קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי הכנתי כי בתור צאצאית ליוצאי סלוניקי-יוון, קציצות פרסה היו מאכל חובה אצלנו על שולחן החג. בראש השנה ובפסח – קציצות פרסה מבית אמא הוא מתכון חובה!
החג לא מתחיל בלי קציצות פרסה עם המתכון הנוסטלגי. כבר סיפרתי בעבר ששלחתי את בעלי השוקה לקנות פרסה והוא חזר עם מוטות לבנים של פרסה, כי המוכר אמר לו שהירוק לא שווה כלום. טעות! אצלנו מבשלים גם את הגבעולים וגם את העלים הירוקים.
אתם עוקבים אחרי באינסטגרם נכון?
אם לא – בואו לכאן – האינסטגרם של סוויטדולי
לכבוד ראש השנה החדשה הכנתי לכם את המדריך המצולם המוש-לם להכנת קציצות פרסה בגירסה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן. חג שמח!
בואו תראו איך מכינים קציצות פרסה שלב אחרי שלב
העבודה הקשה בפרסה זה הלפני. לשטוף-לשטוף-לשטוף, להוציא את כל החול מהעלים. יש הרבה עלים כי אחרי הבישול, המים יורדים ונשאר כלום פרסה.
כל פעם מחדש, אני נקרעת מצחוק, כשאחותי גומרת לטגן את הקציצות, מתקשרת ובקול מבועת שואלת –
“תגידי, את חושבת שתשעים(!!!!) קציצות יספיקו?”
לא אחותי, תשעים קציצות פרסה לא יספיקו חחח
בכלל, כל אחד אוהב את הפרסה שלו בצורה שונה. יש כאלה שמוסיפים יותר בשר (על 4 ק”ג פרסה 1 ק”ג בשר טחון) יש כאלה שאוהבים בלי בשר בכלל,
אני הולכת על האמצע.
אם בזמן הטיגון מסתובבים אנשים בבית,
ברור שהכמות הסופית יורדת.
זה בעיה כי הן נחטפות בעודן חמות.
אם משאירים את הקציצות לבד במקרר זהירות, הן לא נשארות.
או בעברית פשוטה פלא שאחותי מכינה מראש תשעים קציצות פרסה?? (:
רוצים להצטרף לקבוצת ווטצ'אפ שקטה?
לחצו כאן56 – מתכונים לווטצ'אפ
עוד מתכונים כאן – מנות ראשונות לראש השנה
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מחפשים עוד מתכונים לראש השנה?
מתכונים לראש השנה
הפסח הזה הקציצות האלה הפכו להיסטריה ברשתות החברתיות.
היה להן כבוד בערוץ 2 פריים טיים -הסרטון אחרי המתכון

קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי
קציצות פרסה מבית אמא מתכון נוסטלגי
סוויט דוליIngredients
- 2 ק"ג פרסה
- 500 גרם בשר טחון
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כוס פירורי לחם או קמח מצות בפסח
Instructions
- שוטפים היטב את עלי הפרסה. אמרתי היטב! לחתוך כל מקל לשלושה ארבעה חלקים ולשטוף היטב
- שמים בסיר ומרתיחים עד שהעלים משנים צבעם
- אחרי ההרתחה, שמים את הפרסה במסננת ונותנים לפרסה להגיר מים
- סוחטים היטב את הפרסה ומעבירים לטחינה, אפשר בכמה אפשרויות
- דודי, יעקב חנוכה, קוצץ דק-דק עם הסכין
- אחותי ואני טוחנת במכונת בשר, כל אחד והפרסה שלו.
- אחרי הטחינה לשים שוב במסננת ולסחוט לפרסה את הצורה
- אני נוהגת לשים כל הלילה את הסיר עם המסננת במקרר כדי שהפרסה תהייה סחוטה לגמרי
- שמים בקערה את הפרסה הטחונה ומוסיפים בשר טחון, ביצה, מלח ופלפל.
- אני נוהגת להוסיף קמח מצות בפסח ובראש השנה – פרורי לחם.
- תטעמו לבדוק שיש מספיק מלח ופלפל שחור
- העיסה קצת רכה אבל תשימו לב שתחזיק את עצמה כשתכינו הקציצות ואם צריך תוסיפו מעט פירורי לחם
- מחממים שמן במחבת וכשזה חם מטגנים הקציצות. רואים ששחום, הופכים לצד השני.
- בסיום הטיגון, להעביר לצלחת עם נייר סופג.
- ניתן להעביר לקופסה ולהקפיא כדי לחסוך את העבודה לפני החג
גירסה צמחונית:
- מורידים את הבשר ומכינים בדיוק באותה השיטה
גירסה טבעונית
- להוריד את הבשר והביצים ולהוסיף לתערובת הפרסה1 תפוח אדמה מבושל ומעוך.
גירסה לפסח
- להחליף את פרורי הלחם בקמח מצה.
גירסת אפייה
- כן בהחלט ניתן לאפות, על נייר אפיה לרסס ספריי שמן ולהניח הקציצות ולאפותאבל מודיעה מראש שזה לא אותו הטעם!
גירסה ללא גלוטן
- להחליף את פירורי הלחם או קמח המצה בקמח שקדים או קמח נטול גלוטן
בערוץ 2 פירסמו את קציצות הפרסה שלי ואתם גם יכולים להנות מהפרסומת.
