חצילים עם קציצות בשר
חברה שלי סיפרה לי שבבית הוריה לכל יום בשבוע היה את המאכל שלו.
קוסקוס בימי שלישי וחצילים מטוגנים בימי שישי.
אמא שלה היתה מטגנת חצילים. לאחר הטיגון היתה מניחה את החצילים המטוגנים להספגת השמן על פרוסות לחם שחור.
יכולתי לראות בדימיון את פרוסות הלחם השחור פרוסות על השיש והחצילים עליהם.
היא סיפרה שכמובן כל מי שעבר במטבח לקח פרוסה עם חצילים ואז אמא שלה היתה צריכה להכין עוד נגלה.
תבשיל חצילים עם קציצות בשר
אנחנו גדלנו על המוסקה של נונה ורק בשבוע שעבר הכנתי חצילונים ממולאים בבשר
שאפילו יאמיז מאמינים שהיא מעיפה לאורחים את הפוני(:
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו25 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אחד המאכלים שאני זוכרת מילדותי עם הטעם האלוהי שאמא שלי נהגה להכין היה תבשיל חצילים עם קציצות.
אמי נהגה לקלות את החצילים על הגז, לקלף ולנקות ואת החצילים.
לאחר מכן היתה מועכת מערבבת עם רסק עגבניות ועוד תבלינים,
ומבשלת עם קציצות בשר ואי אפשר היה להפסיק לאכול את זה.
בשבוע שעבר הפתיעה אותי אחותי עם תבשיל חצילים עם קציצות בשר.
אמרה שרצתה לשחזר את המתכון של אמא אבל החליטה ללכת על קוביות חצילים מטוגנות.
אני באתי עם המצלמה מה שבטוח בטוח ואחרי שטעמתי,
יש לי מילה אחת להגיד. ADONAY!
בום של טעמים בפה שאי. אפשר. להפסיק. לאכול.
אם בחצילונים הממולאים עף לי הפוני, אחרי שלקחתי ביס הפעם מהסיר עפתי כולי וחמודים אני לא קלת העפה.
עזבתי המצלמה התיישבתי לשולחן.
"תביאי חלה. תביאי קצת אורז. אוי לא. את לא נורמאלית. אני יכולה לקחת את הסיר?"
"מה יצא טעים?" התמוגגה
"לא טעים מוח, מדהים!!!"
"אני חייבת לקחת את הסיר. אני חייבת לקחת את הסיר" לא הפסקתי למלמל
ואחותי מאושרת שהצליח לה.
אז בואו נדקדק.
הצליח זו מילה קטנה לעומת הבום של הטעמים שהביאה הפעם.
מגיע גם לכם לטעום מתבשיל המופלא הזה.
התבשיל הנהדר הזה זכה גם להגיע ל"לאשה"
לעוד מתכונים עם בשר רק לחצו כאן – מתכונים לבשר
ליד הבשר צריך אורז – ואם אתם בעניין של אורז בבקשה – מתכונים לאורז
לעוד מתכונים עם חצילים לחצו כאן
מתכונים עם חצילים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
חצילים עם קציצות בשר
ה צריך לתבשיל חצילים עם קציצות בשר?
לכ – 25 קציצות
1 קילו בשר טחון
2 ביצים
1 בצל מגורד
חצי כוס או יותר לפי טעמכם פטרוזיליה קצוצה
3-4 שיני שום כתושות
כפית תבלין לקציצות
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב החצילים והעגבניות
ראש שום – חצי ממנו להכין שום כתוש וחלק להשאיר שינים שלמות נקיות מקליפה
2-3 חצילים חתוכים לקוביות
שמן לטיגון החצילים
1 כף שמן זית לרוטב העגבניות
2 כוסות עגבניות מרוסקות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה כ- 2-3 כפות רסק עגבניות
1 כוס חד פעמית חמה -פטרוזיליה קצוצה
איך מכינים תבשיל חצילים עם קציצות בשר?
מכינים קציצות.
מוסיפים לבשר את כל התבלינים מערבבים לעיסה אחידה, יוצרים כדורים ומטגנים בשמן.
לאחר הטיגון, שמים את הקציצות על נייר סופג.
בסיר רחב שמים מעט שמן ומטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו.
לאחר שהשחימו, מוציאים את החצילים המטוגנים ומניחים על נייר סופג.
אין צורך לשטוף את הסיר כי נבשל בו את התבשיל.
מכינים את רוטב העגבניות בסיר אחר.
שמים כ-2 כוסות מים, רסק העגבניות, עגבניות מרוסקות, כחמש שיני שום כתושות.
מוסיפים מלח פלפל שחור כף שמן זית ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה להוריד את הסיר מהאש.
בסיר שטוגנו החצילים מסדרים את הקציצות, קוביות החצילים ושיני שום שלמות.
יוצקים בזהירות את רוטב העגבניות על הקציצות מדליקים האש ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שהכל נהפך לתבשיל חלומי.
תפתחו עוד כפתור במכנסיים כי אי אפשר להפסיק לאכול את תבשיל החצילים עם קציצות הבשר.
ברור. ברור שמגישים עם אורז לבן.
תהנו!