עוגת מנגו בחושה עסיסית ורכה
קלה להכנה, הכנתי אחרי שמגירת הפירות במקרר,
היתה מלאה במנגו וחלק כבר נעשו ממש קווץ'.
צריך להסביר לזה שממונה על הקניות בבית (דור שני שואה) שגם אם הילדים אוהבים מנגו,
זה לא אומר שחייבים לפוצץ את המקרר במנגו, כי אחרי פעם אחת,
הם לא נוגעים יותר במנגו, אפילו שמתחננים.
אז הכנתי עוגת מנגו בחושה, עסיסית ורכה וכמובן קלה להכנה.
שלחתי סרטון לסטורי באינסטוש ולא עברו כמה דקות וכבר התחילו הבקשות למתכון.
אגב, אתם עוקבים אחרי באינסטגרם? אם לא זה הזמן – לחצו כאן – לחצו כאן האינסטגרם של הסוויט תודה!
עוגת מנגו בחושה עסיסית ורכה קלה להכנה מתחילה בלחתוך קוביות של מנגו.
אתם יכולים לקלף את המנגו ולחתוך לריבועים, או לחתוך פרוסה לסמן ולחתוך מלמטה, ליד הקליפה.
הכנתי לכם בדוגמא את שתי האפשרויות, שתבחרו מה מתאים לכם.

ואז שלחתי את הסרטון לקבוצת "אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי"
וגם שם ביקשו מתכון!
תוכלו לראות את הסרטון כאן
נו-נו אין ברירה, התיישבתי לכתוב מתכון כדי שהשבת תהייה לכם גם
עוגת מנגו בחושה עסיסית ורכה קלה להכנה.
ליד העוגה הכנתי רוטב מנגו, שאם רוצים אפשר לטבול את העוגה ואז בכלל החגיגה בעיצומה.
לעוד מתכונים לעוגות בחושות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות בחושות
לעוד מתכונים לעוגות עם פירות קלות להכנה רק ללחוץ כאן
מתכונים לעוגות עם פירות
ויש לי עוגת מנגו יפהפייה עם דוגמת פרח מעל
תמצאו כאן – עוגת מנגו לסוף הקיץ
בואו תצטרפו לקבוצת האוכל הנהדרת שלנו
וליהנות מהמון מתכונים חדשים וטעימים
אופים ומבשלים עם סוויט דוּלי
מתכון לעוגת מנגו בחושה עסיסית ורכה
סוויט טיפ:
הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגלישקייק
או תבנית 24 או כ-20 קאפקייקס.
נטע ילוז המקסימה טיבענה את העוגה, הכינה עם קערה וכף בלי מיקסר
ואמרה שיצאה לה עוגה נפלאה.
מה צריך לעוגת מנגו בחושה עסיסית ורכה ?
3 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס שמן
כפית קינמון
1 שמנת מתוקה – לגירסת פרווה:כוס מיץ תפוזים
כוס וחצי קמח תופח – או לחילופין קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס (חד פעמי חמה) מלאה עם קוביות מנגו –
אפשר גם 2 כוסות זה רק ישביח את העוגה.
לגירסה טבעונית
להחליף את הביצים ברסק תפוחים
במקום שמנת מתוקה – שמנת צמחית
איך מכינים עוגת מנגו בחושה עסיסית ורכה ?
ראשית חותכים את המנגו לקוביות ושמים בצד.
בקערת מיקסר שמים את הביצים עם הסוכר ומקציפים לקצף בהיר.
מוסיפים שמן ושמנת מתוקה וממשיכים לערבב.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ומערבבים.
מוסיפים את המנגו והקינמון ומערבבים הכל ביחד.
יוצקים לתבניות ובתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות מכניסים את העוגה.
אופים את העוגה כארבעים דקות.
בודקים עם קיסם ומוציאים לקרר.
איך מכינים רוטב מנגו?
כוס קוביות מנגו
כפית לימון סחוט
רבע כוס מים
כף אבקת סוכר – לא חייבים.
טוחנים הכל בבלנד. שומרים במקרר, אפשר להגיש את העוגה עם רוטב מנגו ליד.