פשטידת מנגולד וגבינה מהירה
ויש גם בגירסה ללא גלוטן
"אחרי החגים" הגיעו!
לפני שנתיים פירסמתי מתכון ל"פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים"
בפעם הראשונה בסלונה והמתכון זכה להצלחה גדולה.
את המתכון תוכלו למצוא כאן – פשטידת תרד וקישואים לאחרי החגים

אפשר להבין גם למה, כי עם כל האוכל שהיה לנו, כולנו רוצים לחזור לשיגרה והשיגרה המבורכת כאן.
שלחנו את הילדים והנכדים הביתה, גלגלתי מכונות, קיפלתי את ים המגבות, ספונג'ה בפעם המאתיים במטבח
ובשבת בבוקר אמרתי לאיש "היידה, לים. חייבת להתאוורר".
אין כמו הליכה בים בין כל עם ישראל בשביל לחזור לפרופורציות.
הזוג שהולך מהר מהר ועוקף אותנו ובאותו הזמן הגבר לא מפסיק לשאוג על האישה:
"זה לא משנה מה שאני אומר את עושה מה שאת רוצה"
שתי הנשים המבוגרות שלבושות טיפ-טופ עם השרשרת על הצוואר והולכות לאט לאט ביום השמש הנהדר הזה,
ההיא שמדברת עם החברה שלה וכל הזמן נוגעת בה בזמן שהיא מדברת
"איזה אוטו קניתם? (נגיעה) וכמה עלה לכם? (נגיעה) אנחנו לא החלפנו אוטו השנה (נגיעה)אני מאד מרוצה מהמכונית שלנו (נגיעה)"
הגבר בן התשעים ואני לא מגזימה, שפעם היה חתיך הורס והוא עדיין גבר נאה אבל פוסע לאט לאט
עם בגד ים סליפ קטן קטן שזוף כולו.
אבל הזוג שקיוצ'ץ' לי את הלב, היה הזוג שבא מולי.
הם בני שמונים לפחות, הולכים יד ביד,
מחזיקים אחד את השני ביד בחוזקה כזאת,
שאי אפשר היה להפסיק להסתכל עליהם ולייחל שככה נהיה.
פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות הכנתי עם שאריות הגבינה והמנגולד שהיו במקרר.
ככה היא נראית לפני האפיה

לאנשי הללא גלוטן –
אפשר להכין גם בלי תוספת של קמח
בעת האפיה הפשטידה תראה נוזלית יותר אבל אחרי שהיה במקרר
היא תהיה מושלמת!
ואם אתם מחפשים פשטידת מנגולד טבעונית
רק ללחוץ כאן – פשטידת מנגולד טבעונית
לעוד מתכונים של פשטידות רק ללחוץ כאן – פשטידות וקישים
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
פשטידת מנגולד וגבינה מהירה
מה צריך בשביל פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות גם בגירסה ללא גלוטן?
12 עלים של מנגולד
1 קופסת גבינה (250 גרם) קוטג'
100 גרם גבינה מלוחה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת – חצי מהכמות נפזר על הפשטידה למעלה
1 ביצה
מעט מלח לטעם – לא חייבים בגלל הגבינה המלוחה
2 כפות קמח תופח – לא חייבים
איך מכינים פשטידת מנגולד מהירה עם גבינות גם בגירסה ללא גלוטן?
שוטפים את עלי המנגולד היטב
חוצים את המנגולד לחצי, לבן וירוק, חצי מכמות הלבנים לא משתמשים
חותכים את עלי המנגולד לפרוסות דקות ושמים בקערה
מוסיפים הביצה, גבינה לבנה ומחצית מהגבינה הצהובה ומערבבים.
מוסיפים את הקמח.
בגירסה ללא גלוטן – לא מוסיפים קמח בכלל!
בעת האפייה הפשטידה ללא הגלוטן תראה נוזלית יותר אבל אחרי שהיה במקרר היא תהיה מושלמת!
משמנים תבנית אפיה
מפזרים הבלילה בפנים ומפזרים מעל את מחצית הגבינה הצהובה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כארבעים דקות עד חמישים דקות תלוי בחום התנור.
מוציאים מהתנור ומקררים.
טעים גם קר וגם חם ושיהיה לנו שבוע מבורך!