מתכון למרק כרובית קטיפתי

מתכון למרק כרובית קטיפתי, מרק עשיר סמיך ומלטף

שתף
הדפסה
מתכון למרק כרובית קטיפתי
מה צריך

2 כפות שמון
1 בצל
4 שיני שום
1 כרובית מפורקת לפרחים
1 תפוח אדמה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט טחון
4 כוסות מים

מה צריך

2 כפות שמון
1 בצל
4 שיני שום
1 כרובית מפורקת לפרחים
1 תפוח אדמה
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט טחון
4 כוסות מים

מתכון למרק כרובית קטיפתי

מתכון למרק כרובית קטיפתי מרק מלטף סמיך וטעים.

שמבשלים כרובית וטוחנים אותה, קורה קסם. היא הופכת לקרם כל כך עשיר, סמיך ומלטף, שקשה להאמין שאין שם ליטרים של שמנת, למרות שאפשר להוסיף, המרקם הטבעי שלה פשוט חלומי. זה כמו לאכול עננים של נחמה!

הכרובית היא מלכת הירקות – יש לה טעם עדין ואגוזי שמשתדרג פלאים עם קצת בצל מטוגן, שום ואולי קמצוץ אגוז מוסקט. אל תוותרו על האגוז מוסקט הוא יקפיץ לכם את טעם המרק.

במינימום עבודה אתם מקבלים מנה שנראית ומרגישה כמו מנה ראשונה יוקרתית במסעדה עם כוכבי מישלן.

אל תתנו למראה להטעות אתכם. כרובית מלאה בוויטמינים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. זה מרק משביע בטירוף אבל משאיר אתכם קלילים ואנרגטיים. מרק מנחם הכי טעים שיש.

מתכון למרק כרובית קטיפתי

אתם יכולים לשדרג את המרק עם קרוטונים זהובים שנספגים בכל הטוב הזה, אפשר גם שקדים קצוצים ואפילו עירית קצוצה למראה חגיגי.

אין דבר יותר מזמין ומחמם מלהיכנס לבית שמריח מבישול של כרובית וירקות שורש. זה עושה הרגשה של חורף חם, משפחתיות וכיף.

 

עוקבים אחרי  באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי  –
האינסטגרם של סוויטדולי

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ

 

רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן  מתכונים למייל

מטחנת תבלינים חשמלית 200 וואט

מטחנת תבלינים חשמלית 200 וואט

מתכון למרק כרובית קטיפתי

 

מתכון למרק כרובית קטיפתי

 

מתכון למרק כרובית קטיפתי

סוויט דולי
מתכון למרק כרובית קטיפתי סמיך ומלטף
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Course מתכונים למרקים
Cuisine מטבח ישראלי

Ingredients
  

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • 4 כוסות מים

Instructions
 

  • בסיר, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את השום לדקה רק עד שיוצא הריח.
  • מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית וקוביות תפוח האדמה.
  • מטגנים את הכרובית עם הבצל והשום מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהכרובית מתחילה לקבל סימני צריבה
  • מוסיפים את המים הרותחים,המים צריכים רק לכסות את הירקות, לא יותר מדי כדי שהמרק לא יצא דליל
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20-25 דקות עד שהכרובית ותפוח האדמה רכים לגמרי
  • מכבים את האש. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק בתוך הסיר עד שהוא הופך לקרם חלק ומשיי ללא גושים.
  • מחזירים לאש נמוכה, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אם בחרתם להוסיף שמנת – זה הזמן. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
  • כדי שהמנה תיראה כמו במיסעדה? תשמרו 2-3 פרחי כרובית קטנים בצד, תצרבו אותם על מחבת עם קצת שמן עד שהם שחומים מאוד, ותניחו אותם מעל הקערה בזמן ההגשה. בתיאבון!

רוצים לדעת באיזה כוס אני משתמשת במתכונים שלי? לחצו כאן

הכנתם את המתכון?
צלמו ושלחו לי לוואטספ או לאינסטגרם או לפייסבוק על מנת שאוכל לראות,
לתייג אתכם ולפרגן בחזרה!

אהבתם? יופי. שתפו את המתכון.

באינסטגרם שלי כבר הייתם? בואו. טעים שם

 לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט

מי רוצה מתכונים ישירות לווטצא'פ? רק ללחוץ כאן

ואם הגעתם כבר עד כאן ובטוח אהבתם משהו, בבקשה פרגנו לי בלייק
בסוויט דוּלי
 SWEET DOOLY  
תודה רבה!!

תגובות

עוד דברים טובים מהסוויט

תפריט נגישות

המתכון נשמר
במחברת המתכונים