לקציצות טעם עשיר ומגוון, ומשפרים את הטעם הכללי של המנה.
ירקות מגורדים או קצוצים דק מוסיפים לקציצות מרקם עסיסי ולח, ומונעים מהן להתייבש.
קרן סיפרה לי שהיא מכינה מראש 2-3 קילו בשר, אופה את הקציצות ומכניסה להקפאה. "הם מכינים להם סנדויצ'ים עם הקציצות מרוב שהם עפים עליהם". נרשם! ממש טעימות.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו69כאן – מתכונים לווטצ'אפ
בואו תכינו לחג קציצות טעימות אש
ונראה אם הילדים יזהו מה הם אוכלים
עוד מתכונים לאוכל סיני ואסייתי כאן
מתכונים לאוכל סיני ואסייתי
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
הקציצות יהיו נהדרות עם תוספת של אורז או פירה או אפילו פתיתים
קציצות בשר עם ירקות
קציצות בשר עם ירקות
סוויט דוליIngredients
- 1 קילו בשר בקר טחון
- 1 בטטה מגורדת דק
- 1 בצל מגורד
- 2 קישואים מגורדים
- חצי כוס פירורי לחם
- רבע כוס שמן
- 3 כפות סילן
- 1 כף חרדל
- 2 כפות פפריקה אדומה
- 1 כף מלח
- יצי כף פלפל לבן
Instructions
- מקלפים את כל הירקות וקוצצים אותם דק דק
- מערבבים את הבשר עם הירקות, מוסיפים את השמן, תבלינים ומערבבים היטב
- מעבירים את התערובת לחצי שעה למקרר לספיגת טעמים
- אחרי חצי שעה, מוציאים מהתנור, ויוצרים כדורים
- מניחים על נייר אפייה ומסדרים על תבנית אפייה אחד ליד השני
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית
- אופים את הקציצות כעשרים דקות. מוציאים מקררים וטועמים. הן נהדרות!