אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות לזכרון נוסטלגי.
השבוע השתתפתי בפגישת מחזור עם הילדים שלמדתי איתם בבית הספר היסודי "יבניאלי" וזו היתה התרגשות גדולה.
יצאתי מהרכב ואחד הבנים אמר "הנה דורית מנו".
הוא זיהה אותי בצ'יק ואני גם מיד הכרתי אותו. זה היה לחזור במנהרת הזמן.
אנשים שלא ראיתי מעל ארבעים שנה וחזרנו להיות הילדים של פעם.
סיפורים של תום, של חוויות ילדות שמקבלים משמעות אחרת.
פגשתי את חברת הילדות שלי "הייתן צמודות כל הזמן" אמר אחד הבנים,
"זוכרים בערב כיתה שהיינו קונים בטיילת מההוא עם העגלה חצי מנה פלאפל ב-25 אגורות?"
"זוכרים את הקלמנטינה שהעיפה ההיא על המורה שהסתובבה ללוח?
עד היום אני רואה את הקלמנטינה עוברת לי מול העיניים"
וככה העברנו חוויות ילדות בהתרגשות עצומה.
אחד הסיפורים המרגשים יותר קרה לי עם בחור שסיפר לי שההורים שלו זוכרים עד היום את אבא שלי.
"סיפרתי להורים שלי על השיחה שהיתה לנו בקבוצת הווטאפ והם זכרו את אבא שלך,
את יודעת כמה הוא עזר לאנשים? הם אמרו שהוא היה בן אדם מאד מיוחד"
פגישה מרגשת ומיוחדת במינה.
בפגישה גם סיפרתי מה אני עושה היום, על האתר שלי,
לזאת שאוכלת ללא גלוטן אני מקדישה אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות.
אטריות שעועית הן אטריות שקופות דקות שנראות כמו אטריות זכוכית,
עשויות מעמילן, שעועית ומים.
הדרות לאנשי הללא גלוטן וההכנה שלהן קלה מאד.
את אטריות השעועית מניחים בסיר עם מים רותחים ל-10 עד 15 דקות עד שיתרככו.
לאחר שהאטריות מתרככות מסננים את המים.
האטריות הופכות ללבנות לאחר שהתרככו.
האטריות שעועית מוקפצות עם ירקות הוא תבשיל נפלא לאנשי הללא גלוטן.
הוא יכול לשמש כארוחת צהרים חמה וניתן להכין אותו גם כסלט קר
מאכל של היום לעומת המאכלים של פעם.
אני הכנתי אותו בארוחה יחד עם דפי אורז ממולאים בירקות
שאת המתכון תמצאו כאן –
דפי אורז ממולאים בירקות או ספרינגרולס או אגרול ויטנאמי
חשוב מאד לציין שרצוי מאד לקרר את האטריות אחרי הריכוך שלא יהיו סמרטוטיות מדי.
את המתכון אפשר להכין גם כסלט קר.
שמים את האטריות לריכוך, מסננים, מוסיפים את הירקות מתבלים
וזה יכול לשמש אתכם גם כסלט קר נהדר!
עוד מתכונים נפלאים עם ירקות תוכלו למצוא כאן – ירקות
רוצים לקבל מתכונים חדשים ושווים למייל?
רק ללחוץ כאן – מתכונים למייל
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות
מה צריך בשביל אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות?
1 שקית אטריות שעועית דקות (250 גרם)
2 גזרים חתוכים לגפרורים
1 כוס ברוקולי קצוץ דק
1 כוס כרובית קצוצה דק
חצי כוס גרגרי שומשום
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים – לא חייבים
3 כפות שמן זית
חצי כוס רוטב סויה
2 כפות סילן
איך מכינים אטריות שעועית מוקפצות עם ירקות?
את אטריות השעועית שמים בסיר עם מים רותחים ל-15 דקות ומחכים שהאטריות יתרככו.
לאחר שהאטריות רכות מסננים את המים.
במחבת יוצקים את השמן ומחממים.
כשהשמן חם מוסיפים את הירקות ומקפיצים כחמש דקות.
מוסיפים את האטריות ומערבבים.
מתבלים עם רוטב הסויה והסילן ומערבבים הכל ביחד.
מקפיצים מספר דקות כדי שהירקות לא יהיו סמרטוטיים מדי.
לפני ההגשה מפזרים גרגירי שומשום מעל.
ניתן להכין גם כסלט קר
אחרי שהאטריות מוכנות מערבבים עם הירקות והרטבים והסלט מוכן.
תהנו !