מתכון למרק כרובית קטיפתי מרק מלטף סמיך וטעים.
שמבשלים כרובית וטוחנים אותה, קורה קסם. היא הופכת לקרם כל כך עשיר, סמיך ומלטף, שקשה להאמין שאין שם ליטרים של שמנת, למרות שאפשר להוסיף, המרקם הטבעי שלה פשוט חלומי. זה כמו לאכול עננים של נחמה!
הכרובית היא מלכת הירקות – יש לה טעם עדין ואגוזי שמשתדרג פלאים עם קצת בצל מטוגן, שום ואולי קמצוץ אגוז מוסקט. אל תוותרו על האגוז מוסקט הוא יקפיץ לכם את טעם המרק.
במינימום עבודה אתם מקבלים מנה שנראית ומרגישה כמו מנה ראשונה יוקרתית במסעדה עם כוכבי מישלן.
אל תתנו למראה להטעות אתכם. כרובית מלאה בוויטמינים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. זה מרק משביע בטירוף אבל משאיר אתכם קלילים ואנרגטיים. מרק מנחם הכי טעים שיש.
אתם יכולים לשדרג את המרק עם קרוטונים זהובים שנספגים בכל הטוב הזה, אפשר גם שקדים קצוצים ואפילו עירית קצוצה למראה חגיגי.
אין דבר יותר מזמין ומחמם מלהיכנס לבית שמריח מבישול של כרובית וירקות שורש. זה עושה הרגשה של חורף חם, משפחתיות וכיף.
עוקבים אחרי באינסטוש, בואו תראו כאן איך הכנתי –
האינסטגרם של סוויטדולי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לווטצ'אפ?
לחצו כאןק47– מתכונים לווטצ'אפ
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
מתכון למרק כרובית קטיפתי
מתכון למרק כרובית קטיפתי
סוויט דוליIngredients
- 2 כפות שמן
- 1 בצל
- 4 שיני שום
- 1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- רבע כפית אגוז מוסקט
- 4 כוסות מים
Instructions
- בסיר, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף ורך. מוסיפים את השום לדקה רק עד שיוצא הריח.
- מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית וקוביות תפוח האדמה.
- מטגנים את הכרובית עם הבצל והשום מספר דקות תוך כדי ערבוב עד שהכרובית מתחילה לקבל סימני צריבה
- מוסיפים את המים הרותחים,המים צריכים רק לכסות את הירקות, לא יותר מדי כדי שהמרק לא יצא דליל
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20-25 דקות עד שהכרובית ותפוח האדמה רכים לגמרי
- מכבים את האש. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק בתוך הסיר עד שהוא הופך לקרם חלק ומשיי ללא גושים.
- מחזירים לאש נמוכה, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. אם בחרתם להוסיף שמנת – זה הזמן. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
- כדי שהמנה תיראה כמו במיסעדה? תשמרו 2-3 פרחי כרובית קטנים בצד, תצרבו אותם על מחבת עם קצת שמן עד שהם שחומים מאוד, ותניחו אותם מעל הקערה בזמן ההגשה. בתיאבון!
