עוגת שמרים עם תפוחי-עץ הכנתי עם טלי.
עוגת השמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון שלפניכם
היא עוגה שעשויה משכבות של בצק שמרים
עליהם מניחים תפוחים, חותכים לריבועים ומניחים בתבנית.
בשביל לאכול את העוגה הזו לא צריך סכין, פשוט תולשים את הדפים מהעוגה.
בין הדפים מסתתרים תפוחים, אגוזים, צימוקים,
וכל ביס הוא תענוג בפני עצמו.
רוצים לקבל מתכונים לווטצ'אפ?
לחצו52 כאן – מתכונים לווטצ'אפ
אני רוצה להודות לטלי מגורי כהן שבזכותה יש לכם את הפוסט הנהדר הזה.
טלי אלופת העוגות הסכימה לשמש כדוגמנית להכנת עוגת השמרים עם התפוחים.
בזמן שהייתי אצלה ושיגעתי לה את השכל עם
רגע! תעצרי! עוד לא צילמתי!
המטבח התבלגן, היא גם הספיקה להכין אוכל, הגישה לילדים,
והיא מהמעצבנות האלה שמנקות ישר איך שמתלכלך
ויואו איזה בלגן שאני עשיתי לה!
הנה סרטון שתראו בדיוק איך הכנתי
אז איך מכינים עוגת שמרים עם תפוחים?
אחרי שהבצק תפח
מרדדים את הבצק
מורחים על הבצק חמאה מומסת
מפזרים סוכר חום
וקינמון
את עיגולי התפוחים מסדרים לרוחב הבצק
אחרי שסידרנו את התפוחים,
מוסיפים את הצימוקים מהתערובת
פורסים את הבצק לפרוסות
ומעמיסים שורה אחת על השניה
חותכים לריבועים
ומעבירים לתבנית
ממלאים את כל התבנית עם ריבועי הבצק
מתפיחים עוד כשעה ומכניסים לתנור
כשמוציאים מהתנור מצפים בסירופ סוכר
שיהיה ברור. העוגה חלומית!
היא אפילו יותר יפה כשהיא יוצאת מהתבנית
ולא צריך סכין בשביל לחתוך אותה
פשוט תולשים את הדפים
איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים? שלב אחרי שלב עם סרטון הסבר
רק לחצו כאן – איך מכינים בצק שמרים לעוגת שמרים?
עוד מתכונים לעוגות שמרים תמצאו כאן – מתכונים לעוגות שמרים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
עוד מתכונים לעוגות וקינוחים פרווה לחצו כאן
עוגות וקינוחים פרווה
ואם אתם מעוניינים להצטרף
רק ללחוץ כאן – ווטצאפ למתכונים

עוגת שמרים עם תפוחי-עץ צימוקים וקינמון
עוגת שמרים עם תפוחי-עץ
סוויט דוליIngredients
- 500 גרם קמח
- 25 גרם שמרים רטובים
- חצי שקית משפר אפייה
- 100 גרם חמאה מומסת לא חמה
- 150 גרם חלב פושר - כ3/4 כוס
- 75 גרם סוכר כ- 3/4 כוס
- 2 ביצים
- רבע כפית מלח
מלית
- 50 גרם חמאה מומסת
- 5 תפוחים מסוג גרנד
- חצי כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- 100 גרם צימוקים בהירים
- 100 גרם אגוזים קצוצים
לפיזור על הבצק
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית קינמון
זיגוג לאחר אפייה
- 1 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- חצי מקל וניל
- 1 כפית לימון סחוט
Instructions
- מתחילים עם הכנת בצק השמרים. בקערת המיקסר שמים הקמח.
- יוצרים מספר גומות מסביב ושמים שמרים, משפר אפיה, סוכר, מלח ומערבלים הכל ביחד.
- מוסיפים לקערה: ביצים, חמאה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית.
- בסוף כוס חלב פושר לאט לאט והמיקסר ממשיך לעבוד.
- נותנים למיקסר לעבוד במהירות איטית עד שהבצק נהפך לעיסה אחידה לפחות עשר דקות!
- אחרי חמש דקות עוצרים את פעולת המקסר, אוספים את הבצק שניתלה על ווה הלישה
- נותנים למיקסר להמשיך לעבוד עוד כחמש דקות עד שהבצק רך
- מתפיחים את הבצק כשעה וחצי במקום חמים.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת עטוף בניילון נצמד כשעה וחצי במקום חמים
- הכנת המילוי: מקלפים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים.
- חותכים לפרוסות ושמים בקערה.
- מוסיפים את הסוכר החום, הקינמון, אגוזים והצימוקים ומערבבים.
- הכנת העוגה: מרדדים את הבצק לריבוע. מורחים על הבצק חמאה מומסת.
- מפזרים סוכר חום וקינמון ואת עיגולי התפוחים לרוחב
- מפזרים מעל את הצימוקים. חותכים למלבנים את הבצק ושמים שורה אחת על גבי השניה. חותכים ריבועים מהבצק ומעבירים לתבנית ומתפיחים עוד כשעה.
- .בתנור שחומם מראש ל - 180 מעלות אופים כחצי שעה עד שהעוגה מוכנה.
- מכינים את סירופ הסוכר. שמים בסיר הכל ומרתיחים.
- כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומורחים את העוגה בזיגוגה מתוק כשהעוגה חמה והרוטב קר.
- לא צריך סכין, תולשים ונהנים מכל ביס
