עוגיות קשקבל פריכות בעשר דקות, עוגיות מלוחות עם טעם עשיר של קשקבל.
בתור אחת שגדלה בבית סלוניקאי, הגבינה הצהובה היחידה שהיתה לנו בבית היתה קשקבל. משולשים של קשקבל קבוע במקרר. לא הכרתי שום גבינה אחרת ואני חייבת להודות שבילדותי לא אהבתי את הגבינה הזו.
אחותי למשל משוגעת על קשקבל ועד היום הנכדה שמגיעה אליה הביתה שואלת אם אפשר לקבל קשקבל ואוכלת קשקבל בקוביות כמו כלום. גם הנכד שלי אדם, אוכל קוביות מהגבינה כמו גרעינים. מה שאני לא עשיתי בילדות הם אוהבים.
לכבוד שבועות החלטתי להכין עוגיות קשקבל פריכות שיצאו נהדר. הן ממכרות ונפלאות.
היתרון הגדול שלהם, קערה אחת, עשר דקות והעוגיות מוכנות. כדי שיהיה יותר קל שמים בפריזר ואז חותכים אותן.
אני פיזרתי קצח, אתם בהחלט יכולים להחליף לשומשום, הן מתחסלות במהירות.
אתם יודעים שהבדיקה הכי טובה זה לתת לדיירי הבית לטעום. זה התחיל כלתי שביקשתי שתטעם ואחרי הביס הסתכלה עלי בעיניים גדולות ואמרה:"ואו, הן נהדרות!".
הבדיקה השנייה היא, "לתת לך הביתה?"
"לא-לא אני לא אפסיק לאכול אותן"
אז כן, הן ממכרות וטעימות. לקראת החג אתם יכולים להוסיף אותם למגש הגבינות, או פשוט לשים אותם לנשנוש, הן נהדרות.
הכנתי לכם סרטון שתראו בדיוק איך הכנתי
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
עוגיות הקשקבל לפני שנכנסו לתנור
לפרטים ורכישה
מחזיק סכו”ם מתכת שתי דוגמאות
מחפשים עוד מתכונים לשבועות?
מתכונים לשבועות
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו75כאן –מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מחפשים עוד מתכונים למאפים מלוחים? בבקשה
מתכונים למאפים מלוחים
עוגיות קשקבל פריכות בעשר דקות


עוגיות קשקבל פריכות בעשר דקות
סוויט דוליIngredients
- 100 גרם חמאה
- חצי כפית מלח
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
- 1 כוס קמח
- 1 ביצה טרופה
- 1 כוס קצח/שומשום
Instructions
- שמים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, מלח וקשקבל ומערבבבים הכל ביחד
- מוסיפים את הקמח ונותנים למיקסר לעבוד שתי דקות
- הבצק לא יתאחד וזה בסדר
- מקמחים משטח עבודה מעבירים את הבצק ומעבדים לבצק אחיד
- מחלקים ל-2 או שלוש מגלגלים לגלילים ועוטפים בניילון או נייר ולמקפיא לשעה
- מוציאים, נותנים לזה עשר דקות בחוץ לנוח שיהיה יותר קל לחתוך
- עובדים על כל גליל לחוד. מורחים ביצה טרופה על הבצק
- מפזרים קצח על הגליל מכל הצדדים ופורסים לפרוסות
- על נייר אפייה מפזרים את פרוסות עוגיות הקשקבל
- ככה עושים עם כל הגלילים
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים את התבנית עם העוגיות
- אופים כ-35 דקות כשאתם רואים שהן שחומות, מוציאים
- נותנים להן להתקרר ובטח שטועמים. מה שכן, אחרי שהן קרות הן טעימות יותר. חג שמח!