חלת בשר עם צנוברים בצק עלים יכולה לשמש גם כמנה ראשונה לחג וגם כמנה עיקרית היא יפהפייה ומרשימה, בגלל המבנה הייחודי שלה.
אפשר להגיש אותה כמנה ראשונה חמה ומנחמת שתפתח את התיאבון. אבל היי, חכו רגע – אם תגישו אותה בשלמותה, היא הופכת מיד למנה עיקרית מהודרת, שמעוררת התפעלות וממלאת את השולחן בנוכחות מלכותית.
אין צורך להתלבט מה להכין: חלה אחת עם צנוברים ובשר עושה את העבודה.
כשהחלה היא מנה ראשונה – אפשר לפרוס אותה לפרוסות דקות יחסית, כ-2 ס"מ, ולהגיש על מגש מרשים. כל פרוסה היא ביס מושלם: מעטפת פריכה של בצק עלים זהוב, בתוכו מילוי עשיר של בשר מתובל וצנוברים קלויים שנותנים קראנצ'יות מפתיעה. היא מעוררת תיאבון, קלה לאכילה ומשאירה מקום למנות הבאות. זהו פתיח אלגנטי לארוחה חגיגית.
כשהיא מנה עיקרית, כאן, חלת הבשר הופכת למרכז השולחן. מניחים אותה בשלמותה, והיא הופכת מיד לכוכבת הערב. היא משדרת נוכחות ויוקרה בזכות צורת החלה המיוחדת, והצבע הזהוב המפתה.
את חלת הבשר היפהפייה שלי הכנתי עם בצק העלים של שימרית, שהוא נפלא לעבודה. תמיד נמצא אצלי במקרר, תמיד טרי ולא קפוא, מוציאים ומתחילים לעבוד.
כמנה עיקרית, מגישים את חלת הבשר לצד תוספות כמו אורז לבן, ירקות שורש צלויים או פירה. היא מספקת, מנחמת, ומשאירה רושם בלתי נשכח על האורחים.
תדמיינו את זה: המעטפת החיצונית של החלה שחומה וקראנצ'ית, ורגע אחרי, אתם נתקלים בבשר עשיר ומתובל שממיס את הלב. ועכשיו – הטוויסט! הפצצות הקטנות והמושלמות של צנוברים קלויים שמוסיפים קראנצ'יות עדינה, השילוב הזה הוא פשוט חלום! ביס שמלא בשכבות של טעם ומרקם שכל אחד ואחת מהאורחים שלכם לא יוכלו לעמוד בפניו.
בואו נודה על האמת, אנחנו אוכלים גם עם העיניים, ומבחינת המראה, אין מה להשוות. חלת הבשר עם הצנוברים, מגיעה בצורה אלגנטית, שובה לב ומרשימה, שמתאימה בול לאווירת החג החגיגית.
הכנתי לכם סרטון בואו תראו איך מכינים את חלת הבשר עם הצנוברים
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאן47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
חלת הבשר עם הצנוברים התשובה הטעימה והמושלמת לשולחן החג שלכם
חלת בשר עם צנוברים בצק עלים
המתכון בשיתוף שימרית
חלת בשר עם צנוברים בצק עלים
סוויט דוליIngredients
- 1 חבילת בצק עלים של שימרית
- 100 גרם צנוברים
- 250 גרם בשר טחון
- 4 כפות שמן
- 1 בצל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית בהרט
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שומשום
Instructions
- מכינים את הבשר
- יוצקים שמן לתבנית מוסיפים קוביות בצל ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים
- כשהבצל משחים מוסיפים את הבשר, מפוררים ומטגנים היטב
- מוסיפים את התבלינים, מלח, פלפל, שום, בהרט ומערבבים כל הזמן עם המזלג לפורר את הבשר
- כשהבשר מוכן מוסיפים את הצנוברים ומערבבים הכל ביחד
- נותנים לבשר להתבשל עוד כחמש דקות, מורידים מהאש ומקררים
- מוציאים מהמקרר את בצק העלים של שימרית פותחים אותו לאורך
- מסמנים על הבצק שני פסים, שליש לכל מלבן אבל לא חותכים
- בחלק האמצעי של הבצק, באמצע, מניחים את הבשר שהתקרר עם הצנוברים
- משני הצדדים חותכים פסים לאורך הבצק, שימו לב שהפסים יהיו מקבילים
- את הריבוע האמצעי של הבצק למטה מכסים את הבשר עם הבצק
- וגם את הריבוע התחתון מכסים את הבצק ומתחילים לעטוף את הבשר עם הפסים
- פעם פס מצד ימין ופעם פס בצק מצד שמאל ומהדקים בקצוות
- עוטפים את כל הבשר עם עלי הבצק
- מורידים את השאריות, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום למעלה
- לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכניסים לכשלושים דקות עד שהבצק משחים
- מוציאים מגישים על צלחת ארוכה ומרשימה ויש לכם חלת בשר עם צנוברים מושלמת לחג. בתיאבון.